Send reiseforespørsel
X
Ohoi! Skal din neste reise være et seileventyr?
Da kan du sende oss en reiseforespørsel.
 
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Byen Russell - New Zealand

De innfødte maoriene hadde oppdaget stedet lenge før eruopeere meldte ankomsten sin, og hadde grunnlagt en bebyggelse kaldt Kororareka. Da større og større mengder av europeere kom til New Zealand, ble Russell et viktigt sentrum for hvalfangst og handel. I dag er byen en viktig turistdestinasjon, med restauranter, butikker, et museum og mange spennende historiske steder.Seiling i farvannet ved Russell er som en reise tilbake i tid. Mens byen i dag er en turistdestinasjon, har den bibeholdt stemningen av avskjerming og dens spennende og dramatiske fortid er tydelig overalt – de gamle kulehullene i den anglikanske kirken er et eksempel på dette. På grunn av de barske hvalfangerne og sjømennene som besøkte byen da, ble Russell faktisk kaldt ”Hellhole of the Pacific”, en beskrivelse som heldigvis ikke lengre yter byen rettferdighet. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Kast anker i dypt vann utenfor kaien. Sørg for at ankeret setter sig godt. Highlights Utover butikkene, restauranterne og pubene, er et besøk i Russell en fengslende opplevelse fordi man konstant er omgitt av byens rike historie. Et godt sted å lære om Bay of Islands og Russell er Russell Museum. De mange utstillingene inkluderer gjenstander fra maori-kulturen, Captain Cook og hvalfangertiden, inklusiv harpuner. Spesielt imponerende er en vandretur til Flagstaff Hill, hvor du kan se bergtagende 360-graders utsikter over øyene. Det er helt sikkert verdt å ta den spennende turen opp. Guidede utflukter i Russell og området rundt er også en mulighet. Fasiliteter Drivstoff, propan og proviant er tilgjengelig.
Les mer

Moturoa Island - New Zealand

Husk at det er mulig å tage en omvei til nærliggende Roberton Island, hvor man sagtens kan bruke en enkel dag. Dette er stedet hvor James Cook først landet i 1769, på sin historiske reise til det sørlige Stillehavet. Øya er liten, mindre enn en mil lang, og er en del av marinereservatet. Dens største attraksjon er de to lagunene som nesten deler øya i tre deler – inne i lagunerne finnes det formidabel snorkling, og på kysten er det, i tillegg til en idyllisk strand, en vandresti som fører til et naturskjønt utsiktspunkt, med utsikt over bukten. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Det er fire populære bukter på Moturua Island: Otupoho, Waipao, Mangahawea og Waiwhapuku. En av de beste er Waipao Bay på øyas sørlige ender. Den lille Pipi Bay på sørøst siden av øya er ekstremt velbeskyttet.Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Snorklingen og fiskeriet er formidabelt utenfor de to øyene nær Waipao Bay. Svømming ved de vakre hvitsandede strender er en behagelig måte å bruke en ettermiddag, spesielt etter en vandretur bortover den snirklede stien som går rundt øya, og ofte går ved siden av steile bakker ut til havet. Fasiliteter Bortskaffelse av avfall er tilgjengelig i sommermånedene, ved avfallsprammen som ligger for anker ut for øyas sørvestlige hjørne. Det er ikke andre fasiliteter tilgjengelige for lystbåter.
Les mer

Whangaroa Harbour - New Zealand

Whangaroa Harbour er stor og beskyttet, og er beliggende i et dypt innhakk på Nordøya med mange viker og bukter. Sceneriet ser stort sett ut som det gjorde for århundrer siden – og en kort seiltur tar deg til flere interessante lokasjoner, inklusiv Rere Bay med fossefallet sitt og gangstiene. Det er også en herlig liten vik som kan utforskes i dinghyen, og den frodige vegetasjonen og høye bakkene kommer til å få deg til å føle at du har tatt et skritt tilbake i tiden. I den fjerneste enden av havnen finner du Big Game Fishing Club & Marina, med full betjening av lystbåter og en avslappet restaurant som serverer god mat.Du kan også seile til Cavalli Islands, hvor du kan svømme, snorkle og utforske på gå-bein. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige mot betaling utenfor Kingfish Lodge. Det er mange beskyttede ankerplasser i havnen, inkludert den i Kingfish Cove. Highlights Å utforske de beskyttede farvannene i den store havnen er en herlig måte å bruke dagen på. Blant de mange naturlige attraksjonene er det imponerende fossefallet i Rere Bay. Ta også dinghyen din inn i viken ut for Lane's Cove, hvilket er en utrolig god utflukt – men du kan kun komme inn når det er høyvann. Havnen har to resorter, Kingfish Lodge ved Kingfish Cove, og Big Game Fishing Club ved Whangaroa bebyggelsen. Begge har restaurant og bar. Fasiliteter Kaiplass, elektrisitet, bad, toaletter, vann og proviant er tilgjengelig.
Les mer

Cavalli Islands - New Zealand

Den største øya, Big Cavalli (Motukawanui), er en naturpark hvor det vrimler med vakre fugler. De ville klippefyldte kystene på de fire mindre øyene er utrolig naturskjønne og gir en fornemmelse av skjerming når man nærmer seg fra havet. Dykking ved vraket Rainbow Warrior, et tidligere Greenpeace skip som sank i 1987 for å lage et kunstig rev, er også populært. Fremragende utsikt gir et optimalt utsyn til de flotte korallene og de mange fiskartene. Vraket er en utrolig bergtagende dykkerlokasjon. Det er flere gode ankerplasser (i rolig vær), for eksempel Horseshoe Bay, samt en deilig vandresti på Big Cavalli. Disse er blant de andre attraksjonene på disse himmelske øyene. En tur til Cavalli Islands er en flott utflukt på en seilferie ved Bay of Islands. Snorklingen er fantastisk, strendene er imponerende, og sceneriet er bergtagende. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Den mest populære ankerplassen er Horseshoe Bay på vestsiden av Big Cavalli Island. Den bør kun brukes i rolig vær. Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Et høydepunkt ved seiling ved Cavalli Islands er et besøk på Big Cavalli. En vandresti slanger seg innover på øya fra Horseshoe Bay, og tilbyr imponerende utsikter til farvannet rundt øyene.  Snorklingen er fantastisk ut for Nukutaunga Island, og utenfor kysten er vraket av Greenpeace skipet Rainbow Warrior med et rikt undervannsmiljø for havdyr. Lokale dykkerfirmaer tilbyr turer til vraket – siktbarheten er som regel meget god. Fasiliteter Det er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Waewaetorea Island - New Zealand

VakreWaewaetorea Island byr på flere beskyttede strender, som er perfekte for svømming. På kysten ligger ruinene av en maori-landsby. Seilas i farvannet ved Waewaetorea Island sikrer en herlig reise til en av de mest naturskjønne delene av New Zealands vestkyst. Øyene er fordelt utover det krystallklare havet som juveler – og rett nordvest for store Bakers Island, finner du Waewaetorea Island - hvor strendende, i tillegg til svømming, også er formidable til snorkling. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Den beste ankerplassen er i Stockyard Bay på sørsiden av øya – men den bør kun brukes i rolig vær.Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Strendene og snorklingen er hovedattraksjonerne på Waewaetorea Island. Dykkingen er super på den siden av øya som vender mot havet. En kort gåtur til ruinene av maori-landsbyen er også flott. Fasiliteter Det er ingen tilgjengelige fasiliteter for lystbåter her.
Les mer

Oke Bay - New Zealand

Oke Bay er en suveren strekning for svømming og snorkling. Her kan du også samle frisk blåskjell til kveldsmaten. Oke Bay befinner seg i bunnen av Cape Brett, med dens berømte Hole in the Rock, et berømt geologisk vidunder. Oke Bay er godt beskyttet og utrolig hyggelig - og er et godt valg som nattankerplass.På veien kan du vurdere å stoppe og spise lunsj på ved Deep Water Cove med det kunstige revet. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Den beste ankerplassen er i nordvest hjørnet av bukten.Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights En gammel maori vandresti fører til bakkene rundt bukten, til et maori-gravsted. Utsikten fra toppen avslører Bay Of Islands i al sin makt, spesielt når solen går ned under den vestlige horisonten. Fasiliteter Ingen fasiliteter er tilgjengelige.
Les mer

Assassination Cove - New Zealand

Seilas ved Assassination Cove sikrer en rolig natt-ankerplass og stedet er også godt når været er mindre godt. På vestsiden av New Zealands nordøy, finner du et eldorado av naturskjønne og beskyttede bukter. Gjemt bak en lang halvøy på den østligste kysten, er Te Hue Bay - eller bedre kjendt som Assassination Cove. Bukten er en av de best beskyttede i området. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Den beste ankerplassen finnes i midten av bukten.Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Fjernheten, naturen og den gode beskyttelse er hovedattraksjonene ved Assassination Cove - navngitt etter Marc-Joseph Marion du Frense, en fransk oppdagelsesreisende som blev drept her i 1722 sammen med 26 andre menn. Historien beretter at han skjendet et av maoriernes hellige steder – og betalte med livet sitt. Fasiliteter Vann er tilgjengelig ved en mole i buktens nordøst hjørne. Molen tørker ut ved lavvann.
Les mer

Auckland - New Zealand

Aucklands seilermiljø er enormt. Det virker nesten som om samtlige innbyggere deler en stor kjærlighet til havet. Det sentrale shopping-distriktet har et bredt utvalg av butikker, restauranter, nattklubber, museer, teatre og mye mer. Westhaven Marina er det sentrale samlingspunktet for seilere – det har imponerende 1456 båtplasser samt ytterligere mooringbøyer og et livlig restaurantmiljø i nærheten. Liggemuligheter Mooringbøyer er tilgjengelige. Det er mange steder å kaste anker nær Auckland.Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Auckland er en blomstrende by. Mer enn 1.3 millioner mennesker bor i denne metropolen og i det omkringliggende området, hvilket nesten er en tredjedel av alle new zealendere. Historiske steder og bygninger, museer, kunstgallerier, butikker, restauranter og nattklubber – du finner alt i Auckland. Golf kan spilles på verdensberømte baner - tennis, vannsportsaktiviteter, ridning, sykling, vandring, klatring er det også rik mulighed for. For de eventyrlystne er bungeejumping populært. Fasiliteter Alle fasiliteter for lystbåter er tilgjengelige, inklusiv høyhastighetsinternett og taxiservice.
Les mer

Otehie Bay - New Zealand

Smukke Otehie Bay på sørevestsiden av Bakers Bay, er berømt for Zane Grey Resort, hvor du kan nyte restauranten, baren, strendene, snorkling, kajakkroing, samt utallige vandrestier til flere arkeologiske steder – samt ikke minst en tur med Nautilus, en ubåt som tar deg med på en undersjøisk sightseeingtur. Resortet er navngitt etter den kjente fiskeren Zane Grey, som engang hadde fiskebase i Otehie Bay. Bakers Island har også flere vandrestier som tilbyr imponerende utsikter ut over det omgivende farvannet og hovedøyene. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Den beste ankerplassen er på østsiden av bukten, ut for molen og resortet. Alternativt kan du kaste anker i andre nærliggende bukter og gå til resortet. Highlights Høydepunktet ved seilas i Otehie Bay er et besøk ved Zane Grey Resort. Her kan man kaste seg ut i flere spennende aktiviteter, inklusiv kajakkroing, snorkling og svømming. En undervannstur i Nautilus-ubåten er en fryd for både barn og voksne. Vandrestier finnes det mange av, og de tilbyr alle spektakulære utsikter. Det er en restaurant/bar på resortet. Fasiliteter Her er det ingen fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Whangamumu Harbour - New Zealand

Whangamumu Harbour var engang en travel hvalfangerstasjon. Det er veldig spennende å ta dinghyen din med på land her – og det er bl.a. også gangstier til de nærliggende fossefallene og et naturskjønt utsiktspunkt. Den beskyttede havnen var engang en av de travleste hvalfangerstasjonene på New Zealand – hvalfangere etablerte den første basen her i 1893. De la nett ut langs inngangen til viken, og selv om metoden kan sies å være en smule uortodoks, var den ganske effektiv. Stasjonen stengte i 1923, og bygningene brente ned under 2. verdenskrig. På veien kan du svinge forbi historiske Cape Brett Lighthouse og ville Percy Island, berømt for Hole in the Rock og Cathedral Cave. Havutsikten er fantastisk og du kan være heldig å se delfiner og new zealandske blå pingviner. Liggemuligheter Mooringbøyer er ikke tilgjengelige. Den beste ankerplassen er ved havnens sørvestlige hjørne. Kaiplass til dinghy er ikke tilgjengelig. Highlights Det er ganske interessant å se ruinene av den gamle hvalfangerstasjonen. Du kommer til å se de gamle kokekarene og båtopptrekket til hvalene – samt andre rester fra stedets fortid. Strendene er gode til svømming og snorkling, og en gåtur langs halvøya gir mulighet for vidunderlige utsikter til kysten. Fasiliteter Her er det ingen fasiliteter for lystbåter.
Les mer

Seilervejr ved Bay of Islands, New Zealand

 

Måned

°C Max

°C Min

Gns. netbør (mm)

Gns. vanntemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

25

14

75

20

0,5-2

Februar

25

14

81

21

0,5-2

Mars

21

11

92

21

0,5-2

April

21

11

102

19

0,5-2

Mai

21

11

111

18

1-2,5

Juni

16

7

130

17

1-2,5

Juli

16

7

133

16

1-2,5

August

16

7

124

15

1-2,5

September

19

9

100

15

1-2,5

Oktober

19

9

86

16

0,5-2

November

19

9

86

17

0,5-2

Desember

25

14

89

19

0,5-2

 

Tidevann

I seilområdet kan der ved lavvann opstå tørlagte områder – og tidevannsforskjellen er op til 1.6m.