Elven Lot

Elven Lot bukter seg mellom brede daler med vinmarker, snevert fjellandskap, under bratte kalksteinsklipper og forbi fossende elver. Man glemmer sent alle de gamle borgene og middelalderlandsbyene, som St.Cirq Lapopie, Laroque eller bedårende Vers hvor man kan ta seg en svømmetur i det klare vannet.

Langs elvebredden er det mulighet for å se både otere, fiskeørn og hegrer. Et glass av den kraftfulle Cahors-vinen kan nytes på en café i solskinnet sammen med den kjente foie gras og trøfler.
Siden 2007 er det blitt mulig å utvide seilturen helt øst til Larnagol. Denne landsbyen var engang sentrum for oppdrett av silkeormer og stolt over å ha de mest maleriske strekket på elven. Landsbyen og slottet Calvignac er utvilsomt verdt en sykkeltur.

 

 

Båtmuligheter og restriksjoner

  • Det er mulig å kjøre fra 2 baser på elven Lot - Douelle og Bouzies. Klikk på utgangsghavnene under kartet på denne siden for å se plasseringen langs elven.
  • På elven Lot er slusene ubemannet og de manuelle slusene betjenes ganske lett av seilerne selv.
  • Det kan være kraftigere strøm og høyere vannstand i denne elven, og det kan forårsake noen begrensninger. Vi anbefaler derfor området bare for de som tidligere har kjørt kanalbåt.
  • Begrensede muligheter for landstrøm.

Douelle (Le Boat)

Le Boat Base - Douelle og elver rundt byen er innhyllet i historien. Lot elva brukes for handel med vin og mat fra Cahors siden middelalderen.
Les mer

Cahors (Locaboat)

Locaboat Base - elver rundt byen er innhyllet i historien. Lot elva brukes for handel med vin og mat fra Cahors siden middelalderen.
Les mer

Cahors (Nicols)

Nicols base - I den vakre dal Lot finner du Nicols' base i Cahors. Et fint seilområde for de, som har seilfaring.
Les mer

Kanalkartbok over elven Lot

Kanalkort

Kanalkartbok nr 5:
Lot-elven

Lot er med sine 491 km Frankrikes syvende lengste elv. Det er en elv som renner omkring flotte fjell, elvebredden er smal og det er få mindre elver som renner ut fra hovedelven. Vannstanden i området varierer mye etter hvilken sesong det er, noe man må være litt oppmerksom på. I 1926 ble elven faktisk stengt, men ble gjenetablert i 1989 del for del og fungerer nå optimalt for seiling. Fortrinnsrett: Noen steder er elven smal og det er noen regler som må overholdes for lystbåter og ervervsbåter, ut i fra om man seiler med eller mot strømmen, men dette forklares nærmere på basen. Foran hver demning vil det være signal og bøyer som viser seilgrensene. Vær oppmerksom på å overholde disse ettersom strømmen kan være ganske sterk. Ved byen Nicols kan man få båten flyttet fra elven Lot til elven Baïse, men da skal man ha med en profesjonell kaptein som kan manøvrere båten. I boka finner du turistbeskrivelser på engelsk, tysk og fransk. Boka inneholder også mange nyttige opplysninger om seilas i området, med for eksempel åpningstider, signaler, fartsgrenser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdager, museer og med mer. Boka er rikt illustrert med bilder. Boka finnes om bord i båten, men veldig mange bestiller den på forhånd til forberedelse til båtferien og som utklippsbok til minne om båtferien.

Husk å bestille kanalkartbok sammen med din reise!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64