Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kanalbåtferie i Camargue, Sør-Frankrike

Kun et steinkast fra Middelhavet kan du med elvebåt oppleve Canal du Rhône à Sète og Camargue-regionens spennende kanaler. Elvebåtsseilas i Camargue tar deg med gjennom en av naturens største saltmyrer med blant annet rosa flamingoer og hvite, ville hester. Er du heldig kan du også få et glimt av de lokale guardian cowboys som driver med hester og tyrer.

Innsjøen Etang de Thau er hjemstedet til yrende fugleliv og her finner du også de berømte østersbanker ved Bouzigues. Middelhavets strender ligger like ved Palavas, Carnon og La Grande Motte, så ferie i Camargue-området egner seg godt til bading.

Opplev stemningen i Sète og Le Grau-du-Roi med fargerike fisketråler og livlige restauranter. Det er rett og slett et perfekt stopp for et utsøkt måltid med ferske skalldyr, ledsaget av god Costières de Nîmes-vin, mens solen går ned.

 

 

Hvordan komme seg dit?

Fly til Montpellier eller alternativt Marseille. Herfra kan man ta taxi eller tog til basene, eller eventuelt leie en bil.

Seilemuligheter

  • 4 båtbaser – seil tur/retur eller enveistur. Kan kombineres med Canal du Midi.
  • Mildt klima gjør området velegnet både tidlig og sent i sesongen.
  • Kun 2 sluser og generelt sett et enkelt område å seile i.

Agde - Camargue

Agde ligger ved den vestlige enden av Bassin de Thau og mellom byene Sete og Beziers. Mount Saint Loup, som var aktiv for mer enn 200 000 år siden, har gitt området dets store lava stein som brukes til å bygge husene i byen. Byen er også perfekt for å besøke Aqualand på den nærliggende Cap d'Agde, om 6 km fra byen og det er en av Europas mest berømte Aqua Parks. Besøk den romerske broen og katedralen St. Etienne fra det 12. århundre. Opprinnelig ble byen grunnlagt som en gresk handelsstasjon og er en av Frankrikes eldste byer. Her er det marked typisk hver torsdag formiddag. Nærmeste golfbane ligger i Cap d´Agde Golf Du Cap d'Agde, 4 Avenue d'Alizes, som er en stor og ganske variert bane med bakker og vannbarrierer. Golfbanen er designet av Ronald Fream. Fortøying: legg til ved innseilingen til "Bassin Rond", Agde-slusen (den runde slusen). Det er et offentligt fortøyingssted som drives av de franske vannsveimyndighetene. Vær oppmerksom på at matbutikker og andre forretninger ligger temmelig langt fra fortøyingsstedet.
Les mer

Le Somail (Nicols)

Nicols base i Le Somail - fra vores base ved Le Somail på Canal du Midi kan du velge at seile mot den imponerende befestede by Carcasonne eller alternativt kan du seile mot Narbonne.
Les mer

Narbonne (Le Boat)

Le Boat base i Narbonne - Idyllisk beliggenhet på Canal de la Robine er Narbonne et perfekt sted å starte din elvebåtferie.
Les mer

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base i Port Cassafieres -  Middelhavet atmosfære og et vell av spennende attraksjoner
Les mer

Lattes (Locaboat)

Locaboat base - Noen 5 km fra sentrum av Montpellier er Locaboat base i Lattes.
Les mer

St. Gilles (Le Boat)

Le Boat Base i St. Gilles - området er fascinerende og attraktivt på grunn av sin originalitet. Klimaet er det samme som Provence og Languedoc, men landskapet, inkludert flora og fauna, er svært forskjellig.
Les mer

Bellegarde (Nicols)

Nicols Base i Bellegarde
Les mer

Aigues Mortes (Nicols)

Nicols base i Aigues Mortes - Camargue River er fylt med interessante gamle korsfarer byer, sandstrender og noen av de rikeste flora og fauna i Europa.
Les mer

Kanalkartbok over Camargue

Kanalkort

Kanalkartbok nr. 7:
Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d'Arles á Bouc. Denne kanalkartbok dekker også Canal du Midi.

Kanalkartbok nr 7 inneholder vannveiene i det sørøstlige Frankrike fra Toulouse til Beaucaire ved Rhône-elvens delta. Boken illustrerer områdets mange akvedukter, broer og bassenger, og noen av disse stammer helt tilbake fra det 17.århundrede. I enden av kanalen kommer man til en liten innlandssjø, Ethang de Thau, som kan være preget av Mistralen. Kanalkartboken har gode kart over innseilingen til marinaene, og vegen er markert med bøyer. Boken slutte med et kart over Rhône-deltaet, en region som er kjent for sitt yrende fugleliv, og for ornitologene er området et must å se. Til hjelp med ruteplanleggingen inneholder kanalkartboken en distanse/time-tabell, samt en oversikt over antall sluser mellom de forskjellige byene langs vannveiene. Dessuten inneholder boken mange nyttige opplysninger for seilas i det sørlige Frankrike, for eksempel slusenes åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdager, museer med mer og mange andre praktiske opplysninger for en seilas på nettopp disse vannveiene. I tillegg finner du detaljerte beskrivelser av utvalgte deler av kanalen, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkartboken er rikt illustrert med bilder av kanalene og turiststeder med mer. Boken finnes ombord i båten, men veldig mange velger å bestille den på forhånd slik at man kan forberede båtferien, og for å ha den som en utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!