Kanalbåtferie i Charente

Elven Charente i det vestlige Frankrike går også under betegnelsen ‘Frankrikes yndigste elv’. Oppdag det ekte og autentiske Frankrike i dette maleriske område, som blant annet er berømt for sin fine cognac, et fremragende kjøkken og romansk kunst og arkitektur. Regionen var tidligere et hjemsted for papirproduksjon.

Seilruten mot vest til Rochefort tar deg med til de kjente vinmarkene omkring Cognac. Et besøk i denne elegante byen, for eksempel med rundvisning på de omkringliggende destillerier Hennessy og Remy Martin, er alltid et høydepunkt.

Seilruten mot øst går gjennom dalen, forbi den gamle sjokoladefabrikk Trois-Palis, og til Angoulême med sin imponerende katedral fra det 12.århundre.

Charente elven flyter normalt blidt og er lett å seile på. Det er ingen slusevoktere der, så slusene betjenes av seilerne selv. Etter Saint Savinien mot Rochefort er elven påvirket av tidevannet, så derfor er dette stykket anbefalt for folk med seilerfaring.

 

 

Hvordan komme seg dit

Fly til Bordeaux og herfra er det bare en kort taxitur eller tog til basene ved elven.

Cognac - Charente

Cognac er en historisk by berømt for cognac-husene sine. Byen er livlig og med et stort utvalg av restauranter og festivaler i løpet af året. Husene i den gamle bydelen er fra middelalderen. Prøv det lille, lokale toget rundt og opplev vinmarkene, historien og noen av de eldste cognac-husene fra 1830. Alle de kjente cognac-husene finnes her, og hvert destilleri har sin egen hemmelighet for blanding. På 1500-tallet ankom hollandske skip til Cognac i deres søken etter de berømte vinene fra ”Campagne” og “Borderies”. Vinene fra gårdene i Aunis led av overproduksjon og fallende kvalitet, hvilket var grunnen til at vinene ikke kunne tåle den lange sjøreisen. Nederlenderne begynte derfor å bruke disse svakere vinene i destilleriene sine, hvor vinen blev omdannet til ”brandwijn” – herav navnet ”Brandy”. I byen er det vanligvis marked hver formiddag unntatt mandager. Besøk museet Chateau de Cognac. Chateau'et er fødested for Kong Frans I. Etter revolusjonen ble slottet satt til salgs og kjøpt i 1796 av Baron Otard. Mange av de flotteste rommene er åpne for publikum. Slottet ligger i sentrum av Cognac. Legg til ved broen ved Park Francois I, hvor det også ligger en lekeplass til barna, et svømmebasseng, tennis, minigolf og kanoutleie. I marinaen finner du også adgang til strøm og vann.
Les mer

Angoulême - Charente

Angoulême er den viktigste byen ved Charente-floden. Byen er omgitt av voller hvor det er fin utsikt fra i alle retninger. Den gamle bydelen er bevart og pent vedlikeholdt. Angoulême er en domkirkeby, og domkirken St. Pierre stammer fra helt tilbake til det 12. århundre. Siden er den blitt gjenoppbygd flere ganger, og er bestemt verdt et besøk. Byen er kjent for papirproduksjon og trykkerier som byen har vært forbundet med siden 1300-tallet. Musée de la Bande Dessinée (tegneseriemuséet) ligger i en gammel papirmølle ved elva. Byen er også berømt for hjemmelaget sjokolade. Besøk tegneseriemuseet CNBDI (Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image) beliggende i 121 rue de Bordeaux, 16023 Angoulême. Det er et utrolig kjent museum og multimediesenter dedikert til tegneserier. De har vanligvis åpent hver dag unntatt mandager (website: www.cnbdi.fr). Markedshallene i Angoulême ligger ved Rue du General de Gaulle (nær rådhuset). Dra eventuelt forbi det fantastiske bassengkomplekset Nautilis (website: www.nautilis.fr), som både har innendørs og utendørs basseng, en stor vannsklie og jacuzzi. Som regel avholdes verdens største veddeløp i midt-september for Bugatti racerbiler som eierne viser frem i et løp i byens historiske gater, på vollene og hårnålsvingene i bakkene rundt byen. Fortøy ved Port l'Houmeau (steinkaj).
Les mer

Jarnac (Le Boat)

Le Boat base i Jarnac - Frankrikes vakreste elva
Les mer

Sireuil (Nicols)

Nicols Base i Sireuil
Les mer

Saintes (Locaboat)

Locaboats base Saintes ved Charentefloden
Les mer

Kanalkartbok over Charente elven

Kanalkort

Kanalkartbok nr 6:
Charente-elven.

Charente er 361 km lang, men den er bare mulig å seile på den fra Angoulême til utløpet i Atlanterhavet (en strekning på 147km). Alle slusene på elven er manuelle og skal selv betjenes av båtfolket. Et par steder på ruten finner man de gamle trekkferger på vers av elven. Hvis man kommer i nærheten av disse fergene må man gi signal til kapteinen.

Til hjelp med din ruteplanlegging inneholder kanalkartboken en distanse-/time-tabell, samt en oversikt over antall sluser det er mellom de forskjellige byene. Dessuten inneholder boken mange nyttige opplysninger for seilas sør i Frankrike, for eksempel slusenes åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnummer til turistkontorer, markedsdager, museer med mer, samt mange praktiske opplysninger om seilas på disse kanalene. Dessuten finner du detaljerte avsnitt om utvalgte kanalstrekninger, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkartboken er rikt illustrert med bilder av kanalene, turiststeder med mer. Boken finnes ombord i båten, men veldig mange bestiller den på forhånd til forberedelse av båtferien, og for å ha den som utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64