Våre 5 beste destinasjoner for et seileventyr

Sett seil og gjør deg klar for en flott seilferie

Det har ikke vært lett å velge 5 destinasjoner, dersom alle seilferier vil tilby noe annerledes og spennende, uansett hvilken havet, øy eller land du velger som utgangspunkt for en ekte seileventyr. Her er vårt forslag til en topp 5 over destinasjoner for seilferie.

 

BVI

1. Britiske Jomfruøyene (Tortola) - en sjømann's paradis
BVI er en sjømann's drøm - her møtes passatvindene med rolig havstrømmer og beskyttede laguner, som har tiltrukket seilere i flere år. Det er over 40 vakre øyer å besøke og masse laguner og bukter, der du kan ligge på svai. Alle øyene er så nært at du kan se dem mens du seiler på eventyr på himmelblå havet. Det er en av de enkleste stedene å seile i verden - omgitt av hvite sandstrender, vakre grønne fjell og en fargerik verden under havoverflaten er BVI definitivt et reisemål, som kan oppfylle alle dine krav og ønsker for en fantastisk seilferie.

Klikk her for mer info om BVI.


Grækenland

2. Hellas - seil mellom 1000 øyer i det asurblå havet
Det er en helt spesiell atmosfære, du vil merke når du drar på seilferie i Hellas - det er som om øyene er gjennomsyret av legender av de gamle greske guder - et lite bølger, kan lett bli Poseidon, som utøver treforken sin. Seilferie i Hellas byr på mange morsomme opplevelser og er både for erfarne og mindre erfarne seilere. Ta på øyhopping og bestem ditt eget tempo, når du besøker de forskjellige øyene og utforsker dem. Seil til en vakker bortgjemt lagune og nyt solnedgangen. Det er bare å velge en gruppe øyer - Blant våre favoritter er de Joniske Øyer. Vær imidlertid oppmerksom på, at Meltemi-vinden blåser fra midten av mai til midten av september, og kan være kraftig.

Klikk her for mer info om Hellas.

 

Fransk Polynesien

3. Tahiti og Fransk Polynesia - ei din egen øy for en dag i pittoreske omgivelser
Du kan lett bli overbevist om at Fransk Polynesia kunne være et område, som utsprang fra fantasien - her vil alle drømmer om eksotiske farvann, hvite sandstrender og svaiende palmtopper bli oppfylt. Fransk Polynesia består av 118 øyer spredt over et område like stort som Europa. Sjøen består av flere korallrev, som er hjem til mange sjødyr inkludert havskilpadder, haier, delfiner, niser og mange forskjellige arter av fisk. Derfor er det naturlig å ta svømmeføttene på og hoppe i sjøen for å oppleve den unike verden gjemmer seg under overflaten. Du finner ingen mer idylliske båtplasser andre steder i verden.

Klikk her for mer info om Fransk Polynesia.

 

Kroatien

4. Kroatia - den vakreste skjærgården i verden
Kroatia er en av Middelhavets skjulte skatter med mer enn 1000 øyer, historiske steder og vakre naturområder. På en seilferie her vil opplevelser stå i kø - det er en av grunnene til at Kroatia har blitt et populært reisemål for båtfolk. Kroatia har mange navne "Den nye Hellas", "Den nye Riviera" og "den nye Toscana" - med det krystallklare Adriaterhavet, som tilbyr 1778km av kystlinje og 1185 øyer som kan utforskes, er det lett å forstå hvorfor. En av de mest populære øyene å besøke er Hvar, hvor du vil se bygningene med renessansearkitektur, som er fantastisk. Men glem ikke også å seile til Kornati og Vis, som begge tilbyr vakker natur, fantastiske strender og historiske Vis by (grunnlagt 397 f.Kr.).

Klikk her for mer info om Kroatia.


Seychellerne

5. Seychellerne - tropiske øyer, dykkeropplevelser og pittoreske laguner
På seilferie i Seychellene, vil du være omgitt av en tropisk miljø, dvs. sandstrender hvor sanden er så fin som porselen, fargerike koraller og fjell øyer. En natur, du ikke vil finne mange andre steder i verden. På Seychellene seiler du vanligvis mellom øyene Mahe og Praslin, men det er flere øyer som er verdt et besøk. Coco Islands er et must å besøke på en seilferie i Seychellene - parken har en skjønnhet, med Coco Island sentralt og tre små øyer rundt er det et syn, som vil imponere de fleste. Her finner du også en av de beste snorkling områder, ta dykkebriller og hopp i havet.

Klikk her for mer info om Seychellene.

 

Har du blitt fristet av en av destinasjonene? Klikk her for å sende oss en forespørsel, så vil vi gi deg et tilbud.

 


Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det". Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten tusle gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Kroatia er det landet i verden som har de strengeste kravene til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser hvis du har et VHF-sertifikat. Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstreKroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.
Read more

Tyrkia

Tyrkia

Seilferie og båtutleie i Tyrkia Tyrkia utgjør en geografisk og kulturell bro mellom Europa og Asia. Her hvor øst møter vest overraskes man virkelig over den lokale vennligheten blant befolkningen og den hjertelige velkomsten. Uansett hvor du leier seilbåt i Tyrkia finner du alltid spennende steder å utforske og en seilferie i Tyrkia åpner opp for et vell av spennende opplevelser for alle aldre. Tyrkias kyster er ofte dekket av tykke skoger og majestetiske fjell reiser seg steilt mot himmelen. Øyer, bukter og lange halvøyer skaper et unikt og uberørt seilområde (området besøkes enda ikke av de hordene av turister man møter andre steder i Middelhavet) – noe som gjør Tyrkia til et svært spesielt seilområde. Den tyrkiske kysten er ideell til seilas og den strekker seg fra Gallipoli-halvøyen i nord ned til Antalya. Den fjellrike kysten er dypt innskåret med et stort antall bukter, halvøyer og fjorder - og er faktisk 1000 sjømil lang. Tyrkia byr dessuten på rik mulighet for flåteseilas.Tiltrekningskraften ligger i skjønnheten, bortgjemtheten, strendene, de stille byene og de mange imponerende middelalderbyene. Små, intime restauranter finnes ved mange ankerplasser og her kan man nyte en kald drink og et lekkert måltid med lokal mat. Den lune og gjestfrie befolkningen er med på å gjøre lystbåtseilas til Tyrkia til en veldig sjarmerende opplevelse. Seilsesongen starter i midten av april og slutter i midten av november. Det er alltid en mulighet å leie båten med skipper, kokk eller vertinne - kontakt oss for priser
Read more

Karibien

Karibien

Seilferie i Karibia - Lei seilbåt eller katamaran og få en opplevelse for livet En seilferie i Karibia gjør det mulig å blande storslåtte og vakre naturopplevelser med inntrykk av en spennende og annerledes kultur, morsomme attraksjoner på land og mye, mye mer - et vell av forskjellige opplevelser som vil oppfylle dine forventninger er aldri langt borte i Karibia. Krystallklart vann, pittoreske strender, naturskjønne forankringer og velutstyrte marinaer gjør Karibia til en ideell seilas-destinasjon for norske seilere. De stabile vindene, line-of-sight navigasjon og alle de trygge forankringene og fortøyningene gjør dette til en sjømanns drømmeferie.Rik på myter og legender om sjørøvere og skjulte skatter - og udødeliggjort av forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyr Karibia noe av den beste seilasen på kloden. Det rolige turkisblå vannet ruller inn mot skroget av båten, mens gigantiske stimer av tropiske fisker svømmer rett under overflaten og ved siden av båten. Overalt ses hvite sandstrender, omkranset av høye palmer og hyggelige strandbarer. Andre øyer forblir ubebodde og venter bare på å bli utforsket.Seatravel har mange års erfaring med å arrangere seilferier i seilbåt eller katamaran i Karibia og vi er klare til å hjelpe deg med å leie den perfekte båten (med eller uten lokalkjent skipper) – akkurat som vi også gjerne hjelper med å finne den beste flyruten og hotellovernattingen.Du kan leie en seilbåt fra en av våre moderne baser i De britiske jomfruøyene (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøyene (St. Thomas).  
Read more

Thailand

Thailand

Seilferie i Thailand - Lei seilbåt i Thailand og opplev paradiset fra vannkanten ... Svaiende palmer, korallrev, henrivende klippeøyer, et glitrende smaragdgrønt hav og sjarmerende landsbyer på øyene – dette er bare noen av attraksjonene som venter ved en seilferie i Thailand. Phuket, Koh Samui og Koh Chang er ideelle utgangspunkter for et seileventyr i en eksotisk verden, langt fra hverdagens stress og jag. Avslappet seilas – året rundt Vennlig befolkning Fremragende thailandsk mat Eksotiske Phi Phi Islands Hvite sandstrender Enestående snorkling og dykking Beliggende i hjertet av Sørøst-Asia er Thailand velsignet med en uovertruffen tropisk skjønnhet. Landet byr på fire særskilte seilområder der farvannene ved den sørlige halvøyen er mest interessante for seilere. Seilområdene utenfor østkysten av Phuket er blant de fineste i verden.Kneisende fjelltopper av kalkstein stikker opp fra det klare smaragdfargede og beskyttede vannet ved f.eks. Phuket og Koh Chang.  Marineparkene ved Similan- og Surin-øyene er blant de beste områdene i verden for snorkling/dykking. En seilferie i Thailand tilbyr et vell av naturskjønne og bortgjemte ankerplasser - uberørte med hvite sandstrender, og ville ubebodde øyer, med livlig natteliv og moderne feriesteder. Den imøtekommende og gjestfrie thailandske befolkningen gjør sitt for at din seilferie til Thailand blir helt spesiell – det er ikke uten grunn at Thailand kalles ”Smilets land”.
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64