Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Naturbevaringsområdet Cabrera Øygruppen - Mallorca

Øygruppen består av 18 små øyer - og siden 1991, har hele området vært et naturvernområde. På den tiden blev yachter nektet adgang til det naturskjønne området, noe som resulterte i sterke protester fra sjømannsforeninger. Det ble enighet om et kompromiss, og i dag kan 50 båter droppe anker i hovedbukten Puerto de Cabrera, og 8 i Cala es Burri - de nødvendige tillatelser kan fås fra Ministerio de Medio Ambiente i Palma - og det er gratis. Dit båtutleiningsfirma kan behandle tillatelser for deg - men det må gjøres senest to uker før planlagt besøk.
Les mer

Portocolom By - Mallorca

Når dere ankommer i Porto Colom på ettermiddagen, kan dere besøke den gamle byen, som er en av de best bevarte gamle nabolag i Balearene.
Les mer

Cala Mondrago Bukten - Mallorca

Seil langs Mallorcas steile sydøstlige kyst til det pittoreske naturbevaringsområdet Cala Mondragó, hvor du bl.a. finner ekstremt vakre bukter og sandstrender ved bukten Cala Mondragó Bay. Bukten har to deler, begge med flotte sandstrender - og de er godt beskyttet mot all vind. Vannet i bukten er fullstrndig klart, og sandbunnen forsyner besøkende seilere med en god holdebunn. Hele kysten er nesten fullstendig uberørt, og det finnes kun enkelte hus og restauranter. Bukten er perfekt for svømming, snorkling og generell avslapping i sola – og om ettermiddagen kan du nyte livet på en strandbar, slappe av og nyte den fantastiske utsikten.
Les mer

Cala Pi Bukten - Mallorca

Den Fjord-lignende bukten Cala Pi ligger på sørkysten av Mallorca. Når du seiler inn i bukta, vil du passere det gamle vakttårnet på styrbord side. Den bratte kysten er dekket med bartrær, og det er noen få enkle hus. På bunnen av bukten er en legendarisk vakker sandstrand - og det er mange restauranter og butikker.
Les mer

Stranden Es Trenc & Port Puerto de Campos - Mallorca

Den nydelige stranden Es Trenc (Playa es Trenc), er ikke langt fra Cala Pi. Den kilometer lange stranden med de majestetiske naturlige sanddyner, skimrende hvite sand og Karibiske vannfarge, er den vakreste og mest romantiske sandstrand i Mallorca. Når været er bra, er dette den beste ankerplassen å nye Middelhavets skjønnhet, samt eksepsjonell bading og avslapping. Om kvelden bør du seile til en av de to sikre havnene i nærheten, Sa Rapita og Puerto De Campus/Colonia de Sant Jordi. Den lille byen Colonia de Sant Jordi har en nydelig strandpromenda med palmetrær hvor du kan finne gode restauranter.  Puerto De Campos har dessverre kun et lite antall gjesteplasser til båter med en dypgang på over 1,3 meter. Derfor er det en risiko for at du kommer til å seile de 5 sjømilene tilbake til den større havnen Sa Rapita. 
Les mer

Fiskelandsbyen Cala Figuera - Mallorca

Cala Figuera er en av de vakreste fiskelandsbyene på Mallorca. Den er beliggende bare 2 mil sørvest fra bukten Cala Mondrago. Dette romantiske området har en ganske spesiell atmosfære med små fiskehus, garasjer til båter, dekorerte hus, et spennende fiskemarked kalt La Lonja, samt karakteristiske mallorcinske kafeer og restauranter, som i tillegg til eksepsjonell mat, tilbyr utsikt over Cala Figuera og bukten. I Cala Figuera kan du fortøjy ved den korte molen, som er beregnet til besøkende båter. Det ligger adskillige supermarkeder og butikker i byen. Husk at bukten kan være usikker når vinden kommer fra sør og når bølger finner vei hele veien inn i havnen. Hold derfor øye med værmeldingen når du planlegger besøket ditt til Cala Figuera.
Les mer

Havnen Cala d’Or

Fra Puerto de Campos seiler du 15 sjømil nordøst til havnen Cala d´Or. Du seiler langs den vakre klippekysten, og passerer mange bukter, hvor det er opplagt å ta et badestopp, som f.eks. Cala S´Almunia eller Cala Llombards, som også er som skapt til snorkling. Cala d´Or ligger plassert i en av de vakreste buktene på Mallorca. På bakken Es Forti, ligger det et lille slott som daterers tilbake til 1730 som engang fungerte som beskyttelse mot sjørøvere. I løpet av de siste årene, er Cala d´Or blitt utbygget og modernisert. I dag er den en av de sikreste havnene i Balearerne. Rundt i havnen, i den gamle byen, er det en god varietet av førsteklasses restauranter med typisk mallorcinsk og spansk mat, og du bør prøve de friske fiskerettene.
Les mer

Mallorca, Porto Colom (NSS Charter)

NSS Charter base - I Porto Colom
Les mer

Palma de Mallorca (Cruesa Charter)

Cruesa Charter base - finnes ved Marina La Lonja
Les mer

Palma-Mallorca (Sun Charter)

Sun Charter base - I Real Club Nautico i Palma på Mallorca, ikke veldig langt fra katedralen, finnes Sun Charters basen.
Les mer

Palma de Mallorca (Sail Active)

Sail Active base - basen findes i La Jonja Marina, tæt på Palma´s bycentrum og katedralen.
Les mer

Palma de Mallorca (ECC Yacht Charter)

ECC Yacht Charter base i Palma De Mallorca.
Les mer

Palma (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Calanova Port Olimpic Marina.
Les mer

Palma de Mallorca (Moorings)

Moorings base - Tag udgangspunkt i Sunsails base på Palma de Mallorca.
Les mer

Marina Naviera Balear, Mallorca (Sunsail)

Sunsail base - Ved Palma De Mallorca's lange strandlinje har Sunsail base, som ligger sentralt og med lett tilgang til å utforske resten av Mallorca og Balearene.
Les mer

Palma de Mallorca (Sunsail)

Sunsail base - Starter fra Sunsails base på Palma de Mallorca.
Les mer

Alboran Charter - Palma de Mallorca

Alboran Base - Marina Alboran ligger nær Palma sentrum så det er lett å utforske byen før eller etter seilferie.
Les mer

Seiling vær på Mallorca

Med mer enn 300 soldager i året er Mallorca som skapt for seiling – våren og sommeren domineres området rundt Mallorca av herlige varme brisen.

Balearene, som Mallorca er en del av, er påvirket av to værsystemer, hvor Ibiza og Formentera er underlagt det samme systemet som det spanske fastlandet, som ligger bare 50 sjømil unna.

Seiling sesongen starter allerede i april, men sjøtemperatur er bedre egent for en dukkert fra mai. Mallorca er en relativt stor øy, så det vil som regel alltid være rom i sine havner og marinaer. Vanligvis er topmånederne for en seilferie i Mallorca i juni, juli og august til medio september. I løpet av disse månedene er det travelt på land, og det er nok av service på alle havne. Øyenes vær er ideell for bading og strand – men husk å bruke solkrem og beskyttelse, eftersom solen kan være svært ugjestmilde på sjøen. Sjøtemperaturen vil økes som sommeren skrider frem.

De dominerende vinder på Mallorca

  • Januer / februar – som regel stille.
  • Mars / april – risiko for storm fra nordvest fra slutten av mars.
  • May / juni – varierte og lette vinder.
  • Juli / august – sjøbrise, fra midten av august er det risiko for stormer.
  • September – risiko for regn, på slutten av måneden: lys og varm vind.
  • Oktober – Lette vinder fra vest. Et par dager med sterk vind kan oppstå.
  • November / desember – i november lett vind og regn. I desember lette vinder.