Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Kanalbåtferie i Mecklenburg & Brandenburg

Inspirasjon til båtferie i Mecklenburg - mange mulige avgangsbaser

Vannveiene i Mecklenburg i det nordøstlige Tyskland er et eventyr av vannveier med mer enn 1000 sjøer forbundet av rolige kanaler og floder, der slott, borger og middelalderbyer bare venter på å bli oppdaget - en båtferie med skjønne opplevelser og aktiviteter for alle aldre venter på dere.

På land finner du granskoger, gammel skog, bølgende marker og et perfekt område for spaserturer, sykling innover i landet eller kanskje en hyggelig piknik. En lang rekke vannsportsaktiviteter kan prøves som ekstra underholdning under båtferien – for eksempel kanoseilas. Seiler man ut fra Lübz eller Jabel, anbefales det å stoppe i den sjarmerende byen Plau am See, fra 1300-tallet, som ligger i utkanten av Müritz-Elde. De gamle bindingsverkshusene, en gammel mølle og tårnet fra middelalderen er imponerende syn. Den nærliggende by Waren med sin moderne marina og sjarmerende gamle bydel er et populært turiststed – og er et godt sted å fortøye. I Mirow, på den sørlige kysten av Mirow-sjøen, bør spesialiteten røkt ål prøves, eller smak på dagens fangst i en av fiskerestaurantene ved sjøbredden. Ved Grienick-sjøen kan man nyte en spasertur i den vakre parken som omgir Rheinsberg-slottet, der man også kan oppleve konserter i det fri hele sommeren gjennom. Selve byen Rheinsberg fra det 18.århundre er også verd et besøk.

Den østlige bredden av den store Muritz-sjøen grenser opptil Muritz Nasjonalpark, der man, hvis man er heldig, kan se rådyr og sjeldne fugler som havørner m.m. På Malchow-sjøen finnes den gamle byen Malchow sin gode base, hvor man kan oppdage og utforske de vakre omkringliggende vannveiene og se dyreliv og fugler på nært hold. Fürstenberg/Gransee er den første byen i Tyskland som har fått diplom for sin rene luft og vannkvalitet. 6 andre byer i regionen figurerer blant topp 10 for de beste økologiske stedene i hele Tyskland – dette forklarer hvorfor Mecklenburg er et så enestående naturområde, der det er rikt med fauna og flora.

 

 

Inspirasjon til båtferie i Brandenburg - avgang fra Potsdam og Ketzin

Dette seilasområdet byr på avslapning, kultur, naturopplevelser og storbyferie.

Mange hovedsteder ligger ved vannet, men kun i én kan man seile med kanalbåt. Når du er kommet til Berlin, seiler du gjennom Parlamentskvarteret, forbi Riksdagen og forbi Museum-sjøen. De 183 kilometer lange vannveiene innenfor byen byr på få sluser i et perfekt vannveisnettverk som nesten fungerer bedre enn t-banen. Byen har 12 vannveier der man nesten kan se hver eneste attraksjon i hovedstaden. Fra sin egen kanalbåt kan man besøke noen av byens kvarterer f.eks. Charlottenburg eller Kreuzberg på en ny måte. Berlin byr på riktig mange, bekvemt beliggende fortøyningssteder. I byens sentrum kan dere fortøye kun få skritt fra Brandenburger Tor og Alexanderplatz med fjernsynstårnet.

Som et attraktivt alternativ til Metropolen er en avstikker til den inntrykksfulle byen Potsdam å anbefale. Potsdamer Havel har et utall av fortøyningssteder – fra din kanalbåt kan du lett komme inn i selve byen og spasere i den historiske Altstad og ”det hollandske kvarteret” – også et besøk på slottet ”Sanssouci” er et must.

Lubz (Nicols)

Nicols base i Lübz - Lübz har en historie som går tilbake til middelalderen - og byen er et bra utgangspunkt for en kanalferie på de uberørte vassdrag i Mecklenburg / Brandenburg, der bl.a. tilbyr 15.000 hektar med vakre skoglandskap og 33 innsjøer som dekker 54 km².
Les mer

Fleensee, Untergöhren (Locaboat)

Locaboat base - På den sørlige enden av den utrolig vakre innsjøen Fleesensee, ikke langt fra Müritzsee, ligger Locaboats utgangspunkt for seilferier i og rundt Mecklenburg-området.
Les mer

Jabel (Le Boat)

Le Boat base i Jabel - Basen i Jabel gir tilgang til et fantastisk seilområde med spennende innsjøer og imponerende natur.
Les mer

Marina Wolfsbruch (Le Boat)

Le Boat base i Wolfsbruch - Landsbyene Brandenburg og Mecklenburg er noen av de mest fantastiske regionene i Europa. Den fantastiske villmarken, med grønne enger, innsjøer og elver.
Les mer

Furstenberg (Locaboat)

Locaboat base - Fra Locaboats base ved Fürstenberg, er det tilgang til kanalbåt ferie i både Mecklenburg og Brandenburg regioner.
Les mer

Fürstenberg (Nicols)

Nicols base - i Fürstenberg
Les mer

Kanalkartbok over Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkartbok
Innsøerne, elva og kanalerne ved Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkort