Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64

Byen Russell - New Zealand

De innfødte maoriene hadde oppdaget stedet lenge før eruopeere meldte ankomsten sin, og hadde grunnlagt en bebyggelse kaldt Kororareka. Da større og større mengder av europeere kom til New Zealand, ble Russell et viktigt sentrum for hvalfangst og handel. I dag er byen en viktig turistdestinasjon, med restauranter, butikker, et museum og mange spennende historiske steder.Seiling i farvannet ved Russell er som en reise tilbake i tid. Mens byen i dag er en turistdestinasjon, har den bibeholdt stemningen av avskjerming og dens spennende og dramatiske fortid er tydelig overalt – de gamle kulehullene i den anglikanske kirken er et eksempel på dette. På grunn av de barske hvalfangerne og sjømennene som besøkte byen da, ble Russell faktisk kaldt ”Hellhole of the Pacific”, en beskrivelse som heldigvis ikke lengre yter byen rettferdighet. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Kast anker i dypt vann utenfor kaien. Sørg for at ankeret setter sig godt. Highlights Utover butikkene, restauranterne og pubene, er et besøk i Russell en fengslende opplevelse fordi man konstant er omgitt av byens rike historie. Et godt sted å lære om Bay of Islands og Russell er Russell Museum. De mange utstillingene inkluderer gjenstander fra maori-kulturen, Captain Cook og hvalfangertiden, inklusiv harpuner. Spesielt imponerende er en vandretur til Flagstaff Hill, hvor du kan se bergtagende 360-graders utsikter over øyene. Det er helt sikkert verdt å ta den spennende turen opp. Guidede utflukter i Russell og området rundt er også en mulighet. Fasiliteter Drivstoff, propan og proviant er tilgjengelig.
Les mer

Cavalli Islands - New Zealand

Den største øya, Big Cavalli (Motukawanui), er en naturpark hvor det vrimler med vakre fugler. De ville klippefyldte kystene på de fire mindre øyene er utrolig naturskjønne og gir en fornemmelse av skjerming når man nærmer seg fra havet. Dykking ved vraket Rainbow Warrior, et tidligere Greenpeace skip som sank i 1987 for å lage et kunstig rev, er også populært. Fremragende utsikt gir et optimalt utsyn til de flotte korallene og de mange fiskartene. Vraket er en utrolig bergtagende dykkerlokasjon. Det er flere gode ankerplasser (i rolig vær), for eksempel Horseshoe Bay, samt en deilig vandresti på Big Cavalli. Disse er blant de andre attraksjonene på disse himmelske øyene. En tur til Cavalli Islands er en flott utflukt på en seilferie ved Bay of Islands. Snorklingen er fantastisk, strendene er imponerende, og sceneriet er bergtagende. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Den mest populære ankerplassen er Horseshoe Bay på vestsiden av Big Cavalli Island. Den bør kun brukes i rolig vær. Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Et høydepunkt ved seiling ved Cavalli Islands er et besøk på Big Cavalli. En vandresti slanger seg innover på øya fra Horseshoe Bay, og tilbyr imponerende utsikter til farvannet rundt øyene.  Snorklingen er fantastisk ut for Nukutaunga Island, og utenfor kysten er vraket av Greenpeace skipet Rainbow Warrior med et rikt undervannsmiljø for havdyr. Lokale dykkerfirmaer tilbyr turer til vraket – siktbarheten er som regel meget god. Fasiliteter Det er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Assassination Cove - New Zealand

Seilas ved Assassination Cove sikrer en rolig natt-ankerplass og stedet er også godt når været er mindre godt. På vestsiden av New Zealands nordøy, finner du et eldorado av naturskjønne og beskyttede bukter. Gjemt bak en lang halvøy på den østligste kysten, er Te Hue Bay - eller bedre kjendt som Assassination Cove. Bukten er en av de best beskyttede i området. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Den beste ankerplassen finnes i midten av bukten.Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Fjernheten, naturen og den gode beskyttelse er hovedattraksjonene ved Assassination Cove - navngitt etter Marc-Joseph Marion du Frense, en fransk oppdagelsesreisende som blev drept her i 1722 sammen med 26 andre menn. Historien beretter at han skjendet et av maoriernes hellige steder – og betalte med livet sitt. Fasiliteter Vann er tilgjengelig ved en mole i buktens nordøst hjørne. Molen tørker ut ved lavvann.
Les mer

Auckland - New Zealand

Aucklands seilermiljø er enormt. Det virker nesten som om samtlige innbyggere deler en stor kjærlighet til havet. Det sentrale shopping-distriktet har et bredt utvalg av butikker, restauranter, nattklubber, museer, teatre og mye mer. Westhaven Marina er det sentrale samlingspunktet for seilere – det har imponerende 1456 båtplasser samt ytterligere mooringbøyer og et livlig restaurantmiljø i nærheten. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Det er mange steder å kaste anker nær Auckland.Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Auckland er en blomstrende by. Mer enn 1.3 millioner mennesker bor i denne metropolen og i det omkringliggende området, hvilket nesten er en tredjedel av alle new zealendere. Historiske steder og bygninger, museer, kunstgallerier, butikker, restauranter og nattklubber – du finner alt i Auckland. Golf kan spilles på verdensberømte baner - tennis, vannsportsaktiviteter, ridning, sykling, vandring, klatring er det også rik mulighed for. For de eventyrlystne er bungeejumping populært. Fasiliteter Alle fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige, inklusiv høyhastighetsinternett og taxiservice.
Les mer

Seilervejr ved Bay of Islands, New Zealand

 

Måned

°C Max

°C Min

Gns. netbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

25

14

75

20

0,5-2

Februar

25

14

81

21

0,5-2

Mars

21

11

92

21

0,5-2

April

21

11

102

19

0,5-2

Mai

21

11

111

18

1-2,5

Juni

16

7

130

17

1-2,5

Juli

16

7

133

16

1-2,5

August

16

7

124

15

1-2,5

September

19

9

100

15

1-2,5

Oktober

19

9

86

16

0,5-2

November

19

9

86

17

0,5-2

Desember

25

14

89

19

0,5-2

 

Tidevann

I seilområdet kan der ved lavvann opstå tørlagte områder – og tidevannsforskjellen er op til 1.6m.