Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Crewed Charter - Lei en skipper

Crewed Charter

Selv om du kanskje har flere år med erfaring, et kvalifikasjonsbevis i baklommen og kanskje eier din egen båt, kan det være lurt å ansette en skipper og muligens en vertinne for din neste seilferie i Middelhavet, Karibien eller et annet eksotisk sted.

Skipper

Lei en skipper

Fordelen med å ansette en lokal skipper, er at du kan legge alle bekymringer på hylla og kun konsentrere deg om å slappe av og nyte ferien din. Som skipper er man for eksempel ansvarlig når man ligger for anker, så du slipper å være oppe om natten og urolige deg for om ankeret vil holde eller ikke. Med sin lokale kunnskap kan skipperen komme med tips til steder å besøke, steder som du kanskje aldri har hørt om eller aldri hadde funnet på egenhånd. Han kan guide dere til avsidesliggende bukter, hvor du kan oppleve områdets fargerike fisker og skilpadder, mens du snorkler i krystallklart blått vann. Han kan guide dere til undervannsgrotter og lokale ruiner og andre kulturelle steder på land, som vanligvis er lite tilgjengelig fra land. Han kjenner det lokale farvannet, også vær- og vindforholdene, og kan derfor navigere gunstigst ut i fra dette. Hvis du eller noen andre i reisefølget kribler etter å være sjømann, kan man få lov til å hjelpe skipper med ulike oppgaver under seilingen, som å styre båten, hjelpe til med fortøyning og andre praktiske navigasjonsoppgaver. Med andre ord, dersom man leier skipper vil man få mulighet til å oppleve en kombinasjon av egne ønsker og interesser, samt skipperens lokale og erfarne kunnskaper, noe som vil gjøre seilferien til en fantastisk og unik opplevelse.

Vertinne / Stewardess

Vertinne

Hans / hennes jobb er å tilberede og servere lette måltider (ikke forvent en stor 3-retters middag), små forfriskninger, rengjøring av salongen og lignende. Lugarene må man, av sikkerhetsmessige grunner, ordne selv. Før du tar fatt på reisen kan man, eventuelt i samspill med stewardessen, kjøpe inn til turen eller bestille varer på forhånd, slik at varene er om bord når dere ankommer utgangshavnen. Du kan bestille en proviantliste, som er mer eller mindre tilstrekkelig, avhengig av hvilket område du seiler. En del av sjarmen med en ferie i utlandet er å handle inn på de lokale supermarkedene, men noen ganger kan det være en fordel å ha forhåndsbestilt de tyngste tingene, for eksempel drikkevann, andre drikker, etc.

Mat og innkvartering

I tillegg til kostnadene ved å leie skipper, må man også sørge for at skipper har sin egen lugar og mat på turen. Du behøver ikke ta han med på restaurant, men man skal sørge for at det er mat til skipper i kjøleskapet. Ofte har skipper venner eller bekjente på stedene dere besøker, og generelt er skipperen veldig diskret. Dere bestemmer selv hvor mye dere vil involvere vedkommende. Dersom man i tillegg leier en vertinne, skal hun ha egen lugar og mat på samme vilkår som skipper.

Nye opplevelser

Når man leier skipper, og eventuelt en vertinne, vil det naturligvis øke kostnadene, men det vil gi deg en helt spesiell seilferie med ekstra avslapning. I tillegg vil du få mange unike opplevelser og se steder som du sannsynligvis ikke hadde tenkt på å dra til, men som en lokal skipper vil vise deg.

Artikler om Crewed Charter

Her er en liste over alle artikler om Leiet Skipper

2014

2013

2012

2011