Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Ankerplassen Kapi Creek - Tyrkia

Kapi Creek har en stor skjønnhet og ankerplassens frodige kyst med bar-og oliventrær er symbolsk for de strålende omgivelsene på Tyrkias Turkis-Kyst.  Langs den vestlige kanten av Fethiye Bay finnes det utallige ankerplasser – de fleste av dem er godt beskyttet og alle er ekstremt naturskjønne. Kapi Creek er en ankerplass som kan besøkes i al slags vær og byr dessuten på en formidabel restaurant. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Kapi Creek er en formidabel ankerplass i al slags vær. Nærliggende Merdivenli Cove ligger litt unna restaurantens kai - og er også et vakkert naturområde. Highlights Du kan velge enten å nyte et lekkert måltid ombord eller nyte en middag på Kapi Creek Restaurant, en av de beste i området – hvor  du etterpå kan ta en gåtur gjennom olivenlundene til toppen av de nærliggende bakkene. På veien vil du komme igjennom ruinene av en eldgammel landsby. Gresk, romersk og byzantinsk påvirking på ruinbyens mausoleum viser tydelig at stedet har vært populært i oldtiden – ikke overraskende når man tenker på hvor vakker og beskyttet Kapi Creek er. Det finnes en liten landsby i nærheten av ankerplassen hvor man noen ganger kan kjøpe lokalt håndverk – igjennom mange år har landsbybeboeren Murat Hetmans kone vært etterspurt av seilere, pga. de nydelige teppene til lystbåter hun vever, og det smakfulle brødet hun baker. Svømming er suverent på stranden nord for ankerplassen. Fra bakkene er utsikten over bukten og øyene betagende. Fasiliteter Kaiplass og toaletter er tilgjengelig.
Les mer

Landsbyen Ekincik Limani - Tyrkia

Seile ut i det store asurblå Middelhavet mot landsbyen Ekincik Limani - de skogkledde bredder stiger bratt mot foten av de imponerende Taurus-fjellene. Seil mot nordvest, og du vil komme til ankringsplassen ved den hyggelige byen med vennlige innbyggere. Du har også muligheten til å se attraksjonene på nærliggende Dalyan Elven.
Les mer

Byen Fethiye - Tyrkia

Overfor utmunningen av Fethiye Bay, gjemt i en fjordlignende kanal, ligger Fethiye, hvor du kan kaste anker for natten ved marinaen og gå i land for å oppleve det beste av tyrkisk byliv. Byen har mange restauranter og barer – og et imponerende fort som knejser på bakkene og kikker utover byen.Over alt finner du bergtagende bygninger og det er tydelig at byen engang var et av de viktigere handelssentrene i Tyrkia – den gangen under navnet Telmessos. Det nye blandes stilfullt med det gamle – og Fethiye bør være et obligatorisk stopp på enhver seilferie i området.Under overflaten på det krystalklare havvannet finnes en overdådig verden med fargerige planter og myriader av forskjellige fisketyper. Klippeformasjoner med masse spenende innhakk yter beskyttelse for småfisk, mens dype tunneler, vakre grotter og steile drop-offs er med på å skape et blomstrende hjemsted for et vell av havdyr som kun er tilgjengelig for dykkere. Et av de mest imponerende dykkerstedene er Afkule 1 - en liten undersjøisk grotte som myldrer med liv på ca. 24 meters dyp, samt en enda dypere hule med fargerike vegger og stimer av flotte fisk. Afkule 2 er for avanserte dykkere – og ligger på ca. 29 meters dyp. Stedet byr på et steilt drop-off og en liten hule med myriader av liv. For begynnere er Tarzan Bay en opplagt mulighet – her er både vakkret og enkelt, og man kan bl.a. se eldgamle potteskår på havbunnen.     Dykking er regulert i Tyrkia – men det er enkelt å arrangere en utflukt i Fethiye. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Her finnes ingen brukelige ankerplasser.Ankerplasser til dinghy er tilgjengelige. Highlights Byen har så mye å tilby seileren - hvilket står klart når du går i gatene og nyter de mange severdighetene. Et besøk til den berømte basaren innhyller deg i Mellomøstens magi, en magisk tidsrejse tilbake til den gangen Fethiye var en blomstrende havn. Markedet er overdekket, slik at du kan gå i skygge. Klassisk og tyrkisk musikk spilles ofte i det romerske amfiteateret, men selv om du ikke skulle være så heldig å oppleve en konsert er det også en opplevelse å betrakte den nydelige arkitekturen. I midten av byen ligger Gravkammeret i Havet, en kunstferdig utført sarkofag – og i bakkene over byen ligger resterne av hva som engang var en romersk by. Utsikten fra det imponerende fortet er fabelaktig – og består en hel del av det omkringliggende seilasområde. Fasiliteter Kaiplass ved marinaen, drivstoff, vann, strøm, bad, toaletter og proviant er tilgjengelig.
Les mer

Ankerpladsen Bestas Limani (Cold Water Bay) - Tyrkia

Den vakre ankerbukta Bestas Limani er også kjent som Cold Water Bay på grunn av de kalde ferskvann kildene som flyter inn i den. Bukta var en gang et fristed for sjørøvere, men besøkes i dag mest av seilere som kommer for å slappe av og svømme i det krystallklare vannet - vanntemperaturen kan plutselig stikke innom 7 grader, hvis du treffer en ferskvannskilde. En seilas til Bestas Limani fører deg ut av Fethiye Bay og forbi Gemiler Island – berømt for dens byzantinske ruiner og mosaikker og ud i det mer åpne Middelhavet. Den naturskjønne lykiske kysten er synlig det meste av veien – med de imponerende Taurus-Fjellene i bakgrunnen. Bestas Limani var engang en favoritt havn for plyndrende sjørøvere– de var så vanlige i lykiske farvann at denne delen av Tyrkia ble kalt Sjørøver-Kysten. De rundtliggende middelhavsnasjonene forsøkte å bekjempe plagen med militære kampanjer – begynnende helt tilbake i 1200 B.C. De fortsatte helt tilbake til det nittende århundre og involverte på et tidspunkt selveste USS Constitution, sendt dertil av president Thomas Jefferson. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige.Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Svømming, hopping fra klippene på kysten ned i buktens klare vann, vandreturer (f.eks. til den forladte greske landsbyen Kayakoy) er hovedattraksjonene. I 1923, etter avtale mellom Hellas og Tyrkia, ble innbyggere fra de to land byttet rundt – grekerne forlot Kayakoy, og det er grunnen til at byen i dag er forlatt. Det er et uforglemmelig syn – de vakre, men forfalte bygningene, skogen som langsomt holder på å tilbakeerobre området. Hvis du er sulten, ligger det en restaurant i bakkene over Bestas Limani. Nærliggende Gemiler Island er berømt for sine byzantinske ruiner og mosaikker – og er en spennende alternativ ankerplass. Fasiliteter Toaletter er tilgjengelige.
Les mer

Bukten Tomb Bay - Tyrkia

På vestsiden av Fethiye Bay ligger en fantastisk øygruppe av bartredekkede øyer med høye bakker og bergtagende klippekyster. Blant områdets små viker er Kizilkuryk, eller Red Tail Bay, det perfekte stedet for svømming og snorkling. De eldgamle ruinene av Lydae ligger ca. en halv times gåtur herifra – noen av dem daterer seg tilbake til det 4.århundre B.C. En kort seiltur mot nord tar deg til overnattingsankerplassen ved Tomb Bay, berømt for, og navngitt etter, de lykiske gravene som er meislet inn i klippesiden. En tur til restauranten er en hyggelig måte å bruke kvelden på før du vender tilbake til båten din. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Kast anker hvor enn det er plass i den lille bukta.Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Når du går på land, kan du spise på restauranten og gå gjennom ruinerne av Crya, en karintisk og lykisk by som daterer seg helt tilbake til det 4.århundre B.C. Der kan du se romerske og byzantinske bad (vannforsyningen var et en naturlig kilde), imponerende vegger med utsøkt steinkunst, samt andre bergtagende skuer. Fasiliteter Bryggeplass og toaletter er tilgjengelige.
Les mer

Gocek By - Tyrkia

I en skjermet bukt av Gocek gulf nord enden, finns den sjarmerende havnebyen Gocek.
Les mer

Benzik-Bukten - Tyrkia

De steile bartresdekkede kystene reiser seg over det blå havet og skaper en fantastisk bakgrunn for en avslappende kveld ombord på yachten din ved den avsidesliggende karintiske kysten. Det sies at innbyggerne i Knidos, en historisk karintisk by vest for nåtidens Datca, vurderte å grave en kanal over Datca-halvøy for bedre å kunne forsvare seg mot en persisk innvasjon. Men det lokale orakelet mente at gudene ville blive misfornøyde hvis halvøya ble til en øy – og kanalen ble aldri gravd. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Bencik-bukten er full av vidunderlige viker som er perfekte å kaste anker i. Kaiplass til dinghy er tilgjengelig. Highlights Lokale seilere har et annet navn for Bencik: Hvor fiskene hopper over. Det er en passende beskrivelse, siden du ikke finner en smalere landtange på Datca halvøya, hvor det ville være så enkelt for fisk å hoppe fra Gukova golfen i nord, til Hisarönü golfen mod sør. Du kan ta dinghyen din til land – og gå den korte distansen opp bakkene for å beundre den bergtagende utsikt av begge golfer. Ved inngangen til bukten er viken Dislice, hvilket betyr tenner på tyrkisk. Rødfargede klippeutspring reiser seg fra kysten og ligner umiskjendelig taggede tenner. Fasiliteter Ingen fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige.
Les mer

Bozburun By - Tyrkia

Når du nærmer deg spissen av odden finner du en fin ankerplass, en av de fineste på Bozburun halvøya. Her kan du svømme og nyte en deilig middag før du runder Cape Boz og seiler med vinden mot den lille byen Bozburun – et sentrum for byggerier av de tradisjonelle tyrkiske fartøyene kalt guletter – tomastede seilbåter som brukes til fiskeri og svampdykking. Byen er typisk for dem du kommer til å finde på denne del af den tyrkiske kyst, smuk og afslappet. Du kan spise på en av byens deilige kafeer. Ved munnen av Bozburuns havn ligger den lille naturskjønne øya Kizil som er en deilig dagsankerplass. Highlights Ta en tur inn til byen og slentre nedover de smale gatene, gå på oppdagelse på markedsplassen, og nyt en lekker fiskemiddag på en av restaurantern – alt sammen er en hyggelig måte å bruke en ettermiddag og kveld. Mens du er i Bozburun, bør du sjekke ut byens 1000 år gamle tre – ikke overraskende et af de eldste i Tyrkia, og det er ganske fantastisk å tenke på at det har eksistert i ti århundrer, nesten helt tilbake til det romerske imperie. Fasiliteter Ingen fasiliteter for lystbåte er tilgjengelige.
Les mer

Ankerplassen Serce Liman - Tyrkia

Serce Liman er en malerisk ankerplass som nesten er helt omgitt av land – med en kafe på stranden. Serce Liman er dessuten stedet hvor man kan finne det berømte Glassvraket, et handelsskip som sank for mer enn 1 000 år siden med en stor last av glassvarer. Arkeologer utgravde 20 % av vraket på 1970-tallet og fant 2700 kg glass i form av bl.a. kopper og tallerkener. På veien din til vestkysten av Bozburun halvøya, kan du ta et lunsjstopp ved Arabah og den bortgjemte stranden. Du kan bruke litt tid på å svømme og nyte solskinnet før du cruiser videre. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Holdebunnen er god på vikens vestside.Kaiplass til dinghy er tilgjengelig. Highlights Ta dinghy'en din til land, og begi deg ut på en fin gåtur – det er dessuten en restaurant på buktens østside. Fasiliteter Ingen fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige.
Les mer

Bozukkale By - Tyrkia

Seiling i farvannet rundt Bozukkale er som å reise tilbake i tid. Den robuste, steinete sørøstkysten av Bozburun halvøya, noen ganger kalt Loryma halvøya etter den historiske byen som en gang var en viktig del av Carien - og ruinene av Turunc er fortsatt tilgjengelig for besøkende. Sjømenn har satt seil mot Bozukkale i tusenvis av år. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Det er adskillige viker ved Bozukkale, hver av dem tilbyr unik beskyttelse mot den dominerende vestlige vinden. Bunnen er bevokst med tang, så finn et område med sand å kaste anker. Sørg for at ankeret er godt satt.Kaiplass til dinghy er tilgjengelig. Highlights En utforsking av Loryma ruinene er en fasinerende reise ind i fortiden – særlig spennende er det hellenistiske slottet på bakkene ved innseilingen til bukta. Fasiliteter Ingen fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige.
Les mer

Datca By - Tyrkia

Datca er et av de få resortene på denne delen av den tyrkiske kysten, og det er langt ifra stort hvilket gjør det enda mer besøksvennlig. Når du seiler i området er et besøk her et must. Byens røtter daterer seg tilbake til det 7. århundre B.C. da Sparta etablerte en bebyggelse på stedet. Det var også lokasjonen for den originale Knidos By, som ble flyttet cirka halvannen mil vestover i 540 B.C. på grunn av en truende persisk invasjon (Knidos kom likevel under persisk herredømme). Ikke langt fra den travle havnefronten, ligger Datcas gamle bydel, som vil falle i god jord hos besøkende som foretrekker en mer avslappet stemning. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Det er god plass til forankring i havnen nord eller sør for eidet. Highlights Restaurantene, tavernene, kafeeerne, nattklubbene, butikkene og markedene er blant attraksjonene i Datcas havn. Et besøk til den viktige og fasinerende ruinbyen Knidos er bergtagende og belærende – og her kan du virkelig danne deg et inntrykk av hvordan livet var på Datca halvøya for tusenvis av år siden. Fasiliteter Fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige.
Les mer

Området ved landsbyen Orhaniye - Tyrkia

En seilas til Orhaniye bringer deg til den pittoreske Paradise Bay i Hisaronu kløft mellom Datca og Bozburun.
Les mer

Göcek (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - Göcek er en liten landsby inne i Fethiye-bukten, og fordi det er svært nær Dalaman flyplass, er basen ideelt for å utforske både Marmaris og Fethiye.
Les mer

Göcek (Navigare Yachting)

Navigare Yachting base - godt beskyttet i Göcek bukt finns Navigares base i D-Marin.
Les mer

Göcek, Muçev Marina (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachtcharter base - i Göcek Muçev Marina
Les mer

Göcek, Village Port (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachtcharter base - Göcek Village Port, Marintürk.
Les mer

Fethiye, Ece Marina (Solar Yachting)

Solar Yacthings base i Fethiye.
Les mer

Göcek, Village Port (Saysail)

Saysails base i Village Port, Göcek
Les mer

Marmaris (Navigare Yachting)

Navigares bas i Marmaris - Joya Del Mar Marina
Les mer

Seilvær i Marmaris, Göcek og Orhaniye

 

Måned

°C Max

°C Min

Gns. netbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

15

5

216

17

4,5

Februar

15

5

160

16

4,5

Mars

18

7

96

16

4,5

April

21

9

46

17

4,5

Mai

26

13

26

19

4,5

Juni

31

17

11

23

5

Juli

34

20

4

24

5

August

34

20

5

25

5

September

31

17

24

25

4,5

Oktober

26

13

80

23

4

November

20

9

139

20

3,5

Desember

16

6

233

18

4