Kanalbåtferie i Charente

Elven Charente i det vestlige Frankrike går også under betegnelsen ‘Frankrikes yndigste elv’. Oppdag det ekte og autentiske Frankrike i dette maleriske område, som blant annet er berømt for sin fine cognac, et fremragende kjøkken og romansk kunst og arkitektur. Regionen var tidligere et hjemsted for papirproduksjon.

Seilruten mot vest til Rochefort tar deg med til de kjente vinmarkene omkring Cognac. Et besøk i denne elegante byen, for eksempel med rundvisning på de omkringliggende destillerier Hennessy og Remy Martin, er alltid et høydepunkt.

Seilruten mot øst går gjennom dalen, forbi den gamle sjokoladefabrikk Trois-Palis, og til Angoulême med sin imponerende katedral fra det 12.århundre.

Charente elven flyter normalt blidt og er lett å seile på. Det er ingen slusevoktere der, så slusene betjenes av seilerne selv. Etter Saint Savinien mot Rochefort er elven påvirket av tidevannet, så derfor er dette stykket anbefalt for folk med seilerfaring.

 

 

Hvordan komme seg dit

Fly til Bordeaux og herfra er det bare en kort taxitur eller tog til basene ved elven.

Jarnac (Le Boat)

Le Boat base i Jarnac - Frankrikes vakreste elva
Les mer

Sireuil (Nicols)

Nicols Base i Sireuil
Les mer

Saintes (Locaboat)

Locaboats base Saintes ved Charentefloden
Les mer

Angouleme (Le Boat)

Le Boat base - Bemærk venligst - Le Boat har ikke en fysisk base (dvs. lokaler) i Angouleme. De har dedikerede fortøjningspladser her, og Le Boat-teamet vil møde dig ved fortøjningspladserne for at lette din ankomst og afgang.
Les mer

Kanalkartbok over Charente elven

Kanalkort

Kanalkartbok nr 6:
Charente-elven.

Charente er 361 km lang, men den er bare mulig å seile på den fra Angoulême til utløpet i Atlanterhavet (en strekning på 147km). Alle slusene på elven er manuelle og skal selv betjenes av båtfolket. Et par steder på ruten finner man de gamle trekkferger på vers av elven. Hvis man kommer i nærheten av disse fergene må man gi signal til kapteinen.

Til hjelp med din ruteplanlegging inneholder kanalkartboken en distanse-/time-tabell, samt en oversikt over antall sluser det er mellom de forskjellige byene. Dessuten inneholder boken mange nyttige opplysninger for seilas sør i Frankrike, for eksempel slusenes åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnummer til turistkontorer, markedsdager, museer med mer, samt mange praktiske opplysninger om seilas på disse kanalene. Dessuten finner du detaljerte avsnitt om utvalgte kanalstrekninger, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkartboken er rikt illustrert med bilder av kanalene, turiststeder med mer. Boken finnes ombord i båten, men veldig mange bestiller den på forhånd til forberedelse av båtferien, og for å ha den som utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64