Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

St. Anne Island og St. Anne Island Marin Nasjonalpark - Seychellene

Suveræn snorkling på koralrev og en chance for å se havskildpadder
Les mer

Curieuse Island - Seychellene

Nord for Praslin Island finner du Curieuse Island og den naturskjønne ankerplassen ved Baie Laraie, en vik med god beskyttelse mot nordvestlig vind. Det er flere attraksjoner her – inklusiv en skildpaddefarm og et museum. Snorklingen og dykkingen er suveren i dette farvannet. Med vakre palmer og tjukke rekker av mangrover, er seilas ved Curieuse Island et typisk eksempel på den herligheten du finner ved Seychellerne. For lenge siden var øya en koloni for spedalske – i dag er den et paradis for seilere. Curieuse Marine National Park Fra havsiden er bakkene på Curieuse Island en pittoresk blanding av dyprøde og grønne nyanser – resultatet av den rødlige jorden og den frodige vegetasjonen. Her er det mange palmer og trærne utvikler dobbelt-kokosnøtter som kan veie helt opo mot 40 pund - den tungeste frukten i verden. Snorkling og dykking er spektakulært ved revene – to populære dykkerspotsene er Coral Garden og Pointe Rouge (husk at dykking er strengt regulert – og skal foregå sammen med et dykkerfirma). En sti går fra Baie Laraie bortover landet til Anse José og inkluderer en gangbro bortover en mangroveskog, som både er eldgammel og utrolig vakker. På stranden nær The Doctor’s House, ligger det et museum som gir et innblikk i øyas historie som spedalskhetskoloni - og her soler kjempeskildpadder seg, tilsynelatende uforstyrret av gjestene fra den nærliggende parken. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Den beste ankerplassen, beskyttet fra nordvestlig vind, er i viken Baie Laraie. Kaiplads til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights En kort gåtur bortover øya fra Baie Laraie til Anse José, vil føre deg ut på en gangbro som går bortover en flott mangroveskov. Midt i alt det grønne ligger ruinene fra den gamle kolonien for spedalske, og nær stranden ved Anse José er The Doctor’s House, hvor legen på øya bodde. Bygget i den kreolske kolonistilen, er huset nå et museum hvor man kan få et innblikk i øyas historie. På stranden slapper kjempeskildpadder av i sola – og barbecues er like populære på stranden som snorkling, svømming og solbading er. Snorklingen er spesielt god rundt den lille øya St. Pierre. Sammenlagt gjør alle disse attraksjonene seiling i farvannet ved Curieuse til et minneverdig og inspirerende eventyr. Fasiliteter Her er det ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Grande Soeur Island - Seychellene

Her finns blant annet en strandbar, hvor du kan slappe av over en middag og nyte lokalt fanget fisk - samt en kold drink.
Les mer

Coco Islands - Seychellene

En seilas til Cocos Islands er et must på enhver seilerferie ved Seychellene. Parkens åpenlyse skjønnhey med Coco Island sentralt plassert og tre småøyer utenom, er bergtagende (til og med målt efter Seychellenes høye standarder). Snorklingen her er noe av det beste man kan oppleve. Cocos Islands brukes ofte i brosjyrer fordi de er så godt et eksempel på Seychellernes utrolige skjønnhet. Etter en dag ved Cocos kan du seile tilbake til La Dique Island, denne gangrn f.eks. til La Dique Island Harbour. Liggemuligheter Mooringbøyer til dagsbruk er tilgjengelige. Den beste ankerplassen er sør for Coco Island. Holdebunnen er god sandet bunn. Highlights Snorkling er hovedattraksjonen ved Cocos. Fasiliteter Her er det ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

La Digue Island - Seychellene

Hvidsandede strender tilføjer et ekstra krydderi til den allerede eksotiske øy.
Les mer

Cousin Island - Seychellene

Fugleparker er en viktig del av parksystemet på Seychellene. Sjeldne fugler som seychel-nattergalen, den sorte papegøyen og fruktduen finnes kun her - og er selvfølgelig fredet. Ta et kort stopp ved Cousin Island - et av Seychellenes mange fristeder for fugler. Mer enn 300 000 fugler bygger rede på denne lille øya som kun er 2 264 fot i diameter. Øgler og skildpadder deler den trange plassen med fuglene. En taxi-båt er klar til at ta deg inn til kysten. Etter besøket ditt, kan du plotte en kurs tilbake til Máhe eller Praslin Island. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Ankerplassen bør avhenge av vindretningen. Den sydøstlige kysten og utenfor den nordlige stranden, er mulige steder å kaste anker. Kaiplass til dinghy er tilgjengelig. Det er forbudt å lande en dinghy på stranden – men en taxibåt er klar til å ta deg inn på kysten – hvilket er en del av den parkavgiften man betaler for å besøke øya. Highlights Fuglekikkeri er hovedattraksjonen på Cousin Island. Fasiliteter Her er det ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Byen Mahé - Seychellene

Mahé er den største og mest utviklede øya på Seychellere. På midten av øya ligger fjell som reiser seg nesten 3 000 fot over havoverflaten, og skråningene deres er dekket av tropisk skog som man bl.a. kan oppleve på vandrestiene i Morne Seychellois Nasjonalparken. Kystlinjen på 44 mil har adskillige maleriske bukter og viker, og er med på å lokke seilere fra hele verden hit.  Noen av de mest berømte heter Anse Major, Anse Jasmin og Petit Anse. Øya har også 65 verdensklassestrender som er perfekte for svømming, snorkling, solbading og strandkos. Av særlig interesse er gjerne stranden ved Beau Vallon Bay med laguner, resorter og casinoer. Havnebyen Victoria, hovedstaden på Seychellene, er en atypisk og pulserende liten by. Her kan man se Clock Tower, en mindre kopi af Big Ben, fra 1903. De Botaniske Hagene og Nasjonalmuseet er andre must-see attraksjoner når du er på seilerferie ved Seychellerne. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Seilere fortøyer normalt ved marinaen i Providence. Highlights Hvis du har lyst til å utforske Victoria, er det en god løsning å leie en bil eller ta en taxi. Shop, spis ute og nyt en forfriskende cocktail på en av barerne. To attraksjoner i Victoria man bør oppleve er den botaniske hagen og nasjonalmuseet. Du kan også dra på tur på øyas spennende indre. Sykler kan leies - man kan også prøve å ri på stranden, og man kan komme på guidet dykkertdflukter (dykking er strengt regulert: så det er nødvendigt å bli med på en organisert tur). Fasiliteter Alle fasiliter for lystbåter er tilgjengelige – inklusiv internett.
Les mer

Praslin, Baine Sainte Anne (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Nordøst for Seychellene hovedøya Mahé er Praslin. Drømmen Yacht Charters har base på Baie Sainte Anne, hvorfra du har direkte tilgang til den innbydende turkise vannet.
Les mer

Mahé, Eden Island Marina (Navigare Yachting)

Eden Islan Marina - Navigare Yachtings base på Mahé
Les mer

Sejlervejr ved Seychellerne, Mahé

Øygruppen, der sjæedent opplever stærke vinder, blir påvirket af et vejrsystem der består af to monsuner, adskillt af en måneds variabelt vejr – mellemsesongen. Fra mai til oktober, bleser konstante vinder fra sørøst, og byter på en skyfri himmel. Dette afløses i november af nordvestlige vinder, der bringer tunge regnskyer med seg. Det tungeste regnvejr kommer i januar, og der kan falde op til 370mm vann.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. netbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

28

24

386

28

2,5

Februar

29

24

267

29

5

Mars

29

25

234

29

2

April

30

25

183

30

1,5

Mai

29

25

170

29

5

Juni

28

25

102

27

5,5

Juli

27

24

84

26

6

August

27

24

69

26

7

September

28

24

130

27

5,5

Oktober

28

24

155

28

5

November

29

24

231

28

4

Desember

28

24

340

28

2,5


Tidevann

Tidevannet er semi-dagligt og asymmetrisk - med et mellomrum på seks timer mellem høivann og lavvann. Tidevanssforskellen er så lav som 1.80m ved springflod og 1.40m ved nipflod. Tidevannet skaber strømmer, der kan være sterke i stræterne mellem øyerne og i kanalene der leter inn i laguner – lagunene kan være fullstendig tømte ved lavvann. Der kan være ret forskellige i højder mellom de to daglige høivanner.