Kanalbåtferie i Grande Lago

Fra basen ved Amieira Marina kan man seile på det krystallklare vannet der man kan svømme, fiske, dykke og fotografere. Grand Lago i det sørlige Portugal er den største kunstige sjøen i Europa på 250 km2 og med beliggenhet rett ved den spanske grensen. Husk også på å besøke landsbyen Luz, den oversvømte byen som ble gjenoppbygget stein for stein på sjøens bredde (husk på å besøke museet) eller Mourao med slott og festning fra det 13. århundre, smale brosteinsbelagte gater og den fantastiske tyrefekterarenaen som fortsatt er i bruk.

Med mer enn 300 solskinnsdager i året, er Grande Lago perfekt for en båtferie året rundt.

Alentejo-regionen er halvtørr og solrik, og landbruk, vindyrking og mindre industri har vært hovedinntekten for områdets beboere. Det er allerede bygget en velfungerende marina i Amiera som tilbyr all slags båtservice og er base for vår båtutleie i Portugal. Ettersom turisme i Alentejo-regionen har vært svært begrenset til nå, kan turistene oppleve et helt annet Portugal langt fra turiststedenes normale strålende lys og travle feriebyer. Befolkningen i de små landsbyene her møter turister med vennlighet, og byene er fortsatt små samfunn med egne maleriske kirker og festninger. De fleste har lokale restauranter og kaféer eller barer med spennende lokale spesialiteter. Fordi området rundt Grande Lago i gamle dager var åsted for stridigheter og ble befridd fra maurerne av tempelriddere, finner man mange gamle borger og andre lokale bebyggelser i landskapet som kan ses og besøkes i dag.

Bilutleie på din kanalbåtferie i Portugal

Ved landing på Lisboa eller Faro flyplass kan det gjennom et portugisisk bilutleiebyrå arrangeres utleie av bil for den første dagen og igjen den siste dagen mellom flyplass og base. Lander man i Lisboa og skal kjøre til basen, bør du ta et stopp i den berømte byen Evora, som er Portugals best bevarte og vakreste middelalderby og et fantastisk sted å gå på oppdagelse i fortiden i og sentrum er på UNESCOs verdensarvliste.

 

 

Noen av de mest interessante byene på kanalferie i Portugal:

  • Juromenha - en festningsby med borg, kirke og hus med tradisjonelle ildsteder. Byen ligger rett ved den spanske grensen og har spilt en vesentlig rolle siden romertiden. Byen er klassifisert som et historisk sted.
  • Monsaraz er også en festningsby og et arkeologisk sted. Byen har en arena som ofte brukes til tyrefekting og okseløp og her er det en herlig middelalderlig atmosfære. Besøk byens kirke og torget med gapestokken og gå opp på borgens brystvern og få en flott utsikt over det omkringliggende landskapet. Monsaraz er en av de eldste byene i syden og har alltid spilt en stor rolle i Portugals forsvar mod Spania.
  • Mourao med sin borg og festningsverk stammer fra det 13. århundre. Her er det gjennomsyret av historie og i Middelalderen var byen åsted for korsridderne og konfliktene mellom Portugal og Spania. Nyt et måltid i byens beste restaurant "Old Winery Restaurant" i sentrum av byen - hyggelig og svært rustikk og med lokale retter.
  • Museo da Luz og byen Luz - som er en tro kopi av den gamle byen Luz, som ble oversvømt da reservoaret ble fylt opp. Stein for stein brøt man den gamle byen ned og gjenoppbygde den på bredden av reservoaret - selv kirkegården ble flyttet.
  • Portugals største østersfarm ligger i nærheten av Amieira og det er en svært kjent restaurant som tilbyr retter med østers.
  • Områdene rundt byene Esporao og Monsaraz er kjent for sine gode vingårder og rødvin av god kvalitet.

Amieira Marina (Nicols)

Nicols base - Fra basen på Amieira Marina kan du seile på innsjøens krystallklare vann, hvor naturelskere kan nyte bading, fisking, dykking og de formidable muligheter for naturfotografering.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64