Belgia og øl går hånd i hånd

Belgias lange historie innenfor ølproduksjon er fyllt med stolte tradisjoner og belgisk øl er kjent og elsket over hele verden. Grip derfor muligheten i å delta på en ølfestival og smak på noen av de utallige, spennende spesialøl som produseres på de belgiske bryggeriene.

 

Finn din favorittfestival

Som du sikkert skjønner er utvalget av ølfestivaler i Belgia stort, og de finner sted året rundt. De fleste festivalene ligger i byer som det ikke er mulig å seile til med kanalbåt, så vi anbefaler at man kombinerer kanalbåtferien med et par dager opphold i starten eller slutten av ferien. Det er også mulig å seile til Gent som har en ølfestival på slutten av sommeren, som i likhet med Oostende ligger nærme en av de mulige seilrutene.

 

Nedenfor har vi listet de 10 beste ølfestivaler i Flandern, som er den nordlige delen av Belgia.

1. Bruges Beer Festival (Brügge, februar)
En helg med mer enn 80 forskjellige bryggerier holdes i Brügges sjarmerende og utrolig vakre middelalderlige sentrum.

2. Leuven Innovation Beer Festival (Leuven, april)
Festivalens nøkkelord er kreativitet og originalitet. Her mætes innovative spesialbryggerier fra hele verden, og du kan få smake eksperimenterende øl og lære om ingridienser og teknikker.

3. The Night of the Great Thirst (Payottenland, nære Bruxelles, april)
En festival dedikert til de unike øltyper «Lambic» og «Geuze» som bare brygges i denne regionen. Ølene er spontant fermentert og det tilsettes derfor ikke gjær i denne prosessen.

4. Zythos Beer Festival (Leuven, april)
Dette er den største ølsmakningsfestivalen av sin slags i Europa, med både øl-vandring, øl-workshops, øl-foredrag og besøk på Leuvens to bryggerier. I løpet av helgen kan du møte mer enn 100 belgiske bryggere og smake 500 forskjellige typer øl.

5. Beer Passion Weekend (Antwerpen, juni)
Med rundt 40 bryggerier og mer enn 200 forskjellige øl representert er dette en opplagt mulgihet for å smake en lang rekke belgiske øl og samtidig nyte Antwerpens historiske sjarm og live-musikk i bakgrunnen.

6. Ghent Beer Festival (Gent, august)
En festival for både alminnelige øl-interesserte og lidenskapelige øl-entusiaster som holdes i en frodig hage i gåavstand fra Gents sjarmerende sentrum, som ofte omtales som Europas best bevarte hemmelighet.

7. North Sea Beer Festival (Oostende, august)
Med matvogner, livemusikk og DJ’er er festivalen den festligste festivalen langs Belgias kystlinje. Festivalen er kjent for sin hyggelige atmosfære som skapes av besøkende øl-elskere og feriegjester.

8. Belgian Beer Weekend (Bruxelles, september)
Festivalen avholdes på Bruxelles historiske torg, Grand Palace, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og starter med en feiring av bryggernes skytshelgen, Saint-Arnould. Opplev også opptoget med de historiske bryggerivognene og ølvognene gjennom Bruxelles sentrale gater.

9. Modeste Beer Festival (Antwerpen, september/oktober)
Dette er en av de «nyere» øl-festivaler. Festivalen er bare for små bryggerier, hvor de fleste er familieeide og produserer spesialøl. Dette gjør blant annet festivalen populær blant øl-kjennere.

10. Christmas Beer Festival (Essen, Antwerpen-regionen, desember)
En festival dedikert til jul- og vinterøl med omkring 170 forskjellige slag. Utvalget inkluderer både eksperimenterende øl og særutgaver kombinert med verdensklassikere. Festivalen er veldig populær og har begrenset adgang, så billetten må bestilles mange måneder i forveien, hvis du ønsker å delta.

 

Planlegg din kanalbåtferie i Belgia

Hvis du ble inspirert, kan du planlegge din kanalbåtfeire i Belgia her.

Belgia

Belgia

Hjertevarme Belgia Flandern ønsker deg velkommen med deilig sjokolade, smakfulle øl og et vell av vakre broer. La deg sjarmere av fantastiske Flandern, berømt for sin velsmakende sjokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sitt utrolige gourmetkjøkken. Regionen Flandern, som ligger i den kystnære delen av Belgia, er rik på kultur og naturlig skjønnhet. Her seiler du med utsikt til vindmøller, enger, myrer, sandstrender og travle byer fulle av imponerende arkitektur. Over alt møter man Flanderns historie, og den ene flotte borgen erstattes raskt av den neste. Flanderns spennende historie og kulturarv kommer også til uttrykk i de mange katedralene og slottene. I Gent kan du blant annet beundre katedralen St. Bavo og nyte den fantastiske utsikten over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Du kan også besøke de dramatiske museene for 1. verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryterett i Belgia som er laget av oksekjøtt kokt i øl. Eller hva med "Konijin i gueze" – en populær kaninrett tilberedt med øl. Og glem for all del ikke å smake på den verdensberømte lokale Praliner-sjokoladen. Belgia er et perfekt reisemål for ølsmaking og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, og for champagne, lambic og andre drikkevarer. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyr omvisninger og ølsmaking, og i Dulle Griet Bar i Gent finner du mer enn 500 forskjellige slags brygg på menyen. Du kan også delta i en av Belgias utallige ølfestivaler, som finner sted året rundt. Les mer om ølfestivalene og våre tips om å kombinere en elvebåtferie med en av dem på bloggen vår her. Man kan trygt ta barna med på båtferie i Belgia. I fornøyelsesparken Bellewaerde Park kan man både kjøre berg-og-dal-baner og se sjeldne dyr. Mer avslappende er det i Brielmeersen Park i Deinze, som tilbyr minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og elver krysser de vakre lavtliggende kystområdene ved vår destinasjon i Belgia. Naturområdet her er et fristed for både sjøfugler og badegjester. Vannveiene er en så betydelig del av Flanderns infrastruktur at man finner mange broer på kryss og tvers i hver eneste by. Faktisk kan Gent skryte av mer enn 120 broer!  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64