Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Birgu - Malta

Birgu By er lokalisert på en halvøy på Maltas store naturlige havn Grand Harbour – og gjennom maltesisk historie kan Birgu med rette hevde å ha vært øygruppas maritime hovedstad. Birgu ligger i den sydlige delen av Malta, i en liten region som heter Cottonera, også kjent som de tre byene. Ut av de tre byene er Birgu den eldste, og det stedet som ble bygget først. Birgu har spilt en hovedrolle i maltesisk historie - når man går nedover de fasinerende, snirklende gatene, kan man se rester etter de forskjellige store kulturene som i løpet av historien har dominert byen. Helt tilbake fra den romerske perioden - og i særdeleshet da Birgu var hjemsted for de maktfulle riddere fra ridderordenen Knights of St. John - som seiret over de ottomanske tyrkerne under Den Store Beleiringen i 1565 – en av de mest sagnomsuste middelalderlige begivenhetene. Hvis du skjemmer deg selv bort med en oppdagelsestur i den befestede byen, er det umulig å ikke la fantasien fly tilbake til denne spennende fortiden – godt hjulpet på vei av f.eks. The Inquisitors Palace, eller de mange storslåtte ridderpalassene – kalt ”auberges” – spesielt Auberge d´Angleterre og Auberge de France, er imponerende. Men nåtidens Birgu er heldigvis også full av liv – takket være de flotte kirkene, spillestedene, barene, tavernaerne og gode restaurantene. Birgu´s karakteristiske torg er byens samlingspunkt og et fantastisk sted å slappe av over en kopp kaffe mens den restaurererte havnefronten har tiltrukket noen av de beste restaurantene hvor man kan nyte utsikten til den livlige marinaen. Husk også å besøke byens krigsmuseum.
Les mer

Blue Lagoon ved Comino - Malta

Når du seiler i Malta, bør du i det minste bruke en morgen eller ettermiddag på et besøk til Blue Lagoon og øya Comino - sommersolen venter på deg, og her finns også her mange flotte turstier og en formidabel vakker natur. Blue Lagoon er en av de beste strendene på Malta, lokalisert mellom øya Comino og den mindre øya Cominotto. Det krystalklare vannet i Blue Lagoon går nesten i ett med den blå himmelen og du kan nyte strandens kritthvite sandbund. Denne lange og smale bukten omgitt av klipper, er nesten som et svømmebasseng - hvilket er med på å gjøre stedet perfekt for svømming, snorkling og dykking – eller bare ordentlig avslapping. Hvis du har barn med, kan de trykt leke i den lavvannede lagunen, mens resten av familien nyter den maltesiske sola eller kaster seg ut i spennende vannsportsaktiviteter. Blue Lagoon besøkes ofte av turbåter, så hvis det er mulig bør man besøke stedet i ukedagene. Faktisk er øya Comino og Blue Lagoon så vakker at instruktører ofte har brukt stedet i filmer – bl.a. i mini-serien Helen of Troy eller filmene Swept Away (med Madonna) og Greven av Monte Cristo.
Les mer

Mellieha Bay - Malta

Mellieha Bay tilbyr en av øyas beste strender - og her finns noe av det reneste og klareste vann i Middelhavet. Stranden er barnvennlig og perfekt for en dag i solen.
Les mer

Gozo - Malta

Gozo ligger nord for Malta - og er litt større enn sin nabo Comino. Gozo er frodig og kjent som den grønne øya - og det er her det meste av Maltas matproduksjonen foregår.
Les mer

Comino - Malta

Comino har et areal på 3.5 km², er bilfri og utover et enkelt hotell, er den praktisk talt ubebodd. Øya var bebodd i den romerske perioden, men var, utover å bli brukt som base av sjørøvere som plyndret i Middelhavet, ganske ubetydelig inntil de sagnomsuste Knights of St. John ankom. De brukte Comino som en forpost i forsvaret mot de angripende Ottomanerne – akkurat som den også var et skattet jaktområde etter harer og villsvin. I dag er Comino en herlig naturperle som henryker alle som tar seg tid til et besøk. Husk også at det er på Comino at den berømte Blue Lagoon ligger.
Les mer

Valletta By - Malta

Valletta er det ideelle stedet for en dag med spennende sightseeing - spesielt på grunn av byens dramatiske fortid og mange fantastiske kulturelle attraksjoner.
Les mer

Gnejna Bukten - Malta

Denne nydelige stranden finns på nordvestsiden av Malta - ogher  er vanligvis mer plass til å kaste inn håndkleet i de mest populære sommermånedene, da det er ikke så godt kjent av turister.
Les mer

Marina Birgu (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - Det er fra denne herlige base, du kan planlegge din seilferie. Besøk for eksempel. de vakre øyene Gozo, Comino og Cominotto - som tilbyr et mylder av vakre strender og grotter.
Les mer

Malta (Malta Charters)

Malta Charters base - det er fra denne vakre basen du kan planlegge din egen seilferie. Besøk for eksempel de vakre øyene Gozo, Comino og Cominotto, som byr på et utall vakre strender og grotter.
Les mer

Seilvejr ved Malta

De maltesiske øyer er lokalisert i Middelhavets hjerte: derfor tilbyr øygruppen de beste forhold for seilas året runt.