Kanalbåtferie i Italia

Søk etter båten din

 

Kanalferie i Italia - Venezia og Friule-regionen og Po-deltaet

De forskjellige seilområdene i området rundt Venezia er som 2 forskjellige søstre med hver sin sjarm og personlighet.

Venezia er søsteren som alltid har det travelt og er full av aktivitet døgnet rundt - mens Friule-regionen og Po-deltaet er den roligere søsteren som venter på å by deg velkommen til en avslappende seilas til øyer, kanaler og spennende byer som du kan utforske i ditt eget tempo.

Opplev romantiske Venezia et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby - er bygget på 118 småøyer og den maleriske lagunen innbyr til en båtferie. Man kan neppe forestille seg noe mer romantisk enn å komme seilende fra lagunen med kurs mod Venezia og fra dekket på båten få en imponerende utsikt over Dogepalasset og Sukkenes bro, havnefront med historiske bygninger og de berømte gondolene.

Seil til Murano og besøk de verdensberømte glasskunstnerne i deres glasspusterier, på Burano fremstilles de fineste kniplinger, eller besøk Torcello med den imponerende basilica. Feriestedene langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrekker du mer ro og stillhet, er seilturen på elvene Sile og Brenta mod Padova ganske idyllisk.

Opplev Friule-regionen Precenicco nord for Venezia er stedet der man kan slappe av og nyte livet med seilas på kanaler til øyer med hyggelige byer og spennende museer og de kjente badestedene som Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære banen i Grado.

 

Venedig & Friule-regionen

Lokale attraksjoner på din kanalbåtferie i Venezia Lagunen, Po-deltaet og Friule-regionen - Opplev bl.a Murano, Grado og Lido på din kanalbåtferie.

Høydepunkter i Venezia & Friule-regionen: 

 • Dogepalasset og Markusplassen i Venezia
 • Venezias renessansekunst og kultur
 • Muranos glassmuseum og glasspusterør
 • Buranos kniplinger og maleriske kanaler og hus
 • Fine sandstrender ved Jesolo og Lidoen
 • Unikt fugleliv i nasjonalparken i Po-Deltaet
 • Fiskemarkedet i Chioggia
 • Imponerende villaer langs Brentts-floden
 • Utallige restauranter - Venezia har sin helt egne gastronomi
Venezia

Om kanalbåtferie i Italia - Praktiske tips

Seiling i Italia er både en romantisk og en unik opplevelse. Nyt Venezia - en av verdens vakreste og mest eksklusive byer og besøk de fargerike omkringliggende små øyene i lagunen. Seiling i Po Delta eller på de vakre elvene Brenta og Sile.

Seiling i Italia

Venezias lagune krever litt seilerfaring. Lagunen er direkte koblet til Adriaterhavet , og tidevann opp til 1 m kan forekomme. Seiling på havet er forbudt.

I Laguen og rundt byen Venezia, er det betydelig mer trafikk enn i kanalene - en livlig og spennende virvar av turistbåter, vannbusser, vann drosjer og kommersielle båter, som alle har ubetinget prioritet. Å manøvrere her - krever tilsyn og årvåkenhet!

Tidevann

Ved fortøyning : Vær oppmerksom på inntil 1 m tidevann i lagunen slik at båten ikke plutselig står på grunn ved lavvann, eller hengende skrått i fortøyninger ved høyvann - med fare for skade på båten. Båten fortøys med tilstrekkelig slakk slik at den kan følge tidevannet opp og ned.

Sluser og Broer

 • Sluser og broer er ofte stengt for lunsj mellom ca. 12:30-14:00.
 • Brenta Canal (Padova) : normalt stengt på mandager.
 • Delta del Po Park : alltid åpen.
 • Treviso lås mot Treviso sentrum : Åpning Order to dager i forveien.
 • Hør alltid base av eventuelle endringer.
 • Alle låser og løfte broer i den venetianske lagunen og omkringliggende vassdrag er automatiske.

Venezia

- Er ikke billig, men en uforglemmelig opplevelse - også fra sjøsiden! Beste ankringsplasser er på San Giorgio imot San Marco og til St di Elena (kan ordnes med basepersonell før avreise). Derfra avgår hyppige vannbusser ("vaporetto") til sentrum for sightseeing.

Du kan også velge å være i den vakre og moderne marinaen ved Jesolo (på den andre siden av lagunen) - og ta vannbuss over til Venezia.

Venezias interne kanaler som Canal Grande må IKKE brukes til kanalbåtsseiling.

Øyene Burano og Torcello rundt Venezia er kjempeflotte, men det kan være en utfordring å finne egnede ankringssplasser.

Vaporettoer (vannbusser)

Seiler hele dagen og til ca. midnatt. Det lønner seg å kjøpe en kupong, gyldig for x antall turer eller for 24-48 timer.

Water Taxi

Liten raske motorbåter - vær på vakt i navigasjonskanaler.

Shopping

Det er masse spennende shoppingmuligheter i både Jesolo, Venezia ,Treviso og Padova.

 • Det er gode tradisjonelle butikker i Casier og Sottomarina.
 • På Porto Levante kjøpe inn i Rosolina eller Porto Viro ( 6 - 7km ). Ved Precenicco er ca 1,5 km til supermarkedet.
 • Åpningstider generelt: 08:30-12:30 og 16:00-19:00. Noen er stengt på søndager, andre på mandager.
 • Åpne markedet ligger i Riva Vena Chioggia (stengt søndager).
 • Stor markedsdag torsdag 08:00 - 13.00: Corso del Popolo i Chioggia.
 • Både Chioggia og Venice's store fiskemarkeder verdt et besøk.

Spør på basen ved ankomst.

Restauranter

Det er mange muligheter til å nyte den verdensberømte italienske retter på noen av de mange restaurantene som finnes i mange forskjellige nivåer - både pris og kvalitet.

Seilrender

Vannstanden i lagunen er flere steder veldig lave, så du seiler gjennom trange kanaler som er merket med " Briccola". Systemet er enkelt å følge, og det er også mindre og større " krysset " , men vil du snart finne ut av systemet. Du får også en instruksjon med bilder på ankomst og systemet er klart beskrevet med bilder i kanalkartboken på båten. De venetianske vannveie kan være ganske opptatt , så vi anbefale området for personer med forkunnskaper.

 

Vi har prisgaranti og er medlemmer av Dansk Reisegarantifond - vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664