Inspirasjon til båtferie i Mecklenburg

Vannveiene i Mecklenburg i det nordøstlige Tyskland er et eventyr av vannveier med mer enn 1000 sjøer forbundet av rolige kanaler og floder, der slott, borger og middelalderbyer bare venter på å bli oppdaget - en båtferie med skjønne opplevelser og aktiviteter for alle aldre venter på dere.

På land finner du granskoger, gammel skog, bølgende marker og et perfekt område for spaserturer, sykling innover i landet eller kanskje en hyggelig piknik. En lang rekke vannsportsaktiviteter kan prøves som ekstra underholdning under båtferien – for eksempel kanoseilas.

Seiler man ut fra Lübz eller Jabel, anbefales det å stoppe i den sjarmerende byen Plau am See, fra 1300-tallet, som ligger i utkanten av Müritz-Elde. De gamle bindingsverkshusene, en gammel mølle og tårnet fra middelalderen er imponerende syn.

Den nærliggende by Waren med sin moderne marina og sjarmerende gamle bydel er et populært turiststed – og er et godt sted å fortøye.

I Mirow, på den sørlige kysten av Mirow-sjøen, bør spesialiteten røkt ål prøves, eller smak på dagens fangst i en av fiskerestaurantene ved sjøbredden.

Ved Grienick-sjøen kan man nyte en spasertur i den vakre parken som omgir Rheinsberg-slottet, der man også kan oppleve konserter i det fri hele sommeren gjennom. Selve byen Rheinsberg fra det 18.århundre er også verd et besøk.

Den østlige bredden av den store Muritz-sjøen grenser opptil Muritz Nasjonalpark, der man, hvis man er heldig, kan se rådyr og sjeldne fugler som havørner m.m.

På Malchow-sjøen finnes den gamle byen Malchow sin gode base, hvor man kan oppdage og utforske de vakre omkringliggende vannveiene og se dyreliv og fugler på nært hold.

Fürstenberg/Gransee er den første byen i Tyskland som har fått diplom for sin rene luft og vannkvalitet. 6 andre byer i regionen figurerer blant topp 10 for de beste økologiske stedene i hele Tyskland – dette forklarer hvorfor Mecklenburg er et så enestående naturområde, der det er rikt med fauna og flora.

Jabel (Le Boat)

Le Boat base i Jabel - Basen i Jabel gir tilgang til et fantastisk seilområde med spennende innsjøer og imponerende natur.
Les mer

Marina Wolfsbruch (Le Boat)

Le Boat base i Wolfsbruch - Landsbyene Brandenburg og Mecklenburg er noen av de mest fantastiske regionene i Europa. Den fantastiske villmarken, med grønne enger, innsjøer og elver.
Les mer

Fleensee, Untergöhren (Locaboat)

Locaboat base - På den sørlige enden av den utrolig vakre innsjøen Fleesensee, ikke langt fra Müritzsee, ligger Locaboats utgangspunkt for seilferier i og rundt Mecklenburg-området.
Les mer

Fürstenberg (Locaboat)

Locaboat base - Fra Locaboats base ved Fürstenberg, er det tilgang til kanalbåt ferie i både Mecklenburg og Brandenburg regioner.
Les mer

Fürstenberg (Nicols)

Nicols base - i Fürstenberg
Les mer

Fürstenberg (Le Boat)

Le Boat base i Wolfsbruch - Landsbyene Brandenburg og Mecklenburg er noen av de mest fantastiske regionene i Europa. Den fantastiske villmarken med grønne enger, innsjøer og elver er praktfull.
Les mer

Kanalkartbok over Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkartbok
Innsøerne, elva og kanalerne ved Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkort

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64