Den vackra byen Capestang på Canal du Midi

Havnen i Capestang er veldig attraktiv og har mange fasiliteter. Den pittoreske byen er en milestone på Canal du Midi. Her er vin-kooperativer og vinkjellere, mange restauranter og butikker, som venter på ditt besøk. Er du på kanalbåtferie på Canal du Midi, er Capestang verdt et besøk - historisk spennende, vakre bygninger og spesielt god vin og mat.

Det er markedsdag onsdag og søndag morgen på Place Jean Jaurets. Capestang regionen ble veldig tidlig befolket - dette kan ses av det faktum, at de har funnet verktøy fra steinalderen, romerske villaer, en vei fra romertiden og gamle graver. I middelalderen, ble regionens velstand basert på salt produksjon, fiske og  landbruk. Landsbyen Cape ble et urbant samfunn med en stor kirke og et slott, som hører til erkebiskop av Narbonne.

St Etienne Collegiate kirke (et historisk monument) er en overraskende maktful bygning og et fint eksempel på det 14. århundre "gotisk arkitektur. Kirken har aldri blitt ferdig byggt, men hvis byggeplanene hadde blitt fullført ville kirken ha vært den største kirken i regionen. Tidligere var salt produksjon av svært stor betydning, men Aude-elva flyt endret i en tid, slik salt ikke lenger var like viktig som i fortiden (tidligere var salting den eneste metoden for å bevare kjøtt). Videre herjet pesten og byggingen av kirken stoppet.

Vinområdet Vins du Pays des Coteaux d'Enserune ligger fra åsene til sjøen med det spesielle landskapet, som er i Camargue. Saisse broen ved PK 189 er den laveste broen på kanalen - bare båter under 3,3 m kan seile under broen og brukes av verft for bygging av båter til kanalbåt seiling, som et mål på maksimal høyde for båttyperne.

Erkebiskopene av Narbonne bygget sine sommerrecidens i byen, og det er betydelige rester tilbake - og den imponerende kollegiale kirken.

Vintur til Château Saint Martin des Champs 17. århundre:

capestang

Beliggende i hjertet av Languedoc, ca. 20 km fra Middelhavet og på de nedre bakkene av Cavennerne ligger Château Saint Martin des Champs fra 17. århundre. Bygget i nærheten av en hermitage fra det 17. århundre, og har vært en stopp for pilegrimer på vei til St. Jarques de Compostella. Den praktfulle bygningene vitner om historie, og kjellere fra 1752 er fortsatt i bruk.

Eierne Pierre og Michel Birot har vært vinmakere i rett linje i familien siden 1675. De passer og pleier med stor omhu på 90 hektar med vinstokker plantet på leire og kalkstein jord. Brødrene produserer sine velrenommerte viner med lidenskap og rigor og hans sønn Peter er oenologist. Tradisjonen dyrket gjennom generasjoner gir kompetanse for å oppnå kvalitet, samtidig gjør den moderne teknologien, at her delvis er respekt for miljøet og stedet er i forkant med utviklingen. Viner fra Château Saint Martin des Champs AOP Saint Chinian og Vin de Pays d'Oc er kjent og verdsatt over hele verden og servert for offisielle middager på Elysee-palasset, Det hvite hus og nasjonalforsamlingen. 

Dette er bare ett av de mange fine steder og byer som du kan oppleve på en kanalbåtferie - klikk her for å se litt mer av de mange attraksjonene på Canal du Midi.

Er du interessert i en kanalbåtferie i høst? Send oss en forespørsel her.