Oppdag de mest berømte og vakreste delene av Themsen

På Themsen kan du velge å seile enveis mellom basene Benson og Chertsey, eller seile tur/retur til samme base. På vei nedover elven vil du komme forbi flere interessante steder, som du kan stoppe ved. Nedenfor kan du se kanalbåtreisen illustrert og lese om de mange sjarmerende byer.

themsen

Benson
Byen ligger ved foten av de vakre Chiltern Hills og her starter din kanalbåt ferie på Themsen. I byen finner du supermarked og koselige puber, hvor du kan spise.

Wallingford
Den berømte krimforfatter Agatha Christie kommer fra byen Wallingford, og dette er en spennende by, og kan der dateres tilbake til Caesar's tid. Her er et utvalg av butikker, tradisjonell engelsk arkitektur, antikvitetsbutikker, kafeer og restauranter. Byen har også vært bakteppe for Midsomer Murders.

Moulsford
En liten, men nydelig landsby, som ligger over for South Stoke. South Stoke har en folkloristisk kirke og en pub, som dateres tilbake til det 17.århundre. En koselig landsby pub. Ingen av byene har butikker, men høydepunktet av Moulsford er den berømte hotel Beetle and Wedge Hotel.

Goring
Denne vakre byen ligger mellom Chilterns og Berkshire Downs i et område, som er "enestående naturlig skjønnhet". Kirken St. Thomas ligger ut til elven, og her er mange butikker, restauranter og barer, og deretter nyte en hyggelig ettermiddag her.

Pangbourne-on-Thames
Pangbourne dateres tilbake til saksiske tider. Lord Nelson levde i Pangbourne og er gravlagt i St. James kirkegård, som ble bygget i 1660. Butikkerne er sjarmerende og koselige og området er ideelt for turgåere, fotografer og kunstnere.

Mapledurham
Mapledurham er en av de mest pittoreske stedene på Themsen med utsikt over Mapledurham House og Englands siste fungerende mølle, som fortsatt produserer mel. Mapledurham har en pub, The Pack Saddle, i Chazey Heath.

Reading
Reading er kjent for å være en av Storbritannias ti mest populære reisemål for shopping, men hjertet av Reading tilbyr mye mer enn ypperlig shopping. The Fourby Gardens, et nasjonalt anerkjent viktoriansk hage fører deg til de vakre ruinene av Reading Abbey, en gammel monument og graven til en konge av England.

Sonning-on-Thames
Sonning-on-Thames er en pittoresk landsby, som ligger ned til elven med Tudor bindingsverkshus og er en av de vakreste steder å gjøre en stopp på turen ned av Themsen. Sonning Lock med sine fargerike hager er et nydelig sted for en spasertur og imponerande buet bro, bygget i 1775, spenner perfekt over elven.

Henley-upon-Thames
Stedet er mest kjent for sin kongelige Regatta, hvorfor du også automatisk forbinder stedet med roing og området tiltrekker seg også noen av verdens beste roere. Bare noen få meter fra elvebredden er hjertet av Henley med sin historiske kirken, rådhuset og markedet.

Marlow
Marlow er en sjarmerende georgiansk markedsby, hvor en elegant hengebro går gjennom byen. Marlow er arena for den årlige kongeseremonien av "Swan Upping", her fanges svaner og blir merket, før de slippes på nytt. Marlow Town Regatta holdes også i juni. Med sine mange restauranter og bistroer er Marlow en koselig ferieby å besøke.

Cliveden
Themsen snor seg gjennom landskapet og på et tidspunkt vil du se noen majestetiske bøkeskoger stige opp fra landskapet, og det er her du vil se Cliveden Estate. Et stort herskapshus som en gang var den glitrende knutepunkt av fellesskapet, besøkt av nesten alle britiske konger siden George I.

Cookham
Cookham er en vakker by med herlig gate i sentrum, som har endret seg lite gjennom århundrene. I dag huser det mange fine restauranter og vertshus. Kenneth Grahame levde i Cockham og det sies at han har blitt inspirert av elven Themsen, da han skrev "Det suser i sivet".

Maidenhead
Maidenhead er en gammel by med en historie, som går tilbake til tidlig Saxon æra. Denne travle byen er nå et senter for roing. Det er et populært reisemål for shoppere og for de, som elsker litt finere restauranter; området er hjem til noen fantastiske restauranter noen med Michelin-stjerner.

Eton
Over for Windsor på den andre siden av elven er Eton, hjemmet til den berømte skolen, Eton College, en av de mest eksklusive skoler i verden med årlige avgifter på rundt £ 20.000. De gamle pulter og benker bærer preg og tegninger fra de mange generasjoner av tidligere studenter, som inkluderer 19 tidligere britiske statsministrene.

Windsor
Den kongelige byen Windsor er full av historie og sjarm, og er hjem til Storbritannias største bebodde slott og kongebolig, og det har det vært i over 900 år - Windsor Castle. Du vil også finne en travl sentrum med moderne shopping, fine restauranter og aktiviteter. Nyt en ettermiddag her i de kongelige omgivelser.

Egham
Denne vann-eng ved elven Themsen er et ideelt sted å forankre og nyte en spasertur. Det var her i nærheten på Runnymede i 1215, det historiske Magna Carta ble forseglet, som var grunnlaget for mye av dagens britiske konstitusjonen og lovgivning.

Staines
Staines er en travl by, som tiltrekker mange besøkende på grunnlag av sine butikker og kjøpesentre. The Elmsleigh Centre og Two Rivers, og sentrum med sine gågate og mange butikker, kafeer, restauranter og puber er et koselig sted å nyte en ettermiddag.

Sunbury-on-Thames
Denne lille forstaden dateres tilbake til bronsealderen og er nå en attraktiv grøn forstad til London. Sunbury er hjem til London Irish Rugby Club og like øst for ligger Kempton Park Racecourse.

Walton-on-Thames
I Walton-on-Thames er kvadratet flint tårn av Maria Saxon kirke, som står på det høyeste punktet. Det er en levende by, hvor det er en rekke butikker og restauranter. Spesielt sin spennende nye kjøpesenteret, som kombinerer de nyeste trendene innen for mote og gode kafeer.

Kingston-upon-Thames
Kingston-upon-Thames var en gang åsted for kroningsseremonien for de saksiske konger fra 902 - 978. I dag er denne travle markedet byen utviklet seg til et stort kjøpesenter og underholdningssenter, selv om det fortsatt forbeholder mye av sin opprinnelige sjarm. Den har også en sterk kunst og kulturelle atmosfære og et spennende festivalprogram.

Chertsey
Til slutt kommer du til Chertsey, som er en av de eldste byene i England grunnlagt i 666 AD. Denne pittoreske byen med sine antikke butikker og restauranter er en årlig vertskap for et stort marked, som dateres tilbake til 1883. I skarp kontrast, er det også hjem til Thorpe Park, Storbritannias ledende temapark. Og dette er også her basen er, hvor dere leverer kanalbåten etter en begivenhetsrik uke.

Les mer om de mange attraksjonene du kan oppleve på en kanalbåtferie på Themsen her.

Vil du vite mer om utvalget av kanalbåter, vi kan tilby deg på Themsen? Send oss en forespørsel her.