Belgias lange historie innenfor ølproduksjon er fyllt med stolte tradisjoner og belgisk øl er kjent og elsket over hele verden. Grip derfor muligheten i å delta på en ølfestival og smak på noen av de utallige, spennende spesialøl som produseres på de belgiske bryggeriene.

 

Finn din favorittfestival

Som du sikkert skjønner er utvalget av ølfestivaler i Belgia stort, og de finner sted året rundt. De fleste festivalene ligger i byer som det ikke er mulig å seile til med kanalbåt, så vi anbefaler at man kombinerer kanalbåtferien med et par dager opphold i starten eller slutten av ferien. Det er også mulig å seile til Gent som har en ølfestival på slutten av sommeren, som i likhet med Oostende ligger nærme en av de mulige seilrutene.

 

Nedenfor har vi listet de 10 beste ølfestivaler i Flandern, som er den nordlige delen av Belgia.

1. Bruges Beer Festival (Brügge, februar)
En helg med mer enn 80 forskjellige bryggerier holdes i Brügges sjarmerende og utrolig vakre middelalderlige sentrum.

2. Leuven Innovation Beer Festival (Leuven, april)
Festivalens nøkkelord er kreativitet og originalitet. Her mætes innovative spesialbryggerier fra hele verden, og du kan få smake eksperimenterende øl og lære om ingridienser og teknikker.

3. The Night of the Great Thirst (Payottenland, nære Bruxelles, april)
En festival dedikert til de unike øltyper «Lambic» og «Geuze» som bare brygges i denne regionen. Ølene er spontant fermentert og det tilsettes derfor ikke gjær i denne prosessen.

4. Zythos Beer Festival (Leuven, april)
Dette er den største ølsmakningsfestivalen av sin slags i Europa, med både øl-vandring, øl-workshops, øl-foredrag og besøk på Leuvens to bryggerier. I løpet av helgen kan du møte mer enn 100 belgiske bryggere og smake 500 forskjellige typer øl.

5. Beer Passion Weekend (Antwerpen, juni)
Med rundt 40 bryggerier og mer enn 200 forskjellige øl representert er dette en opplagt mulgihet for å smake en lang rekke belgiske øl og samtidig nyte Antwerpens historiske sjarm og live-musikk i bakgrunnen.

6. Ghent Beer Festival (Gent, august)
En festival for både alminnelige øl-interesserte og lidenskapelige øl-entusiaster som holdes i en frodig hage i gåavstand fra Gents sjarmerende sentrum, som ofte omtales som Europas best bevarte hemmelighet.

7. North Sea Beer Festival (Oostende, august)
Med matvogner, livemusikk og DJ’er er festivalen den festligste festivalen langs Belgias kystlinje. Festivalen er kjent for sin hyggelige atmosfære som skapes av besøkende øl-elskere og feriegjester.

8. Belgian Beer Weekend (Bruxelles, september)
Festivalen avholdes på Bruxelles historiske torg, Grand Palace, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og starter med en feiring av bryggernes skytshelgen, Saint-Arnould. Opplev også opptoget med de historiske bryggerivognene og ølvognene gjennom Bruxelles sentrale gater.

9. Modeste Beer Festival (Antwerpen, september/oktober)
Dette er en av de «nyere» øl-festivaler. Festivalen er bare for små bryggerier, hvor de fleste er familieeide og produserer spesialøl. Dette gjør blant annet festivalen populær blant øl-kjennere.

10. Christmas Beer Festival (Essen, Antwerpen-regionen, desember)
En festival dedikert til jul- og vinterøl med omkring 170 forskjellige slag. Utvalget inkluderer både eksperimenterende øl og særutgaver kombinert med verdensklassikere. Festivalen er veldig populær og har begrenset adgang, så billetten må bestilles mange måneder i forveien, hvis du ønsker å delta.

 

Planlegg din kanalbåtferie i Belgia

Hvis du ble inspirert, kan du planlegge din kanalbåtfeire i Belgia her.