Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kanalbåtferie på Caledonian Canal

Det skotske høyland innbyr til lange turer i den klare keltiske luften, der ørner svever høyt oppe. Underveis på seilruten fås de beste, lokale retter som villaks, fuglevilt og hjort, og får dere sjansen så smak på den lokale Haggis (en slags kjøttsaus), muligens etterfulgt av en dram av den fine Highland Malt Whisky.

Caledonian Canal strekker seg 97 km på tvers av Skottland. Arbeidet med kanalen ble påbegynt i 1803 og snarveien fra Atlanterhavet til Nordsjøen sto ferdig i 1822. Ideen var at handelsskip skulle slippe å seile nord for Skottland, gjennom farvannet ved Orknøyene som ble betegnet som lumske. Bare 37 km av strekningen er menneskeskapt og her finner man slusene, ellers seiler man på sjøene Lochy, Oich og Ness. Slusene er veldig pene og med dypt, krystallklart vann. Loch Ness har en dybde på 230 m og sjøen er 39 km lang.

Men da kanalen sto ferdig etter 19 års hardt arbeid, var standardstørrelsen for handelsskip nå over kanalens kapasitet på 45,7m x 10,7m og Caledonain Canal ble derfor aldri den store handelssuksessen. I dag besøkes den vakre kanalen av mer enn 500 000 mennesker hvert år, og i dag brukes den mest til båtferie og fritidsseilas.

 

 

Caledonian-kanalen er lett å beseile - men man må være årvåken på sjøen hvis det blåser opp. Slusene er bemannede og det er påbudt å ha på seg redningsvest i slusene. Det holdes middagsstengt og slusene er også stengt på visse helligdager.
Det er alltid et beskyttet fortøyningssted i nærheten - selv på de lange strekningene over sjøene Loch Ness, Loch Oich og Loch Ochy med åpent vann og det er også mange fortøyningssteder på selve kanalene

Inverness - Skottland

Inverness er en historisk by som er enkel å gå på oppdagelse i. Følg f.eks. Inverness Historic Trail som guider deg gjenneo de gamle og nye delene av byen. I den gamle bydelen finner du Victoria Market som er en overdekket arkade med noen av byens travleste butikker og finurlige spesialforretninger. Du finner dessuten flere nasjonale kjedebutikker i Eastgate Shopping Center. Hvis du vil oppleve tradisjonell, skotsk musikk og dans, er det nesten alltid livemusikk i byens gater. Midt i byen finner du også Inverness Castle fra 1836 som ligger vakkert på en klippe ved elvebredden og skuer utover River Ness-elva. Nyt den fantastiske utsikten fra borgen og en slentretur i de flotte arealene rundt. Gå også en rolig tur langs River Ness-elva i retning sørover hvor du kommer forbi tårnene fra St. Andrews Katedral, teatret Eden Court og de idylliske Ness-øyene. Kryss elva ved en av broene, og du kommer til Inverness’ botaniske hage som byr på en fantastisk blanding av subtropiske planter. I byens nordlige ende ligger naturreservatet Merkinch Local Nature Reserve, som er en skjult perle fyldt med vilde dyrearter som rådyr, ugler og hejrer. Fortøying: Legg til ved pontonene ved golfbanen. Det er gratis, men det er heller ingen fasiliteter som man kan låne. Kommer man til å skulle tanke vann eller landstrøm, må man derfor fortsette under broen til Caley Cruiser's base hvor man kan få lov å legge til.
Les mer

Laggan (Le Boat)

Le Boat base - En fortryllende historie og dramatisk natur venter på deg når du ankommer i det skotske høylandet.
Les mer

Inspirasjon til båtferie på Caledonian-kanalen på kanalferie i Skottland

For Harry Potter-fans følger den eventyrlige togbanen West Highland Railway, en av verdens mest spektakulære togruter - den går fra Banavie til den lille fiskelandsbyen Mallaig på Skottlands ville vestkyst.

Seil til Banavie og ta taubanen opp til Anoch Mor ved Skottlands høyeste fjell Ben Nevis, og man belønnes med en bergtagende utsikt. På toppen ligger restauranten Snowgoose og natursenteret Mountain Discovery Centre.

 

 

Det skotske høyland innbyr til lange turer i den klare keltiske luften, der ørner svever høyt oppe. Underveis på seilruten fås de beste, lokale retter som villaks, fuglevilt og hjort, og får dere sjansen så smak på den lokale Haggis (en slags kjøttsaus), muligens etterfulgt av en dram av den fine Highland Malt Whisky.

Kanalen rommer flere spektakulære slusesystemer (28 sluser i alt) - det største er Neptunes Staricase ved Benavie, som løfter båtene 64 fot opp via 8 sluser - det tok 900 mann over 4 år å bygge dette imponerende slusesystemet.