Elven Lot

Elven Lot bukter seg mellom brede daler med vinmarker, snevert fjellandskap, under bratte kalksteinsklipper og forbi fossende elver. Man glemmer sent alle de gamle borgene og middelalderlandsbyene, som St.Cirq Lapopie, Laroque eller bedårende Vers hvor man kan ta seg en svømmetur i det klare vannet.

Langs elvebredden er det mulighet for å se både otere, fiskeørn og hegrer. Et glass av den kraftfulle Cahors-vinen kan nytes på en café i solskinnet sammen med den kjente foie gras og trøfler.
Siden 2007 er det blitt mulig å utvide seilturen helt øst til Larnagol. Denne landsbyen var engang sentrum for oppdrett av silkeormer og stolt over å ha de mest maleriske strekket på elven. Landsbyen og slottet Calvignac er utvilsomt verdt en sykkeltur.

 

 

Seilmuligheter og restriksjoner

  • Det er mulig å seile fra 2 baser på elven Lot - Douelle og Bouzies. Klikk på utgangsghavnene under kartet på denne siden for å se plasseringen langs elven.
  • På elven Lot er slusene ubemannet og de manuelle slusene betjenes ganske lett av seilerne selv.
  • Det kan være kraftigere strøm og høyere vannstand i denne elven, og det kan forårsake noen begrensninger. Vi anbefaler derfor området bare for de som tidligere har vært på elveseilas.
  • Begrensede muligheter for landstrøm.

Cenevieres Sur Larganol - Lot

Cenevieres Sur Larganol er det mest østlige beliggende stedet på Lot-elva som er seilbar med kanalbåt. Seil østover mod Larnagol langs fantastisk natur og spektakulære utsikter før du du kommer til den lille byen Cenevieres Sur Larganol. Byen er en mindre landsby full av sjarme, og har en kirke og det imponerende slottet Chateuau de Cenevieres, som kan ses fra vannkanten, og som har fantastiske utsikter over Lot elva. Slottet stammer helt fra det 13. århundre, og fra start april til slutt oktober har du mulighet for å utforske det vakre slottet.  Legg til ved PK 206,5 på høyre side. Her kan man tanke vann.
Les mer

Bouzies - Lot

Få kilometer fra Saint Cirq Lapopie ligger den sjarmerende lille landsbyen Bouzies. I byen er det mange spennende huler og du finner også museet ”Pech-Merle” som ligger 6 km fra byen. I byen kan du oppleve 7 huler med mer end 200 000 år gamle malerier av mammutter, hester og mennesker. I tillegg har man også mulighet for å dra på vandreturer langs Lot flodens bredder fra Bouzies, som byr på fantastisk natur og vakre utsikter. Bouzies er en ekte liten perle som uten tvil ikke kommer til å skuffe.  Fortøy ved PK 189,5 på venstre side hvor der er adgang til vann.
Les mer

Cahors - Lot

Cahors er kjent for markedet sitt som foregår onsdag og lørdag formiddager, de tunge rødvinene, kaféer, forretninger, trøffelsentret, katedralen St. Etienne og broen fra det 1300-tallet, Valentré-broen. Broen er Europas best bevarte bro fra Middelalderen. Middelalderen har etterladt en rekke bemerkelsesverdige bygninger i byen. Mest bemerkelsesverdig er Maison Henry IV. Chateau de Roi var tidligere pavepalass, men er nå er det det eldste fungerende fengselet i Frankrike. Byens vinmuseum kan gjøre deg klokere på den tradisjonelle vinproduksjonen, og museet med fokus på 2. Verdenskrig beretter om historien om modstandsbevegelsens kamper. Det ligger et offentlig svømmebasseng ved PK 162,5. Det er flere muligheter for å legge til ved Cahors. Man kan legge til ved PK 162 på høyre hånd eller ved PK 162,5 ved svømmebassenget på venstre side. Man kan også fortøye ved PK 160,5 på begge sider av elva rett over for Valentré-broen.
Les mer

Caillac - Lot

Caillac en liten hyggelig by i gå/sykkelavstand. Nyt en aperitif på den lokale baren – her er en vennlig og hjertelig atmosfære. Caillac er ikke et sted man nødvendigvis bruker lang tid i, men det er et godt stopp for å finne et par småforretninger samt en baker. Legg til ved PK 142,5 - en liten ponton på høyre hånd ca. 1,2 km etter broen.
Les mer

Douelle (Le Boat)

Le Boat Base - Douelle og elver rundt byen er innhyllet i historien. Lot elva brukes for handel med vin og mat fra Cahors siden middelalderen.
Les mer

Cahors (Locaboat)

Locaboat Base - elver rundt byen er innhyllet i historien. Lot elva brukes for handel med vin og mat fra Cahors siden middelalderen.
Les mer

Cahors (Nicols)

Nicols base - I den vakre dal Lot finner du Nicols' base i Cahors. Et fint seilområde for de, som har seilfaring.
Les mer

Kanalkartbok over elven Lot

Kanalkort

Kanalkartbok nr 5:
Lot-elven

Lot er med sine 491 km Frankrikes syvende lengste elv. Det er en elv som renner omkring flotte fjell, elvebredden er smal og det er få mindre elver som renner ut fra hovedelven. Vannstanden i området varierer mye etter hvilken sesong det er, noe man må være litt oppmerksom på. I 1926 ble elven faktisk stengt, men ble gjenetablert i 1989 del for del og fungerer nå optimalt for seiling. Fortrinnsrett: Noen steder er elven smal og det er noen regler som må overholdes for lystbåter og ervervsbåter, ut i fra om man seiler med eller mot strømmen, men dette forklares nærmere på basen. Foran hver demning vil det være signal og bøyer som viser seilgrensene. Vær oppmerksom på å overholde disse ettersom strømmen kan være ganske sterk. Ved byen Nicols kan man få båten flyttet fra elven Lot til elven Baïse, men da skal man ha med en profesjonell kaptein som kan manøvrere båten. I boka finner du turistbeskrivelser på engelsk, tysk og fransk. Boka inneholder også mange nyttige opplysninger om seilas i området, med for eksempel åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdager, museer og med mer. Boka er rikt illustrert med bilder. Boka finnes om bord i båten, men veldig mange bestiller den på forhånd til forberedelse til båtferien og som utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64