Seil, sangria og sol - bedre blanding eksisterer ikke

Mallorca er omgitt av det glitrende Middelhavet og har flere idylliske bukter, den vakre nasjonalparken Cabrera og spesielt deilig tapas, som Spania er kjent for.

En seilferie i Mallorca kunne se slik ut:

palma-mallorca-seilferie

Dag 1 - Palma
Palma er den største byen i Mallorca, og er hjem til en av de største marinaene i Europa. Her kan du utforske de svingete brosteinsbelagte gatene i Palma's gamle bydel og nyte de mange tapasbarer, restauranter og kafeer.

marina-andratx

Dag 2 - Port d'Andratx
Dette er en av de vakreste havnene i Mallorca, noe som også gjør den til en av de mest populære. Ved inngangen vil du se store villaer, som ligger flott på fjellsidene. Dette er også et hint om stedet, du besøker. Du kan utforske byen Andratx, som er noen kilometer inn i landet eller bare bo i nærheten av marinans barer og restauranter.

mallorca-soller

Dag 3 - Soller
Soller er en fantastisk hestesko formet bukt. Bukten er godt beskyttet, hvis du ikke ønsker å forankre i marinaen. Ta likevel jollen til den sjarmerende byen og nyt en spasertur på de brosteinsbelagte gatene.

Dag 4 - Pollenca
På den nordlige spissen av Mallorca finner du Pollenca. Det er gode muligheter for å forankre her, som det er godt beskyttet, men her er også en marina, hvis du ønsker å legge til kai. Pollenca har ofte festivaler og andre arrangementer, det er så lurt å sjekke om en hendelse inntreffer mens du besøker Pollenca.

cala-ratjada-seilferie

Dag 5 - Cala Ratjada
Denne lille fiskerlandsbyen er populær takket være sine fine, hvite sandstrender og turkis hav. Nær stranden er en fyr som du kan klatre og nyte en fantastisk utsikt over øya Menorca.

cala-figuera

Dag 6 - Cala Figuera
Mer enn noe annet sted i Mallorca beholder den lille fiskelandsbyen Cala Figuera atmosfæren av en tradisjonel fiskeby. De hvitkalkede husene strekker seg ned til vannkanten og fiskere sitte på kaien og fikse garnene. Hvis du ankommer tidlig, kan du kjøpe fersk fisk, så du kan tilberede en deilig middag på båten, mens du nyter solnedgangen med et glass vin.

Dag 7 - Palma
Palma har flere aktiviteter, som kan underholde deg i en uke, slik at du ikke kommer til å kjede deg din siste kveld i havn. Se på Palma-katedralen tårn, som står høyt og stolt i byen, og er verdt et besøk. Husk å følge de små gatene i byen og nyte en Caña (øl) og lokale tapas på en av de tradisjonelle spanske barer.

Anbefalinger:
Hvis du har tid og lyst, så seil litt lenger en av dagene, slik at du kan få muligheten til å besøke naturparken Cabrera, som ligger 17 sjømiles sørvest for Cala Figuera, Mallorca. Du må ha tillatelse til å seile til naturpark, men hvis du ønsker å se en av de vakreste naturreservater i Europa, er det verdt det.

Naturparken Cabrera er en av de beste stedene for dykking i Middelhavet - flere arter av fisk, blekksprut, skilpadder og selv delfiner lever her. Her er vakre strender med helt krystallklart vann.

Les mer om Cabrera her.

Kontakt oss for et godt tilbud på seilferie ved Mallorca.