Kanalbåtferie i Skottland - Falkirk

Seilasområdet i denne delen av Skottland er variert og byr på noe for enhver smak - naturen er vakker og avslappende, og det er både mindre sjarmerende landsbyer med bl.a. et rikt utvalg av hyggelige puber, samt tilgang til metropolene Edinburgh og Glasgow.

Dessuten er det lett å komme til basen i Falkirk – akkurat som flyprisene til Edinburg er svært overkommelige.

 

 

Spennende seilruter

På 1 uke er det mulig å seile til Edinburgh med retur og til Glasgow med retur til basen Falkirk.

Glasgow-ruten følger Forth & Clyde Canal med syv sluser hver vei. Den snor seg gjennom idylliske landskap, under flere svingbroer og forbi landsbyene Auchinstarry - med en festning fra romertiden og Kirkintilloch fra det 13. århundre, og det sies at det er flere kirker enn puber der. Cadder Village er en malerisk landsby og videre til Glasgow. Glasgow er Skottlands største by og har fine shoppingmuligheter, et livlig natteliv, og mange berømte kunstsamlinger. Det er mange unike museer og gallerier, inkludert et kunstakademi, Kelvingrove Kunstgalleri, samt den historiske Katedralen.

Edinburgh-rutenfølger Union Canal. Først forbi den populære The Union Inn, så følger tre sluser og så over den vakre Almond Aqueduct med høye steinhvelvinger. Fortsett den slusefrie seilasen forbi det berømte Linlithgow Palace, hvor Dronning Mary av Skottland ble født. Linlithgow Palace er uten tvil Skottlands fineste middelalderbygning og Linlithgow-slusen er populær for sine vannsportaktiviteter og sitt fugleliv. Ratho er hjemstedet for Edinburgh Canal Center og er et populært stopp - nyt et måltid på kjente Bridge Inn. Edinburgh byr på mange spennende attraksjoner - den mest berømte er nok det imponerende Edinburgh Castle med utsikt til den eldste delen av byen med mange butikker og mulighet for guidede rundturer. Du må ikke gå glipp av en rundtur i Scotch Whisky Expirience eller den spesielle opplevelsen av Camera Obscura.

Falkirk (Black Prince)

Black Prince Base - Vår base ligger vakkert ved Falkirk Wheel, en av de mest fantastiske utsikten over den skotske kanaler, og har en ideell beliggenhet mellom Edinburgh og Glasgow.
Les mer

Falkirk (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Utforsk Skottlands lavland fra basen i Falkirk. Her får du en enkel seiltur med svært få sluser, og du kan oppleve det utrolige Falkirk Wheel som forbinder Union Canal og Forth og Clyde Canal.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64