Themsen - en elv med overraskelser og eventyr

Oppdag de mest berømte og vakreste delene av Themsen

På Themsen kan du velge å seile enveis mellom basene Benson og Chertsey, eller seile tur/retur til samme base. På vei nedover elven vil du komme forbi flere interessante steder, som du kan stoppe ved. Nedenfor kan du se kanalbåtreisen illustrert og lese om de mange sjarmerende byer.

themsen

Benson
Byen ligger ved foten av de vakre Chiltern Hills og her starter din kanalbåt ferie på Themsen. I byen finner du supermarked og koselige puber, hvor du kan spise.

Wallingford
Den berømte krimforfatter Agatha Christie kommer fra byen Wallingford, og dette er en spennende by, og kan der dateres tilbake til Caesar's tid. Her er et utvalg av butikker, tradisjonell engelsk arkitektur, antikvitetsbutikker, kafeer og restauranter. Byen har også vært bakteppe for Midsomer Murders.

Moulsford
En liten, men nydelig landsby, som ligger over for South Stoke. South Stoke har en folkloristisk kirke og en pub, som dateres tilbake til det 17.århundre. En koselig landsby pub. Ingen av byene har butikker, men høydepunktet av Moulsford er den berømte hotel Beetle and Wedge Hotel.

Goring
Denne vakre byen ligger mellom Chilterns og Berkshire Downs i et område, som er "enestående naturlig skjønnhet". Kirken St. Thomas ligger ut til elven, og her er mange butikker, restauranter og barer, og deretter nyte en hyggelig ettermiddag her.

Pangbourne-on-Thames
Pangbourne dateres tilbake til saksiske tider. Lord Nelson levde i Pangbourne og er gravlagt i St. James kirkegård, som ble bygget i 1660. Butikkerne er sjarmerende og koselige og området er ideelt for turgåere, fotografer og kunstnere.

Mapledurham
Mapledurham er en av de mest pittoreske stedene på Themsen med utsikt over Mapledurham House og Englands siste fungerende mølle, som fortsatt produserer mel. Mapledurham har en pub, The Pack Saddle, i Chazey Heath.

Reading
Reading er kjent for å være en av Storbritannias ti mest populære reisemål for shopping, men hjertet av Reading tilbyr mye mer enn ypperlig shopping. The Fourby Gardens, et nasjonalt anerkjent viktoriansk hage fører deg til de vakre ruinene av Reading Abbey, en gammel monument og graven til en konge av England.

Sonning-on-Thames
Sonning-on-Thames er en pittoresk landsby, som ligger ned til elven med Tudor bindingsverkshus og er en av de vakreste steder å gjøre en stopp på turen ned av Themsen. Sonning Lock med sine fargerike hager er et nydelig sted for en spasertur og imponerande buet bro, bygget i 1775, spenner perfekt over elven.

Henley-upon-Thames
Stedet er mest kjent for sin kongelige Regatta, hvorfor du også automatisk forbinder stedet med roing og området tiltrekker seg også noen av verdens beste roere. Bare noen få meter fra elvebredden er hjertet av Henley med sin historiske kirken, rådhuset og markedet.

Marlow
Marlow er en sjarmerende georgiansk markedsby, hvor en elegant hengebro går gjennom byen. Marlow er arena for den årlige kongeseremonien av "Swan Upping", her fanges svaner og blir merket, før de slippes på nytt. Marlow Town Regatta holdes også i juni. Med sine mange restauranter og bistroer er Marlow en koselig ferieby å besøke.

Cliveden
Themsen snor seg gjennom landskapet og på et tidspunkt vil du se noen majestetiske bøkeskoger stige opp fra landskapet, og det er her du vil se Cliveden Estate. Et stort herskapshus som en gang var den glitrende knutepunkt av fellesskapet, besøkt av nesten alle britiske konger siden George I.

Cookham
Cookham er en vakker by med herlig gate i sentrum, som har endret seg lite gjennom århundrene. I dag huser det mange fine restauranter og vertshus. Kenneth Grahame levde i Cockham og det sies at han har blitt inspirert av elven Themsen, da han skrev "Det suser i sivet".

Maidenhead
Maidenhead er en gammel by med en historie, som går tilbake til tidlig Saxon æra. Denne travle byen er nå et senter for roing. Det er et populært reisemål for shoppere og for de, som elsker litt finere restauranter; området er hjem til noen fantastiske restauranter noen med Michelin-stjerner.

Eton
Over for Windsor på den andre siden av elven er Eton, hjemmet til den berømte skolen, Eton College, en av de mest eksklusive skoler i verden med årlige avgifter på rundt £ 20.000. De gamle pulter og benker bærer preg og tegninger fra de mange generasjoner av tidligere studenter, som inkluderer 19 tidligere britiske statsministrene.

Windsor
Den kongelige byen Windsor er full av historie og sjarm, og er hjem til Storbritannias største bebodde slott og kongebolig, og det har det vært i over 900 år - Windsor Castle. Du vil også finne en travl sentrum med moderne shopping, fine restauranter og aktiviteter. Nyt en ettermiddag her i de kongelige omgivelser.

Egham
Denne vann-eng ved elven Themsen er et ideelt sted å forankre og nyte en spasertur. Det var her i nærheten på Runnymede i 1215, det historiske Magna Carta ble forseglet, som var grunnlaget for mye av dagens britiske konstitusjonen og lovgivning.

Staines
Staines er en travl by, som tiltrekker mange besøkende på grunnlag av sine butikker og kjøpesentre. The Elmsleigh Centre og Two Rivers, og sentrum med sine gågate og mange butikker, kafeer, restauranter og puber er et koselig sted å nyte en ettermiddag.

Sunbury-on-Thames
Denne lille forstaden dateres tilbake til bronsealderen og er nå en attraktiv grøn forstad til London. Sunbury er hjem til London Irish Rugby Club og like øst for ligger Kempton Park Racecourse.

Walton-on-Thames
I Walton-on-Thames er kvadratet flint tårn av Maria Saxon kirke, som står på det høyeste punktet. Det er en levende by, hvor det er en rekke butikker og restauranter. Spesielt sin spennende nye kjøpesenteret, som kombinerer de nyeste trendene innen for mote og gode kafeer.

Kingston-upon-Thames
Kingston-upon-Thames var en gang åsted for kroningsseremonien for de saksiske konger fra 902 - 978. I dag er denne travle markedet byen utviklet seg til et stort kjøpesenter og underholdningssenter, selv om det fortsatt forbeholder mye av sin opprinnelige sjarm. Den har også en sterk kunst og kulturelle atmosfære og et spennende festivalprogram.

Chertsey
Til slutt kommer du til Chertsey, som er en av de eldste byene i England grunnlagt i 666 AD. Denne pittoreske byen med sine antikke butikker og restauranter er en årlig vertskap for et stort marked, som dateres tilbake til 1883. I skarp kontrast, er det også hjem til Thorpe Park, Storbritannias ledende temapark. Og dette er også her basen er, hvor dere leverer kanalbåten etter en begivenhetsrik uke.

Les mer om de mange attraksjonene du kan oppleve på en kanalbåtferie på Themsen her.

Vil du vite mer om utvalget av kanalbåter, vi kan tilby deg på Themsen? Send oss en forespørsel her.

Frankrike

Frankrike

Opplev Frankrikes historiske kanaler og elver På en elvebåtferie i et av våre 12 franske områder kan du se frem til avslappende opplevelser med deilig gastronomi og vakre omgivelser. Velkommen til Frankrike Nyt Frankrikes indre vannveier i eget tempo på en ferie hvor dere kan kose dere med et intenst, men avslappet møte med landets folk, historie og kultur. De franske kanalene og elvene renner gjennom noen av Europas vakreste og mest varierte landskaper. På et av de mange fargerike torgmarkedene kan dere handle inn mat til en piknik langs elvebredden, hvis dere ikke foretrekker å kose dere med et gourmetmåltid på restaurant i en av de pittoreske festningsbyene. Alternativt kan dere slappe av med en fredelig kveld i salongen ombord på båten - med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder. Om seilas i Frankrike I Frankrike er nivåforskjellene mellom hav og det fjellrike landskapet store. Derfor er vannstanden regulert, på korte eller lengre avstander, med et velfungerende slusesystem. I fjellrike områder kan slusene ligge tett. Båtelevatoren i Alsace er en helt spesiell opplevelse. Byggingen av det imponerende, 8000 km lange kanalsystemet som forbinder de store franske elvene begynte for ca. 800 år siden. Langs kanalene er det ofte gamle lekterveier hvor folk tidligere gikk og slet med å trekke fullastede båter mot strømmen. De gamle vannveiene har med tiden mistet sin økonomiske betydning, men i dag har de åpnet igjen med restaurerte broer og låsesystemer til glede for alle som ferierer på vannet. Seilas i 12 forskjellige områder Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner – alt fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.  
Read more

Italia

Italia

Velkommen til Venezia og Friuli-regionen i Italia Opplev Venezias vakre, livlige lagune eller det fredelige livet langs Friuli-regionens indre vannveier. De to seileområdene i Italia, Venezia-området og Friuli-regionen, er som to vakre, men veldig forskjellige søstre. Det er umulig å ikke bli betatt av deres ulike unike sjarm. Venezia er den smarte søsteren som alltid har det travelt. Her er det full aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen er Venezias rolige motstykke. Her kan du se frem til avslappet seiling til øyer, kanaler og spennende byer, som du kan utforske i ditt eget tempo. Romantiske Venezia er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 små øyer. Man kan vanskelig forestille seg noe mer romantisk enn å komme seilende fra lagunen med kurs mot Venezia. Fra dekket på båten får du en imponerende utsikt over Doge-palasset og Sukkenes bro, og havnefronten med de historiske bygningene og de berømte gondolene. Seil til Murano og besøk de verdensberømte glasskunstnerne i glassblåserverkstedene, se hvordan de fineste kniplingene blir laget i Burano eller besøk Torcello med sin imponerende basilika. Feriestedene langs Lido egner seg best til folk som liker å bade, så hvis du foretrekker mer fred og ro, er en seiltur på elvene Sile og Brenta mot Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venezia er stedet for å slappe av og nyte livet på vannet. Her kan du seile på kanaler til øyer med sjarmerende byer og spennende museer. Hvis du vil bade, kan du dra til kjente badesteder som Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære golfbanen i Grado.  
Read more

England

England

Oppdag de fantastiske landskapene i England og Wales Seil i vakre områder som historiske Themsen nær London eller i det tradisjonelle midtengelske og walisiske landskapet Gled deg til en kongelig opplevelse mens du seiler på de buktende elvene og kanalene gjennom Englands vakre og grønne landskap. Her føler du historiens vingesus når du seiler forbi vakre gamle byer og landsbyer med hyggelige puber og nydelige engelske hager med tilhørende perfekte gressplener og formklippede hekker. En båtferie i England og Wales vil være en ferie full av kontraster på grunn av den behagelige vekslingen mellom land og by. Fra elvebåten har du fred og ro til å oppleve Englands og Wales’ evige grønne daler med beitende saueflokker og sjarmerende landsbyer med bindingsverkhus med halmtak. Prøv den engelske klassikeren bangers and mash på den lokale puben, eller utforsk en av de større byene. Flere steder er det mulig å fortøye båten direkte ved berømte slott og herregårder. Dra på båtferie i England og opplev The English Way of Life fra orkesterplass på dekket av elvebåten din. I Wales kan du glede deg til spesielle opplevelser blant waliserne. På samme måte som i England, venter et fantastisk grønt landskap på deg, med kanaler som fører deg forbi gamle borger og rolige landsbyer. Her kan du prøve deilige nasjonale retter som welsh rarebit, som er en slags krydret ostesmørbrød, eller cawl, som er en mellomting mellom suppe og lapskaus.  
Read more

Skottland

Skottland

Sjarmerende Skottland I Skottland finner du altomfattende naturopplevelser, koselige puber og utmerkede golfbaner. Velkommen til Skottlands magiske høyland, hvor fjell, innsjøer og dype daler omgitt av lyngkledte åser og grønne vidder danner et fantastisk vakkert miljø for elvebåtferien. Legg båten til kai ved gamle bygninger eller ved en koselig skotsk pub, hvor alle møtes i en hyggelig og varm atmosfære og hvor en liten dram av ren malt whisky varmer sjelen. Langs kanalene finner du mange sykkel- og turstier, ideelle for å få litt mosjon på landsbygda under båtturen. Med Seatravel kan du dra på elvebåtferie i to veldig forskjellige områder i Skottland. Caledoniakanalen Caledoniakanalen går tvers gjennom de mange innsjøene i det nordlige Skottland, for eksempel den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skottlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du seiler fra båtbasen i Laggan i den vestlige delen av Caledoniakanalen, hvorfra du fritt kan bevege deg ut i det dramatiske og ville høylandet. The Highlands er et unikt sted i verden, fulle av bakketopper, høye slott, idylliske byer ved sjøen, hyggelige puber og melodiske sekkepiper. Falkirk Her seiler du i tradisjonelle Narrowboats på vannveiene mellom de to skotske metropolene Edinburgh og Glasgow. Turen begynner i Falkirk omtrent midt mellom de to storbyene, og her kan du oppleve Falkirk Wheel, et bemerkelsesverdig roterende slusesystem som forbinder Forth & Clyde (mot Glasgow) og The Union Canal (mot Edinburgh). Sistnevnte byr på slusefri seiling, mens begge kanalene strømmer gjennom rolige landsbyer og langs vakre golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Kanalbåtferie i Irland I Irland er det mulig å seile på den vakre kanalen Shannon - det byr på et vell av spennende aktiviteter og interessante steder å utforske. En båtferie på Shannon-Ernes elver og kanaler vil være ferieseilas gjennom Irlands eviggrønne vidder og dramatiske landskap. Så langt øyet rekker ses konturen av fjell i det fjerne og romantiske daler der gamle klostersamfunn, som Clonmacnoise, sør for Athlone og keltiske middelalderborger kneiser langs sjøbredden. En perlerad av blå innsjøer er et paradis for lystfiskere - her finnes ørret, laks, abbor og brasme. Henrivende små landsbyer som Carrick, Leitrim og Killaloe lokker med hyggelige puber og hus malt i sterke farger - gled deg også til å oppleve irenes livsglede og morsomme lynne - det gamle irske ordspråket "En fremmed er en venn du enda ikke har møtt" vil du snart oppdage ofte er i bruk når båten fortøyes i en liten hyggelig havn underveis. Myter og legender og den irske historien spenner seg over årtusener med forhistoriske kultsteder og kongeseter, tidlige kristne klostre, høykors og festninger - alt i harmoni med irenes hverdag. Trenger du en pause fra alle inntrykkene, er det alltid mulig å nyte en fløyelssvart Stout eller en original Irish Whiskey på en av de utallige pubene på din vei og kveldsstunder fulle av stemning ved møtet med de alltid så varme og imøtekommende irene, deres historier og folkemusikk. Golf - Få land har så mange og så utrolig vakkert beliggende golfbaner av internasjonal standard som Irland. Og mange av dem ligger rett ved vannet med en formidabel utsikt. Hvorfor ikke kombinere din kanalbåtferie med et par formiddager på golfbanen?  
Read more

Belgia

Belgia

Hjertevarme Belgia Flandern ønsker deg velkommen med deilig sjokolade, smakfulle øl og et vell av vakre broer. La deg sjarmere av fantastiske Flandern, berømt for sin velsmakende sjokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sitt utrolige gourmetkjøkken. Regionen Flandern, som ligger i den kystnære delen av Belgia, er rik på kultur og naturlig skjønnhet. Her seiler du med utsikt til vindmøller, enger, myrer, sandstrender og travle byer fulle av imponerende arkitektur. Over alt møter man Flanderns historie, og den ene flotte borgen erstattes raskt av den neste. Flanderns spennende historie og kulturarv kommer også til uttrykk i de mange katedralene og slottene. I Gent kan du blant annet beundre katedralen St. Bavo og nyte den fantastiske utsikten over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Du kan også besøke de dramatiske museene for 1. verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryterett i Belgia som er laget av oksekjøtt kokt i øl. Eller hva med "Konijin i gueze" – en populær kaninrett tilberedt med øl. Og glem for all del ikke å smake på den verdensberømte lokale Praliner-sjokoladen. Belgia er et perfekt reisemål for ølsmaking og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, og for champagne, lambic og andre drikkevarer. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyr omvisninger og ølsmaking, og i Dulle Griet Bar i Gent finner du mer enn 500 forskjellige slags brygg på menyen. Du kan også delta i en av Belgias utallige ølfestivaler, som finner sted året rundt. Les mer om ølfestivalene og våre tips om å kombinere en elvebåtferie med en av dem på bloggen vår her. Man kan trygt ta barna med på båtferie i Belgia. I fornøyelsesparken Bellewaerde Park kan man både kjøre berg-og-dal-baner og se sjeldne dyr. Mer avslappende er det i Brielmeersen Park i Deinze, som tilbyr minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og elver krysser de vakre lavtliggende kystområdene ved vår destinasjon i Belgia. Naturområdet her er et fristed for både sjøfugler og badegjester. Vannveiene er en så betydelig del av Flanderns infrastruktur at man finner mange broer på kryss og tvers i hver eneste by. Faktisk kan Gent skryte av mer enn 120 broer!  
Read more

Nederland

Nederland

Seil i din egen kanalbåt på kanalene og elvene i Nederland Gled deg til å seile gjennom fargerike tulipanmarker i det nederlandske landskapet, hvor de tradisjonelle vindmøllene tårner opp over hustakene. I Nederland er det stor tradisjon for å leve livet på vannet. Seil i din egen flotte kanalbåt og lev som en ekte nederlender! En båtferie er den beste måten å oppleve dette vakre landet på, samtidig som du kan skaffe deg venner og bekjente blant den vennlige lokalbefolkningen. Du kan beundre de tradisjonelle vindmøllene som omkranser seilruten din og sykle en tur i nærområdet. I tillegg kan du legge til kai i hyggelige marinaer med moderne fasiliteter eller like ved byens torg. På en kanalferie i Nederland kan du seile i ditt eget tempo forbi fargerike tulipanmarker, hyggelige landsbyer og kosmopolitiske storbyer. Her kan du oppleve alt fra de viktigste verkene til nederlandske kunstnere til noen av landets berømte oster. Her tilbys aktiviteter til alle aldersgrupper, og du kan også bade og fiske i de nydelige innsjøene. Friesland-Amsterdam-regionen er fylt med historie og kulturarv, noe som særlig gjelder byene Amsterdam og Utrecht. Besøk Anne Franks hus i Amsterdam, Det kongelige slottet og Dom-plassen i Amsterdam. I historiske Utrecht bør du ikke gå glipp av en tur til Stadskasteel Oudaen – et befestet hus som er omgjort til et bryggeri. Vannsport: Sjødistriktet er berømt over hele Europa som en destinasjon for vannsportferier. Seiling er ikke bare en fritidsaktivitet i Friesland – det er en livsstil. Sjekk vannsportstedene i Sneek og Grow, hvor man kan leie kajakk, jetski og seiljoller. Sykling: Nederland er kjent for å ikke ha noen bakker, noe som gjør landet perfekt for sykkelturer. Lei sykler som kan tas med ombord, sånn at du kan sykle forbi tulipanmarker og restaurerte vannmøller. Eller kanskje frister det mer å stoppe i en landsby og nyte en porsjon østers eller dampede muslinger mens verden passerer forbi? Fiske: Det er veldig populært med lystfiskerferie i dette området, og de fleste stedene er det mulig å fange gjørs, karpe, gjedde, brasme, mort og abbor. Nettverket av kanaler, elver og innsjøer danner en vakker kulisse, så hvorfor ikke ta en sjanse og prøve å fange kveldsmaten selv? De søvnige fiskerlandsbyene i det nordlige Friesland tilbyr en flott vri til kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flotte husvegger fra 16- og 17-hundretallet. Legg båten til kai direkte ved torget i de maleriske byene eller ved et hyggelig spisested med utsikt til hverdagslivet langs kanalen. På seilturen gjennom de grønne landskapene på vannveiene, som har inspirert så mange berømte flamske malere, finner du velholdte tradisjonelle gårder med stråtak. I tillegg seiler du forbi naust med snåle andereder på gavlen og tradisjonelle seilbåter fra en tid da vannet var den vanligste transportformen. Mange gamle tradisjoner er bevart, og ombygde elveprammer med blomsterkasser, hagebenker og klær som henger til tørk, er fortsatt en livsstil og boform for en stor del av befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64