Vinreise til Bourgogne

Fantastiske landskaper, god mat og deilig vin i Bourgogne

Vårens lyse dager og blomstrende landskaper er godt på vei og derfor har vi tatt turen til Bourgogne Nivernais-Loire for å besøke leverandøren vår Locaboat og teste kanalene før sesongstart.


Locaboat i Frankrike

Etter en togtur fra Paris befinner vi oss i hyggelige Briare, hvor basen til Locaboat ligger. En herlig liten landsby på gamle husfasader, små kaféer og et par ender ved elvebredden.

Med to rommelige Penichette Flybridge satte vi nesen sørover mot Chattilon-de-Loire, hvor vi på veien krysser den imponerende Briare-broen, som går over Loire-elva og er laget selveste av Gustave Eiffel.Vintour i Sancerre

Vintønner i Bourgogne

Det rolige tempoet er perfekte til å nyte det grønne landskapet og kirsebærtrærne som står i fullt flor – en fantastisk måte å kjenne våren på.

Etter en vakker soloppgang i eventyrlige opplevelser, gikk turen videre til Leré hvor vi bestemte oss for å taue båtene fast og få en vintour i populære Sancerre.

Utsikten over de mange vingårdene og små landsbyene dominerer toppen av Sancerre, hvor bymidten ligger bak og utgjør et herlig sentrum for vinentusiaster.God mat og idyllisk landskapVinmarker i Bourgogne

Den siste kvelden ble brukt på et av områdets Michelin-restauranter med uforglemmelig mat, god lokal vin, høyt humør og gode samtaler.

Morgenen etter gikk turen tilbake mot Briare mens vi nøt solstrålene imens slusemesteren hjalp oss på veien. En uforglemmelig tur i fantastiske omgivelser, herlig selskap og i et par fantastiske kanalbåter som passer perfekt til en liten gruppe.

En ferie på de franske kanalene er uten tvil idyllisk. Her får du uten tvil hele pakken – seilas på flotte kanaler med det franske landskapet i bakgrunnen, et hav av muligheter for å smake på regionens kjente viner og mat i verdensklasse. En destinasjon og ferie du ikke må gå glipp av.

Frankrike

Frankrike

Opplev Frankrikes historiske kanaler og elver På en elvebåtferie i et av våre 12 franske områder kan du se frem til avslappende opplevelser med deilig gastronomi og vakre omgivelser. Velkommen til Frankrike Nyt Frankrikes indre vannveier i eget tempo på en ferie hvor dere kan kose dere med et intenst, men avslappet møte med landets folk, historie og kultur. De franske kanalene og elvene renner gjennom noen av Europas vakreste og mest varierte landskaper. På et av de mange fargerike torgmarkedene kan dere handle inn mat til en piknik langs elvebredden, hvis dere ikke foretrekker å kose dere med et gourmetmåltid på restaurant i en av de pittoreske festningsbyene. Alternativt kan dere slappe av med en fredelig kveld i salongen ombord på båten - med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder. Om seilas i Frankrike I Frankrike er nivåforskjellene mellom hav og det fjellrike landskapet store. Derfor er vannstanden regulert, på korte eller lengre avstander, med et velfungerende slusesystem. I fjellrike områder kan slusene ligge tett. Båtelevatoren i Alsace er en helt spesiell opplevelse. Byggingen av det imponerende, 8000 km lange kanalsystemet som forbinder de store franske elvene begynte for ca. 800 år siden. Langs kanalene er det ofte gamle lekterveier hvor folk tidligere gikk og slet med å trekke fullastede båter mot strømmen. De gamle vannveiene har med tiden mistet sin økonomiske betydning, men i dag har de åpnet igjen med restaurerte broer og låsesystemer til glede for alle som ferierer på vannet. Seilas i 12 forskjellige områder Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner – alt fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64