Inspirasjon til båtferie i Mecklenburg

Vannveiene i Mecklenburg i det nordøstlige Tyskland er et eventyr av vannveier med mer enn 1000 sjøer forbundet av rolige kanaler og floder, der slott, borger og middelalderbyer bare venter på å bli oppdaget - en båtferie med skjønne opplevelser og aktiviteter for alle aldre venter på dere.

På land finner du granskoger, gammel skog, bølgende marker og et perfekt område for spaserturer, sykling innover i landet eller kanskje en hyggelig piknik. En lang rekke vannsportsaktiviteter kan prøves som ekstra underholdning under båtferien – for eksempel kanoseilas.

Seiler man ut fra Lübz eller Jabel, anbefales det å stoppe i den sjarmerende byen Plau am See, fra 1300-tallet, som ligger i utkanten av Müritz-Elde. De gamle bindingsverkshusene, en gammel mølle og tårnet fra middelalderen er imponerende syn.

Den nærliggende by Waren med sin moderne marina og sjarmerende gamle bydel er et populært turiststed – og er et godt sted å fortøye.

I Mirow, på den sørlige kysten av Mirow-sjøen, bør spesialiteten røkt ål prøves, eller smak på dagens fangst i en av fiskerestaurantene ved sjøbredden.

Ved Grienick-sjøen kan man nyte en spasertur i den vakre parken som omgir Rheinsberg-slottet, der man også kan oppleve konserter i det fri hele sommeren gjennom. Selve byen Rheinsberg fra det 18.århundre er også verd et besøk.

Den østlige bredden av den store Muritz-sjøen grenser opptil Muritz Nasjonalpark, der man, hvis man er heldig, kan se rådyr og sjeldne fugler som havørner m.m.

På Malchow-sjøen finnes den gamle byen Malchow sin gode base, hvor man kan oppdage og utforske de vakre omkringliggende vannveiene og se dyreliv og fugler på nært hold.

Fürstenberg/Gransee er den første byen i Tyskland som har fått diplom for sin rene luft og vannkvalitet. 6 andre byer i regionen figurerer blant topp 10 for de beste økologiske stedene i hele Tyskland – dette forklarer hvorfor Mecklenburg er et så enestående naturområde, der det er rikt med fauna og flora.

Jabel (Le Boat)

Le Boat base i Jabel - Basen i Jabel gir tilgang til et fantastisk seilområde med spennende innsjøer og imponerende natur.
Les mer

Marina Wolfsbruch (Le Boat)

Le Boat base i Wolfsbruch - Landsbyene Brandenburg og Mecklenburg er noen av de mest fantastiske regionene i Europa. Den fantastiske villmarken, med grønne enger, innsjøer og elver.
Les mer

Lübz (Nicols)

Nicols base i Lübz - Lübz har en historie som går tilbake til middelalderen - og byen er et bra utgangspunkt for en kanalferie på de uberørte vassdrag i Mecklenburg / Brandenburg, der bl.a. tilbyr 15.000 hektar med vakre skoglandskap og 33 innsjøer som dekker 54 km².
Les mer

Fürstenberg (Locaboat)

Locaboat base - Fra Locaboats base ved Fürstenberg, er det tilgang til kanalbåt ferie i både Mecklenburg og Brandenburg regioner.
Les mer

Fürstenberg (Nicols)

Nicols base - i Fürstenberg
Les mer

Kanalkartbok over Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkartbok
Innsøerne, elva og kanalerne ved Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkort

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64