Kanalbåtferie i Bourgogne Franché-Comte

Fra tett skog og robust fjellandskap til store enger, vingårder og fredelig landskap - Bourgognes sitt samspill av rolige elver og kanaler er en glede å seile på og et paradis for alle som liker en avslappet livsstil, fine viner, gourmetmat og flott landskap. Den rike naturen med frodige frukthager og beitende Charolais-storfe veksler med gamle handelsbyer, hvor sjarmerende hustak med farget takstein gjenspeiler regionens rike kulturarv.

Corre - Bourgogne FC

Corre er et godt sted å legge til for vannpåfyllning før man begynner turen på Canal des Vosges. Kun 6 km herfra finner man gladsverket ved Passavant-la-Rochère. Et mindre marked finner sted torsdag formiddag med lokale grønnsaker og frukt. Marinaen i Corre har sin egen bar/restaurant med utsikt over havnen. Et deilig kjøkken med typiske lokale retter. Dagligvarer kan kjøpes i det lille Ecomarche rett ved kirken. Det er også en baker, slakter og en kiosk som selger fiskekort. Man kan legge til to steder: ved kaien inne i byen (rett ved slusen) eller i den nye marinaen Fluvial Loisirs. Det koster et mindre beløp å legge til begge steder for en overnatting. Man kan tanke vann begge steder, og ønsker man strøm må man hente poletter for å aktivere strøm-standeren.
Les mer

Auxonne- Bourgogne FC

Auxonne er en handelsby, men rommer fortsatt en militærskole hvor en viss Napoleon Bonaparte ble utdannet før han ble general og keiser. Besøk Napoleon Bonaparte-museet som ligger i den gamle befestede kasernen langs peniche-kaien. Nydt regionens spesialiteter og fylte pannekaker (Crepes) i Creperie les Blés D'Or i sentrum av byen. I byen er det et stort utvalg av forretninger - særlig i de gamle gatene rundt kirken. Legg til ved pontonen på den andre siden av broen, eller ved den gamle peniche-kaien rett nedenfor broen. Begge steder er gratis.
Les mer

Chagny - Bourgogne FC

Chagny gjemmer på et saltlager fra det 17. århundre og et gammelt apotek fra det 18. århundre. Her er markedsdag to formiddager i uka og et offentlig friluftsbad som er åpent fra mai til september. Hvis du ikke er til Michelin-restauranter, kan du nyte et godt måltid i Le Grenier à sel, 24 rue Marc Boillet. Restauranten er enkel å finne på sidegaten til hovedgaten på vei mot byens lille plass – ta evt. syklen dit. Stilen på stedet er rustikt og sjarmerende med en klassisk middelhavsatmosfære. Murene utgjøres av store stein som går opp til et hvelvet tak og store kandelaber gir rommet en helt særlig atmosfære. Det er generelt mange gode spisesteder i Chagny. Forøyingssteder ligger i nærheten av byen og lystbåthavnen har alle fasiliteter tilgjengelige.
Les mer

Chalon Sur Saône - Bourgogne FC

Fortøyningsstedet i Chalon Sur Saône ligger ganske nærme sentrum i byen, og der ligger det et enormt shoppingsenter. Besøk den botaniske hagen og rosehagen. Hvert år i slutten av juli avholdes det en kunstfestival med underholdning i gatene. Det er marked fredager samt søndag formiddag og et offentlig svømmebasseng med utsikt over elva ved kaien, ikke så langt fra havnen. Supermarkedet Carrefour ligger rett på den andre siden av gaten ved lystbåthavnen. I L'Assiette Moulfrite, 30 quai St Cosme, som ligger i gåavstand, hersker en varm og vennlig atmosfære, og stedets spesialitet er muslinger og froskelår (et must å prøve når man er i Frankrike). Man bør legge til i lystbåthavnen ved Quay des Messageries eller Quay Gambetta. Utleiingsbåter er IKKE velkommen i roklubben, og man kan heller ikke benytte seg av de kaiannleggene som brukes til kommersielle fartøy.
Les mer

Branges - Bourgogne FC

Branges er en av Le Boats utangsporter i området. Byen i seg selv er ikke det helt store, men det finbes en liten forretning ca. 500 meter fra basen hvor man kan kjøpe de mest basale nødvendighetene. I tillegg kan du finne et par bakere i byen. Nyt en drink i Le Chapon Bressan som ligger midt i den lille landsbyen. Det ligger også en restaurant der, men vi anbefaler ikke å spise der – men til å få en drink er det et ok sted. Hvis dere ønsker å spise på restaurant den siste kvelden, anbefaler vi å ta bilen til Louhans!
Les mer

Besancon - Bourgogne FC

Lystbåthavnen ligger i sentrum av denne vakre, gamle byen. Nyt byens store parker, brede boulevarder og Battant-kvarteret som er den opprinnelige bydelen, grunnlagt av vinavlere. Her finner du en utrolig flott arkitektur inklusiv 1700-talls fasader med sirklende jernbalkoner. Citadellet ble bygget av en stor militærarkitekt – Vauban – og byr på et fantastisk syn av byen og elva Doubs. Besøk St. Madeleine-kirken og citadellet som er fødested for Victor Hugo. Her finner du mange museer. Bestefar-klokker fremstilt i Besancon er verdsatte antikkvarer over hele verden. Det er som regel markedsdag tirsdag, fredag og lørdag formiddag. Besøk også museet for kunst og arkeologi, 1 place de la Revolution, med verker laget av Matisse, Picasso, Rubens, Bellini og Goya. Åpent onsdag–søndag. Nyt en aperitif i Clemenceau, 70 avenue Georges som man kan komme til enten til fots eller på sykkel – hyggelig og avslappet atmosfære og har som oftest åpent hver dag unntatt søndag. På restaurant Lucullus, 46 rue Battant, serveres det spesialiteter fra Franche-Comté, samt spesialiteten salade de comté au vin jaune – den lokale osten laget med gul vin fra Jurafjellene. Dere finner mange forskjellige butikker i sentrum. Den nærmeste butikken ligger i sykkelavstand fra lystbåthavnen. Legg til ved St. Paul.
Les mer

Fontenoy-le-Chateau (Le Boat)

Le Boat base - Velkommen til Fontenoy le Château - en fin liten handelsby med en masse sjarm, hvor elven Coney løper igjennem.
Les mer

St Jean De Losne (Le Boat)

Le Boat base - St. Jean De Losne er en fin liten by, som ligger som et knutepunkt mellom flere spennende vassdrag.
Les mer

Branges (Le Boat)

Le Boat base - Basen ligger vakkert til på kanten av elvan Seille, og herfra kan du seile til områdets vakre landskap bestående av grønne enger og fargerike marker til den vakre byen Louhans.
Les mer

Dole (Nicols)

Nicols base i Dole
Les mer

Port-sur-Saône (Nicols)

Nicols base i Port-sur-Saône
Les mer

Scey-sur-Saone (Locaboat)

Locaboat base - base med gode muligheter for restaurant besøk og kulturopplevelser.
Les mer

Saint-Leger-sur-Dheune (Locaboat)

Locaboat base - Basen ligger langs Canal du Centre i den vakre byen Saint-Léger-sur-Dheune.
Les mer

Kanalkartbok over Bourgogne: Franche-Comté

Kanalkort

Saone-elven, Seille-elven, Canal entre Champagne et Bourgogne, Canal des Vosges, Doubs-elven, Canal de Bourgogne, Canal de Rhône au Rhin og Canal de Centre

Husk å bestille kanalkartbok sammen med reisen din!

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64