Kanalbåtferie på Caledonian Canal

Det skotske høyland innbyr til lange turer i den klare keltiske luften, der ørner svever høyt oppe. Underveis på seilruten fås de beste, lokale retter som villaks, fuglevilt og hjort, og får dere sjansen så smak på den lokale Haggis (en slags kjøttsaus), muligens etterfulgt av en dram av den fine Highland Malt Whisky.

Caledonian Canal strekker seg 97 km på tvers av Skottland. Arbeidet med kanalen ble påbegynt i 1803 og snarveien fra Atlanterhavet til Nordsjøen sto ferdig i 1822. Ideen var at handelsskip skulle slippe å seile nord for Skottland, gjennom farvannet ved Orknøyene som ble betegnet som lumske. Bare 37 km av strekningen er menneskeskapt og her finner man slusene, ellers seiler man på sjøene Lochy, Oich og Ness. Slusene er veldig pene og med dypt, krystallklart vann. Loch Ness har en dybde på 230 m og sjøen er 39 km lang.

Men da kanalen sto ferdig etter 19 års hardt arbeid, var standardstørrelsen for handelsskip nå over kanalens kapasitet på 45,7m x 10,7m og Caledonain Canal ble derfor aldri den store handelssuksessen. I dag besøkes den vakre kanalen av mer enn 500 000 mennesker hvert år, og i dag brukes den mest til båtferie og fritidsseilas.

 

 

Caledonian-kanalen er lett å beseile - men man må være årvåken på sjøen hvis det blåser opp. Slusene er bemannede og det er påbudt å ha på seg redningsvest i slusene. Det holdes middagsstengt og slusene er også stengt på visse helligdager.
Det er alltid et beskyttet fortøyningssted i nærheten - selv på de lange strekningene over sjøene Loch Ness, Loch Oich og Loch Ochy med åpent vann og det er også mange fortøyningssteder på selve kanalene

Benavie - Skottland

Banavie er en liten landsby kun 15 minutter fra Fort William, og landsbyens historiske slusetrapper med hele åtte sluser avgrenser her seilområdet mot sør. Parker derfor kanalbåten din her og dra på oppdagelse i landsbyen og området rundt. Besøk Ben Nevis-destilleriet for smaksprøver og innkjøp av whisky eller utforsk Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, som ligger kun få kilometer sør for kanalen. Er du Harry Potter-fan, eller bare elsker fantastisk vakre landskap og imponerende togturer, så er en tur med The Jacobite Steam Train et absolutt must. Toget, som blev brukt som Hogwarts Express i filmserien, kjører fra Fort William til Mallaig og tilbake igjen, og det er en fantastisk måte å oppleve området på. Pakk en piknikkurv, og kjør med på en av de flotteste jernbanetogturene i verden. Toget kjører om formiddagen og vender tilbake til Fort William om ettermiddagen (med stopp underveis). Hvis du vil med på den ikoniske togturen kan det være en god idé å booke på forhånd, da det kan være kamp om billettene i løpet av sesongen NB: Legg til ved pontonen – her er der bl.a. toaletter, bad og mulighet for å tanke vann.
Les mer

Laggan (Le Boat)

Le Boat base - En fortryllende historie og dramatisk natur venter på deg når du ankommer i det skotske høylandet.
Les mer

Inspirasjon til båtferie på Caledonian-kanalen på kanalferie i Skottland

For Harry Potter-fans følger den eventyrlige togbanen West Highland Railway, en av verdens mest spektakulære togruter - den går fra Banavie til den lille fiskelandsbyen Mallaig på Skottlands ville vestkyst.

Seil til Banavie og ta taubanen opp til Anoch Mor ved Skottlands høyeste fjell Ben Nevis, og man belønnes med en bergtagende utsikt. På toppen ligger restauranten Snowgoose og natursenteret Mountain Discovery Centre.

 

 

Det skotske høyland innbyr til lange turer i den klare keltiske luften, der ørner svever høyt oppe. Underveis på seilruten fås de beste, lokale retter som villaks, fuglevilt og hjort, og får dere sjansen så smak på den lokale Haggis (en slags kjøttsaus), muligens etterfulgt av en dram av den fine Highland Malt Whisky.

Kanalen rommer flere spektakulære slusesystemer (28 sluser i alt) - det største er Neptunes Staricase ved Benavie, som løfter båtene 64 fot opp via 8 sluser - det tok 900 mann over 4 år å bygge dette imponerende slusesystemet.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64