Falkirk (ABC Boat Hire)

Falkirk (ABC Boat Hire)
Falkirk Wheel
Lime Road, Tamfourhill, Falkirk
FK1 4RS
SKOTTLAND

Telefon: +44(0)1324 627212
E-mail: holidayboats@scottishcanals.co.uk

Basens åpningstider
Basen vil selvfølgelig være åpen for planlagte båtavganger.

Innsjekk
Båten er klar til å overtas kl. [HTML: embarkment time]

Sen ankomst
Det er mulig at å arrangere sen ankomst etter avtale.

Sjekke ut
Båten må være i havn kvelden før man sjekke ut. Dette betyr at du må være i topplåsen innen kl. 16:00 for å komme forbi slussen den kvelden.
Båten må forlates og avleveres senest [HTML: disembarkment time] på avleveringsdagen.

Transport med tog
Fra Glasgow Queen Street eller Edinbourgh stasjon: ta et tog til enten Falkirk High eller Falkirk Grahamston stasjon (ca. 30 minutter). De fleste tog går til Falkirk High Station. Fra begge stasjonene er det en kort taxitur til basen.

Finn togavganger her: thetrainline.com og gwr.com.

Bestille en taxi:
Bruce’s Taxis: +44(0)1324 636000
Express Taxis: +44(0)1324 638000

Avstand til flyplasser i nærheten
Du kan flyve til Edinburgh eller Glasgow flyplass, og derfra ta buss til sentrum. Fra sentrum kan du ta et tog videre, som forklart ovenfor.

Fra Edinburgh lufthavn kan du også velge å ta en taxi direkte til basen (30 minutters kjøretur).

Parkering ved basen
Deet finns parkering ved basen.

Innkjøpsmuligheter
Det er en nærbutikk i Camelon: 3 minutters kjøretur.
To Tesco-butikker og en Asda-butikk i Falkirk: 7 minutters kjøretur.

VIGTIGT:

På grunn av det skotske kanalsystemet med driftsbegrensninger ved Falkirk Wheelands bemannede sluser og broer, er følgende informasjon veldig viktig for deg:

Det er avgjørende at du tar med deg en mobiltelefon og en 3-pins plugglader. Du må kontakte Falkirk Wheel-ansatte på forhånd for å avtale passering gjennom hjulet. Det kan også bli nødvendig å kontakte andre kanalansatte. Hvis du ikke har en telefon, kan du leie en fra Falkirk Base mot en avgift. Håndtering av sluser og broer på Forth og Clyde-kanalen er for tiden overlatt til personalet hos Scottish Canals, og en telefon gir deg mulighet til å kontakte dem og avtale passering når det passer deg.

Hvis du ønsker å seile vestover på Forth- og Clyde-kanalen eller østover mot Kelpies, MÅ du ringe Scottish Canals Boat Movements på +44(0)7810 794467 en uke før din avreisedato og fortelle dem hvilket tidspunkt du har tenkt å være ved Bonnybridge lift bridge (sluse 16).
Prøv om mulig å være ved basen kl. 13:30 så du har nok tid til innsjekking og kan seile ut til Bonny Bridge.

Ruter

Utvalgte ruter - 7 netter +

Edinburgh & Glasgow

7 netter • 14 sluser (to ganger passasje gjennom hjulet) • Seiltimer per dag: 6 timer • Totalt: 39 timer

  • Dra fra den ene enden av Skottland til den andre, og tilbake igjen, og besøk begge byene i løpet av én ukes ferie.
  • Du vil seile på Union Canal til Edinburgh Quay, over akvedukter, gjennom tunneler og forbi rolige landskap, i tillegg til Forth and Clyde Canal til Glasgow.

NB: Hvis du velger en av disse rutene må du trolig legge mer på drivstoff enn innskuddet dekker.

Bowling & Return

7 netter • 44 sluser • Seiltimer per dag: 6 timer • Totalt: 33 timer

  • Forth & Clyde Canal følger Clyde Estuary hele veien ned til den gamle byen Bowling, kjent for å bygge skip og i dag en behagelig havn å ankomme til i båt.
  • Ruten byr på en variert blanding av gammel og ny industri, fantastiske utsikter over Clyde og minner fra den tiden de bygde skip her.

Korte ruter - 3/4 netter

Glasgow & retur

3 netter • 8 sluser • Seiltimer per dag: 6,5-10 timer • Totalt: 18 timer

Fire jevnt plasserte sluser etter Bonnybridge løfter kanalen opp til den brede, rette delen før Auchinstarry. Majestetiske Campsie Fells hever seg opp fra dalen som kanalen deler med River Kelvin, og landskapet er fantastisk der kanalen følger konturene resten av veien inn til Glasgow. Den sørlige kanalarmen, i retning Applecross Street Basin i Glasgow titter ned mot der River Kelvin slynger seg fra universitetet, forbi museene og de botaniske hagene. Glasgow, med sin store havn med skipshistorie som strekker seg tilbake til det 18. århundret, har mengder av museer og samlinger. Kunstgalleriene og museene i Glasgow viser alltid noen arbeider av Charles Rennie Mackintosh – byen har til og med en kirke som ble designet av ham.

Edinburgh & Return

4 netter • 6 sluser • Seiltimer per dag: 6-10 timer • Totalt: 22 timer

Dette cruiset starter via Falkirk Wheel og den nye Rough Castle Tunnel, to nye sluser og halvannen kilometer med ny kanal, som knytter den originale kanalen til systemet med 11 sluser som pleide å binde de to kanalene sammen. Stalaktittene og de tilhugde steinene i Falkirk-tunnelen er en gave til geologielskere. Blant de mange små akveduktene på veien er det verdt å merke seg at den 25 meter lange 12-buers-akvedukten Avon Aqueduct og Almond and Slateford Aqueducts begge er nesten 23 meter høye. Beecraigs Country Park og de vakkert bevarte restene av Linlithgow Palace ved Linlithgow Loch er enkle å komme til fra kanalen.