Dra på en seileventyr i Karibien

Båtferie ved British Virgin Islands, Karibien - en opplevelse for livet

En seilferie i Karibien ved De Britiske Jomfruøyene byr på mange spennende opplevelser, og det kan være vanskelig å velge ut, hvilke områder og øyer å besøke. Vi har utvalgt noen av øyene, som vi anbefaler å besøke på en seilferie. Det er flere perler ved BVI - men det er helt opp til deg, hvordan du velger å lage din egen seileventyr.

Kort over BVI

Utseiling fra øya Tortola, BVI

Norman Island
Hvis du noen gang som barn hadde en drøm om å bli pirat, er det en nødvendighet å besøke Norman Island. Det ligger ca 7 miles fra Tortola - øya er kjent for sin rolle i filmen Treasure Island. Øya er ubebodd i dag, men det er mulig å fortøye på moorings ved The Bight for runt $ 25. Det er også mulig å ligge for anker, men det kan være sterke vinde fra nord. Her er det gode snorkling områder i både nordøst og sørøst.
Gå ombord den flytende restaurant og bar William Thornton, en gammel skonnert. Veldig populært i høysesongen, så sørg for å bestille bord.

Besøk også The Caves, som er kanskje en av de mest populære turistattraksjonene - her finner du gode snorkling muligheter.

Normann island

Salt Island
En gang bebodd av rundt 100 personer på den lille øya, men i dag er det ubebodd. Det er en helt spesiell atmosfære på øya, som det er helt øde. Du vil finne noen fantastiske strender her. Like utenfor øya er en av de mest kjente stedene for dykking og snorkling Wreck of the Rhône. Det er kjent som en av de vakreste vrakdykk i verden. Det store skipet RMS Rhone sank under en orkan i oktober 1867 etter å ha seilt inn i øya. Det er mulig å snorkle rett over vraket, der det laveste punktet er 6 meter dyp. I nærheten finnes også flere gode snorkling områder.

Det kan være trangt her, men du vil også finne flere moorings plasser å ligge - det anbefales på grunn av svingende vinde i området.

Salt Island

Cooper Island
I Manchioneel Bay kan dere ligge ved moorings på Cooper Island Beach Club, som har en utrolig vakker strand. Det er veldig maleriske med palmer, snø-hvit sand og det er et flott sted å nyte solnedgangen og lysene fra Road Town. Her er det også en fin, koselig restaurant, som er åpen for lunsj og middag.

En god dykking og snorkling sted er Cistern Point, som ligger i den sørlige enden av Manchioneel Bay. Her finnes et mangfold av fargerike fisk og du kan også være heldig nok til å se noen store rokker.

Cooper Island

Virgin Gorda
Virgin Gorda er den tredje største øya i BVI - det sies at Christopher Columbus navngav øya og navnet som betyr den tykke jomfru, øyan fået, da det ser ut som en feit dame liggende på siden, når du ser øya i horisonten.

På den sørlige delen av øya finner du The Baths - en absolutt must see på seilferien. Stranden er fylt med enorme steinblokker, som gjør stedet spesielt. Det finnes et antall fortøyninger og å svømme i land eller ta dinghyen nesten til kysten. Fra The Baths kan dere gå den vakreste liten spasertur gjennom alle steinene, som nesten er som huler til Devils Bay og tilbake igjen. Etter det kan du gå ned en sti til toppen av The Bath, hvor det er en restaurant med en vakker utsikt - en god liten tur for å spise lunsj.

Virgin gorda the baths

Dalen Trunk Bay er en vakker strand med det herligste sand - du kan svømme i land.
Virgin Gorda har også en full service marina.

Marina Cay
En koselig liten øy dekket med blomster og omgitt av de fineste hvite sandstrand. Øya tilhører Pusser Company og det er mulig både å tank vann og diesel. Øya ligger i en vakker smaragd grønne lagunen, der havet på grunn av den korte dybde er alltid rolig og har en behagelig temperatur. Det er et ideelt sted å snorkle, da mange fargerike fisker boltret seg blant de mange koraller.

På øya finner du flere fortøyninger å ligge ved - det er en koselig restaurant med en vakker strand foran. En opplagt sted å nyte den fargerike solnedgangen over havet. Det er et svært populært sted, så ankom tidlig for å få en plass.

Marina Cay

Green Cay
Kanskje dette stedet virkelig er paradis på jord - en liten øy hvor du kan svømme i land og for noen timer være Robinson Crusoe. Men med muligheten til å svømme tilbake til sivilisasjonen igjen. Snø-hvit strand ønsker deg velkommen med noen svaiende palmer. Her er mange muligheter til å snorkle og nyte den vakre utsikten.

Green Cay

Jost Van Dyke
Jost Van Dyke er definitivt verdt et besøk - det er mulig å ligge ved fortøyningene flere steder inkludert på Little Harbour. I Great Harbour er det ingen fortøyninger, men her kan du ligge for anker om natten. Her er også baren Foxy, som er på en topp 10 over barer i Karibien, som dere bør besøke.

White Bay er definitivt et sted du må besøke. Man trekker inn White Bay med en smal seilrende med revene på begge sider. Det er få fortøyninger å ligge ved, og du kan også ligge på svai. Det er ikke anbefalt å forankre over natten, da det er bølger.

Gode muligheter for snorkling - her vil du se massevis av fisk i stimer og mange pelikaner, som fisker. Utrolig vakker strand med flere barer og restauranter, hvor du kan sitte og nyte solnedgangen.

The Bubbling Pool - en annen virkelig flott sted. Seil rundt til østsiden av Jost Van Dyke og finn en fortøyning eller lik for anker ut for Foxy's Taboo. Gå i land og spaser langs stranden, til en sti opp på stranden. Det er et vakkert lite sted, hvor bølgene skyller over land og danner et naturlig spa. Husk kalde drikkevarer.

Jost Van Dyke

Blir du litt fristet? Hvis du er, så sender vi deg et tilbud - klikk her og send oss en forespørsel.

Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det". Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten tusle gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Kroatia er det landet i verden som har de strengeste kravene til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser hvis du har et VHF-sertifikat. Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstreKroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.
Read more

Tyrkia

Tyrkia

Seilferie og båtutleie i Tyrkia Tyrkia utgjør en geografisk og kulturell bro mellom Europa og Asia. Her hvor øst møter vest overraskes man virkelig over den lokale vennligheten blant befolkningen og den hjertelige velkomsten. Uansett hvor du leier seilbåt i Tyrkia finner du alltid spennende steder å utforske og en seilferie i Tyrkia åpner opp for et vell av spennende opplevelser for alle aldre. Tyrkias kyster er ofte dekket av tykke skoger og majestetiske fjell reiser seg steilt mot himmelen. Øyer, bukter og lange halvøyer skaper et unikt og uberørt seilområde (området besøkes enda ikke av de hordene av turister man møter andre steder i Middelhavet) – noe som gjør Tyrkia til et svært spesielt seilområde. Den tyrkiske kysten er ideell til seilas og den strekker seg fra Gallipoli-halvøyen i nord ned til Antalya. Den fjellrike kysten er dypt innskåret med et stort antall bukter, halvøyer og fjorder - og er faktisk 1000 sjømil lang. Tyrkia byr dessuten på rik mulighet for flåteseilas.Tiltrekningskraften ligger i skjønnheten, bortgjemtheten, strendene, de stille byene og de mange imponerende middelalderbyene. Små, intime restauranter finnes ved mange ankerplasser og her kan man nyte en kald drink og et lekkert måltid med lokal mat. Den lune og gjestfrie befolkningen er med på å gjøre lystbåtseilas til Tyrkia til en veldig sjarmerende opplevelse. Seilsesongen starter i midten av april og slutter i midten av november. Det er alltid en mulighet å leie båten med skipper, kokk eller vertinne - kontakt oss for priser
Read more

Karibien

Karibien

Seilferie i Karibia - Lei seilbåt eller katamaran og få en opplevelse for livet En seilferie i Karibia gjør det mulig å blande storslåtte og vakre naturopplevelser med inntrykk av en spennende og annerledes kultur, morsomme attraksjoner på land og mye, mye mer - et vell av forskjellige opplevelser som vil oppfylle dine forventninger er aldri langt borte i Karibia. Krystallklart vann, pittoreske strender, naturskjønne forankringer og velutstyrte marinaer gjør Karibia til en ideell seilas-destinasjon for norske seilere. De stabile vindene, line-of-sight navigasjon og alle de trygge forankringene og fortøyningene gjør dette til en sjømanns drømmeferie.Rik på myter og legender om sjørøvere og skjulte skatter - og udødeliggjort av forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyr Karibia noe av den beste seilasen på kloden. Det rolige turkisblå vannet ruller inn mot skroget av båten, mens gigantiske stimer av tropiske fisker svømmer rett under overflaten og ved siden av båten. Overalt ses hvite sandstrender, omkranset av høye palmer og hyggelige strandbarer. Andre øyer forblir ubebodde og venter bare på å bli utforsket.Seatravel har mange års erfaring med å arrangere seilferier i seilbåt eller katamaran i Karibia og vi er klare til å hjelpe deg med å leie den perfekte båten (med eller uten lokalkjent skipper) – akkurat som vi også gjerne hjelper med å finne den beste flyruten og hotellovernattingen.Du kan leie en seilbåt fra en av våre moderne baser i De britiske jomfruøyene (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøyene (St. Thomas).  
Read more

Thailand

Thailand

Seilferie i Thailand - Lei seilbåt i Thailand og opplev paradiset fra vannkanten ... Svaiende palmer, korallrev, henrivende klippeøyer, et glitrende smaragdgrønt hav og sjarmerende landsbyer på øyene – dette er bare noen av attraksjonene som venter ved en seilferie i Thailand. Phuket, Koh Samui og Koh Chang er ideelle utgangspunkter for et seileventyr i en eksotisk verden, langt fra hverdagens stress og jag. Avslappet seilas – året rundt Vennlig befolkning Fremragende thailandsk mat Eksotiske Phi Phi Islands Hvite sandstrender Enestående snorkling og dykking Beliggende i hjertet av Sørøst-Asia er Thailand velsignet med en uovertruffen tropisk skjønnhet. Landet byr på fire særskilte seilområder der farvannene ved den sørlige halvøyen er mest interessante for seilere. Seilområdene utenfor østkysten av Phuket er blant de fineste i verden.Kneisende fjelltopper av kalkstein stikker opp fra det klare smaragdfargede og beskyttede vannet ved f.eks. Phuket og Koh Chang.  Marineparkene ved Similan- og Surin-øyene er blant de beste områdene i verden for snorkling/dykking. En seilferie i Thailand tilbyr et vell av naturskjønne og bortgjemte ankerplasser - uberørte med hvite sandstrender, og ville ubebodde øyer, med livlig natteliv og moderne feriesteder. Den imøtekommende og gjestfrie thailandske befolkningen gjør sitt for at din seilferie til Thailand blir helt spesiell – det er ikke uten grunn at Thailand kalles ”Smilets land”.
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64