Kanalbåtferie i Camargue, Sør-Frankrike

Kun et steinkast fra Middelhavet kan du med elvebåt oppleve Canal du Rhône à Sète og Camargue-regionens spennende kanaler. Elvebåtsseilas i Camargue tar deg med gjennom en av naturens største saltmyrer med blant annet rosa flamingoer og hvite, ville hester. Er du heldig kan du også få et glimt av de lokale guardian cowboys som driver med hester og tyrer.

Innsjøen Etang de Thau er hjemstedet til yrende fugleliv og her finner du også de berømte østersbanker ved Bouzigues. Middelhavets strender ligger like ved Palavas, Carnon og La Grande Motte, så ferie i Camargue-området egner seg godt til bading.

Opplev stemningen i Sète og Le Grau-du-Roi med fargerike fisketråler og livlige restauranter. Det er rett og slett et perfekt stopp for et utsøkt måltid med ferske skalldyr, ledsaget av god Costières de Nîmes-vin, mens solen går ned.

 

 

Hvordan komme seg dit?

Fly til Montpellier eller alternativt Marseille. Herfra kan man ta taxi eller tog til basene, eller eventuelt leie en bil.

Seilemuligheter

  • 4 båtbaser – seil tur/retur eller enveistur. Kan kombineres med Canal du Midi.
  • Mildt klima gjør området velegnet både tidlig og sent i sesongen.
  • Kun 2 sluser og generelt sett et enkelt område å seile i.

Beziers - Midi

Beziers er den nest-største byen på Canal du Midi og en tidligere romersk by full av historie. I dag er byen kjent for vinproduksjonen sin, sommerfestivaler og tyrefekting. Her er det mange ting å se og den beste måten å komme til den gamle bydelen er gjennom parken. Byen er fødested for ingeniøren Paul Riquet som var mannen bak oppføringen av Canal du Midi. Her finner du også den berømte slusetrappen med 7 sluser i alt ved Fonserannes. I byen kan du besøke det store overdekkede markedet, Les Halles, og om fredagen avholdes det ofte et stort åpent marked i sentrum av byen med det berømte blomstermarkedet på Allees Paul Riquet som er et av høydepunktene. Det er mange kaféer og restauranter på Allees Paul Riquet som serverer mat i spansk stil som tapas og paellas. De større butikkene ligger en viss avstand til havnen. Legg til i havnen: her har du adgang til strøm og vann.
Les mer

Agde - Camargue

Agde ligger ved den vestlige enden av Bassin de Thau og mellom byene Sete og Beziers. Mount Saint Loup, som var aktiv for mer enn 200 000 år siden, har gitt området dets store lava stein som brukes til å bygge husene i byen. Byen er også perfekt for å besøke Aqualand på den nærliggende Cap d'Agde, om 6 km fra byen og det er en av Europas mest berømte Aqua Parks. Besøk den romerske broen og katedralen St. Etienne fra det 12. århundre. Opprinnelig ble byen grunnlagt som en gresk handelsstasjon og er en av Frankrikes eldste byer. Her er det marked typisk hver torsdag formiddag. Nærmeste golfbane ligger i Cap d´Agde Golf Du Cap d'Agde, 4 Avenue d'Alizes, som er en stor og ganske variert bane med bakker og vannbarrierer. Golfbanen er designet av Ronald Fream. Fortøying: legg til ved innseilingen til "Bassin Rond", Agde-slusen (den runde slusen). Det er et offentligt fortøyingssted som drives av de franske vannsveimyndighetene. Vær oppmerksom på at matbutikker og andre forretninger ligger temmelig langt fra fortøyingsstedet.
Les mer

Marseillan - Camargue

En annen fin by med fantastisk utsikt over Etang'en Sete. Her er en marked og en gammel by med vakre trange gater.
Les mer

Meze - Etang De Thau - Camargue

En veldig koselig gammel middelhavsfiskeby. Her er en veldig fin strand 200 meter fra havnen med bar / kafé.
Les mer

Sete - Camargue

Sete er en veldig interessant by, men også en travel havn med enorme kommersielle fartøy og broer.
Les mer

Frontignan - Camargue

Byen er full av arkitektur bygget av velstående kapteiner som transporteres vin og bodde her på den tiden da Sete var en tollfri havn.
Les mer

Aigues Mortes - Camargue

Aigues Mortes er en svært berømt befestet middelalderby med mange butikker og gallerier innenfor bymurene. Byens navn, Aigue Mortes, betyr ”det døde vann”. Byen er grunnlagt av den franske korsfarerkonge, Louis IX, og senere videreutviklet av hans sønn og sønnesønn. I dag er byens havn tørrlagt og danner saltsletter hvor halvdelen av Frankrikes saltforbruk produseres. Aigues Mortes er et godt sted at bruke litt tid. Benytt også tiden til at kikke på de mange monumentene fra Middelalderen, besøke en oksefarm eller dra på ridetur i saltmarsken. Det tilbys guidede turer til bymurene og tårnene, men man kan så absolutt også se disse på egenhånd hvis man skulle ønske det. Området er berømt for sin Vin de Sable – en meget lys og lekker rosévin. Ved restaurantbesøt anbefales det å drikke husets vin, da flaskevin ofte går til høye overpriser her. Du finner butikker på Route de Nimes. Fortøy i havnen - det er gratis. Den østlige siden av havnen har strøm og vann for gjester, riktignok ligger det noe nærme landevejen.
Les mer

Saint Gilles - Camargue

Vakker by med tyrefekting, markeder og vakre bygninger.
Les mer

Beaucaire - Camargue

Beaucaire tiltrekker turister med sitt spennende byliv og gode shoppingmuligheter. Besøk den gamle byplassen med de blomstersmykkede fasadene og det gamle klosteret. Besøk Auguste-Jacquet museet – det arkeologiske museumet som ligger i borgens park. Det er markedsdag i byen onsdag og søndag formiddag. Byen ligger ca. 20 km fra den berømte byen Arles hvor Van Gogh malte mange av sine mest berømte verk.
Les mer

Le Somail (Nicols)

Nicols base i Le Somail - fra basen vår ved Le Somail på Canal du Midi kan du velge at seile mot den imponerende befestede byen Carcasonne eller alternativt kan du seile mot Narbonne.
Les mer

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base i Port Cassafieres -  Middelhavet atmosfære og et vell av spennende attraksjoner
Les mer

Lattes (Locaboat)

Locaboat base - Noen 5 km fra sentrum av Montpellier er Locaboat base i Lattes.
Les mer

St. Gilles (Le Boat)

Le Boat Base i St. Gilles - området er fascinerende og attraktivt på grunn av sin originalitet. Klimaet er det samme som Provence og Languedoc, men landskapet, inkludert flora og fauna, er svært forskjellig.
Les mer

Bellegarde (Nicols)

Nicols Base i Bellegarde
Les mer

Kanalkartbok over Camargue

Kanalkort

Kanalkartbok nr. 7:
Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d'Arles á Bouc. Denne kanalkartbok dekker også Canal du Midi.

Kanalkartbok nr 7 inneholder vannveiene i det sørøstlige Frankrike fra Toulouse til Beaucaire ved Rhône-elvens delta. Boken illustrerer områdets mange akvedukter, broer og bassenger, og noen av disse stammer helt tilbake fra det 17.århundrede. I enden av kanalen kommer man til en liten innlandssjø, Ethang de Thau, som kan være preget av Mistralen. Kanalkartboken har gode kart over innseilingen til marinaene, og vegen er markert med bøyer. Boken slutte med et kart over Rhône-deltaet, en region som er kjent for sitt yrende fugleliv, og for ornitologene er området et must å se. Til hjelp med ruteplanleggingen inneholder kanalkartboken en distanse/time-tabell, samt en oversikt over antall sluser mellom de forskjellige byene langs vannveiene. Dessuten inneholder boken mange nyttige opplysninger for seilas i det sørlige Frankrike, for eksempel slusenes åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdager, museer med mer og mange andre praktiske opplysninger for en seilas på nettopp disse vannveiene. I tillegg finner du detaljerte beskrivelser av utvalgte deler av kanalen, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkartboken er rikt illustrert med bilder av kanalene og turiststeder med mer. Boken finnes ombord i båten, men veldig mange velger å bestille den på forhånd slik at man kan forberede båtferien, og for å ha den som en utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64