Seilferie ved Lefkas og de Joniske Øyer - en av de beste områdene å seile i Hellas

Lefkas, også kjent som Lefkada eller Lefkada, en av de syv øyene i Det Joniske hav i vestlige Hellas. Det er den fjerde største øya i Hellas og hovedstaden er også kalt Lefkas. Øya er skilt fra fastlandet ved kun en 50 meter smal kanal. Øya er forbundet til fastlandet med en lang promenade og en brygge, og er den eneste øya unntatt Evia, som kan nås med bil. Det er ni satellitøer inkludert Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri og Scorpio - sistnevnte øy eid av Onassis familien.

I tillegg til det krystallklare blå havet og noen fantastiske strender er det mange andre attraksjoner på Lefkas - hele øya har en vakker natur, historiske steder, museer og klostre. Et must er å besøke for eksempel Nidri (en venetiansk borg), Kloster Faneromeni (den viktigste religiøse senter på øya), Arkeologisk museum, Agios Ioanis Antzoussis kirken og Dimosari Falls.

Lefkas er oppkalt etter de hvite klippene, som er funnet på den sørlige delen av øya, hvor legenden sier, at dikteren Sapfo kastet seg i sjøen ved Cape Lefkada på grunn av kjærlighets sorger. En tysk arkeolog mener, at Lefkas faktisk er Homer's Ithaka og Odysseus palass lå vest for Nidri på sørkysten. Lefkas har alltid spilt en viktig rolle i historien, og har hatt flere vakre bygninger, hvis opprinnelse går tilbake århundrer, men voldelige jordskjelv ødelage store deler av øya i 1948 og igjen i 1953, så det er bare noen få eksempler på den tradisjonelle gamle arkitekturen bevarte på øya.

En av Lefkas flotte strender på bildet:

badestrand-lefkas

Det er mange gode sandstrender på øya. Lefkas by ligger på den nordlige delen av øya og har noen fantastiske fargerike hus malt etter regnbuens farger. Samtidig gjør den karakteristiske jordskjelvet arkitektur det til en spennende by. Lefkas by har en tradisjonell og hyggelig atmosfære. Byen har et rikt kulturliv og i august er det kunst og litteratur festival med musikk, dans og teater, som finner sted i skyggen av Santa Maura festning i solnedgangen.

Faneromeni klosteret er et trivelig sted å ta en spasertur - et rolig sted med en vakker utsikt over havet. Marinaen er godt utstyrt, og det er en rekke barer og restauranter og en kort spasertur til sentrum, vil du finne mange turist butikker, men også spennende butikker med kunst og smykker gallerier, etc. Kafeene og restaurantene i torg er ideelle for å nyte en drink og se på menneskene og livet tid.

Besøk øya Meganissi på en seilferie

Øya Meganissi er den nest største øy utenfor østkysten av Lefkas. Det er tre landsbyer med mindre enn 2000 innbyggere, her er en typisk gresk og avslappende atmosfære med utsikt over omkringliggende land. Nyt omgivelsene ved å spasere langs strendene eller nyt en Ouzo med lokalbefolkningen i en taverna. Byen Spartochori er en tradisjonell uberørt landsby med en havn, steinhus, tradisjonelle tavernaer og et utvalg av lokale butikker og markeder.

Under bildet kan du se bukten Abilike Bay Meganissi.

badestund-meganissi

Kefalonia - den største av de joniske øyer

Kefalonia er den største av de joniske øyer og er et populært feriemål. Øya ha unnsluppet den verste masseturismen. Her er dramatiske natur og mange vakre bukter og den steinete kysten har små strender med sand. På nordkysten av øya ligger Myrtos Bay med ren hvit sand og en fantastisk dyp blå havet. Herfra kan du se landsbyen Assos - en liten bosetning ved foten av en imponerende venetiansk borg. Lenger nord er landsbyen Fiscardo også i venetiansk stil med en vakker liten havn med de typiske greske fiskebåter, luksus yachter og dagsejlere. Sørsiden av øya har noen fantastiske strender, hvor du kan se havskilpadder (overvåket av den lokale havskildpaddebeskyttelsesgruppe).

Klikk her for mer info om Lefkada og de joniske øyer.

Er du interessert i å vite mer om mulighetene for en seilferie i de joniske øyene? Kontakt oss her.