Seilferie på Mallorca - Lei seilbåt eller katamaran fra Palma de Mallorca

Mallorca, en del av øygruppen Balearene, er en av Europas mest populære destinasjoner å leie seilbåt på – og det er mange gode grunner til at så mange velger å dra på seilferie hit. Blant annet det klare blå havet rundt øyen, samt de hundrevis av naturskjønne og isolerte strendene og vikene som bare kan nås ombord på en båt. Det mallorcanske kjøkken er også en stor kulinarisk opplevelse.
Du vil oppleve flotte seilturer langs øyens uberørte nordvest-kyst - med idylliske fjellbyer, steile terrasseformede skråninger og duftende sitronlunder, mandeltrær og mimoser. Midt på Palma de Mallorcas palmekledte kystpromenade finnes våre baser - beleilig for en siste kveld i hovedstaden og en vandretur i den vakre, gamle bydelen rundt katedralen.

Topp-månedene for seilas er mellom mai og oktober – og det er selvfølgelig også i denne perioden at farvannet er travlest. Du kan også oppleve rolig vær i desember og januar, og seilasen i disse månedene er også utmerket.

7 dagers ruteforslag fra Palme de Mallorca

Mallorca

Mallorca

Lei seilbåt og dra på seilferie ved Mallorca og Balearene Balearene er plassert på en slik måte at de danner en middelhavsfront – som gjør at de lokale vindene er svært gunstige for seilas i seilbåt, og området er perfekt for seilferie. Forholdene er som regel bare dårlige når andre fronter dominerer, noe som kan skje i vintermånedene. Det rolige vannet i de naturlige vikene, buktene og calaer som finnes overalt på Mallorcas kystlinje, er ideelle steder å kaste anker. De ideelle vindforholdene tillater nybegynnerseilere å øve seg på i et sikkert miljø. I de beskyttede buktene kan nybegynnere lære å seile uten å skulle bekymre seg for sterk vind og truende bølger. Gjennom sommermånedene gir termale vinder rolige havbriser fra tidlig morgen til sen kveld, og de mange buktene er godt beskyttet – og større bølger holdes borte fra kysten. Noen calaer er mer utsatte enn andre. Puerto Pollenca er en populær destinasjon for vannsportsaktiviteter som f.eks. kite-surfing. Vinden ved Mallorcas kyst er normalt sett veldig pålitelig og sommervindene gir en stabil bris gjennom dagen, perfekt for en seilferie. Selv i vintermånedene er det bukter på Mallorca som forblir beskyttet av fjellene – som f.eks. Puerto Pollenca og Port d´Alcudia. Større fartøy kan klare den sterkere vinden lengre fra kysten og reise rundt Mallorcas 554 km lange kystlinje. I vintermånedene kan farvannet i kanalen mellom Mallorca og Menorca bli forholdsvis barskt og bølger rammer ofte Mallorcas østkyst. Høydepunkter for seilferie ved Mallorca Mallorca er en del av Balearene, en øygruppe full av kontraster - en kulturell mosaikk i fortid og nåtid og et fantastisk sted å leie seilbåt og bruke ferien på vannet. Langs sør-østkysten finner du dype calaer (klippeviker) ofte kun tilgjengelige fra sjøsiden, imponerende, dryppende huler og små landsbysamfunn der livet går sin stille gang. I livligere Alcudia, Port de Sóller og Port d'Andratx legges det til kai i stemningsfulle havner blant lokale fiskebåter. 7 dagers ruteforslag fra Palme de Mallorca
Les mer

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Les mer

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Les mer

Seiling i Mallorca - Praktiske tips

Havner/marinaer

Der finns mange flotte og vakre marinaer med alle moderne fasiliteter langs kysten . På nordvestkysten er det bare én beskyttet havn - den store naturlige havnen i Puerto de Soller. Havneavgift er noe høyere enn i Danmark. I høysesongen er det anbefalt å ringe marinaer via VHF -radio for å få tildelt plass.

Tillatelser

Seiling utenfor Balearene, som inkluderer øyene Mallorca , Menorca , Ibiza og Formentera , er kun mulig etter avtale med basepersonell

Nasjonalparken Cabrera øyer

Det må ansøkes om tillatelse til å seile til dette beskyttede naturparkområdet senest en måned før ankomst. Søknaden gjelder en bestemt dato og legges ved en kopi av båtførerbevis og kopi av pass for alle ombord . Der tildeles et begrenset antall lisenser per dag og du får første endelig beskjed ved ankomst.

Proviantering

Det er butikker i byen C'an Pastilla . Stengt i siesta og på søndager.

Vær og vind

Vinden er ofte svak i morgen , stiger rundt lunsj , bare for å falle igjen i kveld . Det er ofte pålandsvind rundt hele øya.

Ferietips

På land, er Palma gamleby med katedralen, svingete gater, vakre historiske bygninger, museer og offentlige folkeliv til sen kveld, absolutt verdt et besøk.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Velg din destinasjon