Kanalbåtferie i Alsace - se slott i Frankrike på kanalferie

Alsace Lorraine er ikke uten grunn en populær region for båtferie og ganske fantastisk som byenes kunst og arkitektur. Utstrakt furuskog langs kanten av de blåtonede Vogeser-fjellene gir mulighet for spennende vandreturer til en av de gamle borgene høyt oppe - og regionens unike kulturhistorie skaper en kosmopolitisk atmosfære med opplevelser for alle aldre.

Grasiøse kanaler går gjennom humlehager og enger med storker og hegrer. På Canal de la Marne au Rhin seiler du gjennom bedårende byer som Saverne, forbi båtelevatoren ved Lutzelbourg og til livlige Strasbourg eller Nancy. Stopp for en liten forfriskning i en hyggelig vinstue og nyt de skarpe Alsace-vinene, eller en lokal øl med en flambert terte som tilbehør.

Opplev for eksempel Båtelevatoren St. Louis Arzviller, rett ved Lutzelbourg, som er en av seilturens høydepunkter. En betagende konstruksjon løfter båtene 45m opp fjellsiden i et stort badekar på bare 20min. Det forårsaket tidligere kolossale anstrengelser å forsere de nå forfalne 17 slusene over 4km.

 

 

Drar dere forbi Strasbourg vil dere finne ren idyll bak vollmuren og innenfor byporten, trange smug med vakre bindingsverkshus, en spraglete blomsterflora av pelargonier, en fantastisk katedral og torgplasser med kaféer, vinhus og et utrolig liv - alt side om side med moderne bygninger, som det passer seg i en by som rommer Europaparlamentet.

Seil mot vest gjennom de bølgende markene i Lorraine-regionen og et fantastisk fiskeområde. Opplev basilikaen St. Nicolas de Port før du ankommer den flotte byen Nancy med Place Stanislas for hippe innkjøp og en café creme i solskinnet. Seil mot øst på Canal de la Marne au Rhin og tilbring litt tid i den kosmopolitiske byen Strasbourg, og besøk fornøyelsesparken Rust, rett på den andre siden av den tyske grensen.

Seiler man den motsatte veien opplever man den fantastiske båtelevatoren ved Arzviller – et unikt ingeniørmesterverk som hever og senker din båt 45 m på bare 20 minutter. Det er generelt temmelig mange sluser i Alsace, noe som tar ekstra tid, men seilruten er sjarmerende, da du seiler forbi små hyggelige landsbyer, langs fjell m.m.

Hesse (Le Boat)

Le Boat base i Hesse - Hesse er en sjarmerende og vakker landsby - utover den moderne havn, finnes her også ruinerne av et benediktiner-kloster fra det 11.århundrede.
Les mer

Boofzheim (Le Boat)

Le Boat base i Boofzheim - Boofzheim er en veldig vakker landsby - full av pittoreske hus, delvis bygget av tre - typisk for Frankrikes Alsace-region.
Les mer

Saverne (Nicols)

Nicols base i Saverne - Nyt en fransk båtferie i Alsace, en region fylt med historie og fantastisk gastronomi. Fra vår base i Saverne kan du velge å seile mot Lutzelbourg og berømte Arzviller.
Les mer

Lutzelbourg (Locaboat)

Locaboat base - Her vil du oppleve autentisk Alsace atmosfære med det gamle slottet og de berømte krystall kunst butikker.
Les mer

Kanalkartbok over Alsace og Loraine

Kanalkort

Kanalkartbok nr 4:
Canal de la Marne au Rhin, Canal du Rhône au Rhin (nordlige del), Sarre, Canal de la Sarre, Mosel-floden (en del) og Canal de Vosges.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64