Velkommen til Venezia og Friuli-regionen i Italia

Opplev Venezias vakre, livlige lagune eller det fredelige livet langs Friuli-regionens indre vannveier.

De to seileområdene i Italia, Venezia-området og Friuli-regionen, er som to vakre, men veldig forskjellige søstre. Det er umulig å ikke bli betatt av deres ulike unike sjarm. Venezia er den smarte søsteren som alltid har det travelt. Her er det full aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen er Venezias rolige motstykke. Her kan du se frem til avslappet seiling til øyer, kanaler og spennende byer, som du kan utforske i ditt eget tempo.

Romantiske Venezia er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 små øyer. Man kan vanskelig forestille seg noe mer romantisk enn å komme seilende fra lagunen med kurs mot Venezia. Fra dekket på båten får du en imponerende utsikt over Doge-palasset og Sukkenes bro, og havnefronten med de historiske bygningene og de berømte gondolene.

Seil til Murano og besøk de verdensberømte glasskunstnerne i glassblåserverkstedene, se hvordan de fineste kniplingene blir laget i Burano eller besøk Torcello med sin imponerende basilika. Feriestedene langs Lido egner seg best til folk som liker å bade, så hvis du foretrekker mer fred og ro, er en seiltur på elvene Sile og Brenta mot Padova et ganske idyllisk alternativ.

Friuli-regionen nord for Venezia er stedet for å slappe av og nyte livet på vannet. Her kan du seile på kanaler til øyer med sjarmerende byer og spennende museer. Hvis du vil bade, kan du dra til kjente badesteder som Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære golfbanen i Grado.

 

Kanalbåte i Venezia

Venedig & Friuli-regionen

Opplev den vakre kanalbyen Venezia med sin fantastiske lagune, eller seil nordover og nyt det rolige ferielivet i Friuli-regionen. Uansett hva du velger, ligger alt til rette for en fantastisk elvebåtferie når destinasjonen er Italia.

Høydepunkter i Venezia & Friuli-regionen: 

  • Dogepalasset og Markusplassen i Venezia
  • Venezias renessansekunst, gastronomi og kulturr
  • Muranos glassmuseum og glasspusterør
  • Buranos kniplinger og maleriske kanaler og hus
  • Fine sandstrender ved Jesolo og Lidoen
  • Unikt fugleliv i nasjonalparken i Po-Deltaet
  • Fiskemarkedet i Chioggia
  • Imponerende villaer langs Brentts-floden
Kart over Venezia

Praktisk informasjon om seiling i Italia

Venezia by og den omkringliggende lagunen kan være et utfordrende sted å seile, så her er det lurt å ha seileerfaring. Men selv uten seileerfaring kan du trygt ta en elvebåtferie i Italia, og nyte fred og ro i kanaler og elver utenfor Venezia.

Seiling i Venezia

På vannveiene i og rundt Venezia kan det være mye trafikk, og kombinert med lagunens opptil 1 meters tidevann, anbefaler vi derfor at du har seileerfaring fra tidligere, dersom du vil seile på veneziske vassdrag.

I Venezia møtes du af en livlig og spennende virvar av turistbåter, vannbusser, vann drosjer og kommersielle båter, som alle har ubetinget prioritet. Å manøvrere her krever tilsyn og årvåkenhet!

Venezias lagune er direkte koblet til Adriaterhavet, noe som bidrar til de store forskjellene i tidevannet. Seiling på havet er forbudt. Vannstanden i lagunen er flere steder veldig lave, så du seiler i seilrender som er merket med " Briccola". Systemet er enkelt å følge, også i de større og mindre kryss. Du får også en god instruksjon med bilder på ankomst og systemet er klart beskrevet med bilder i kanalkartboken på båten.

Vær oppmerksom på at du ikke kan seile på Venezias indre kanaler, slik som Grand Canal.

Fortøyning, tillegging og tidevann

Vær oppmerksom på inntil 1 m tidevann i lagunen slik at båten ikke plutselig står på grunn ved lavvann, eller henger skrått i fortøyninger ved høyvann - med fare for skade på båten. Båten fortøys med tilstrekkelig slakk slik at den kan følge tidevannet opp og ned.

For Le Boat og Locaboats kunder er det private attraksjoner på flere arenaer i den veneziske lagunen. Betaling er obligatorisk sammen med bestilling av båten. Antallet offentlige havneområder og private marinaer i Venezia er sterkt begrenset – og kan være veldig dyre.

Generelt når du seiler i Italia, bør du bare legge til på angitte innreisested. Noen er gratis, men ofte må du dra til en privat marina hvor du må betale et beløp for plassen din.

Sluser og broer

Alle sluser i regionen er elektriske og drives av en slusemester. Når du skal å passere en bro, må du ofte ringe og be om at den åpnes kort tid før du ankommer. Du kan lese mye om sluser og broer i håndbøkene om bord. Vær oppmerksom på at flere av broene og slusene holder middagsstengt, på samme måte som noen har helt stengt på enkelte ukedager, så spør i basen om eventuelle endringer og andre ting du må være spesielt oppmerksom på.

Vaporettoer og vanntaxi

Vaporettoer: Vannbusser som seiler hele dagen frem til ca. midnatt. Det lønner seg å kjøpe en kupong, gyldig for x antall turer eller for 24-48 timer.

Vanntaxi: Liten raske motorbåter - vær på vakt i seilrender.

Shopping

Uansett hvor du seiler i Italia, er det mange spennende shopping-muligheter. De fleste byer har minst én fast markedsdag, som alltid er verdt et besøk. Du finner også supermarkeder, bakere, slaktere og farmasøyter i flere byer på din båttur. Spør for sikkerhets skyld på basen ved ankomst slik at du er fullt oppdatert om alternativene langs ruten.

Velg din destinasjon