Hvar - en perle i kroatias skjærgård

Øya har vært berømt siden antikken på grunn av dens vigtige strategiske beliggenhet – den har en variert historisk baggrund med kultur og monumenter m.m. Takket være det milde klima – varme vintre og behagelige somre, kommer her mange gjester, vitenskabsfolk og rejsende som er tiltrukket av den intense middelhavs-natur, rike tradisjoner,arkitektur og natteliv. De seneste år er der kommet veldig mange kendisser til Hvar for å se hvad der skjer og hvad Hvar er for en størrelse.

Adskillelsen fra fastlandet kan somme tider vere et handicap, men det kan også være positivt så her er marker med lavendler, gamle oliventræer og vinfelt – alt i god harmoni mellom menneske og natur. Vinen og olivenen er så gode at gjesterne som ønsker at komme tættere til naturen foretrekker å spise i en lille lokal restaurant i stedet for restauranter af topkvalitet/pris. Her kan man nyte rigtig god lokal vin i stedet for berømte importerede vine – og gæstfriheden er helt i top.

Igennem århundrede har øen været en oase for kultur og øya har feiret sit 140 års jubilæum som organiseret turiststed og Hvar er på listen over de 10 vakreste øyer i verden.

Hvar by er en gammel by med en rik historie og er stolt af at have de fleste solskinstimer i Adriaterhavet. Mange siger at byen Hvar er en slags eventyrby på grunn af dens arkitektur, vakre natur og milde klima og man kan finde alt hvad der kan give ro og afslapning. Kommer man fra havsiden møtes man av en havnefront kantet med palmer og 700 år gamle mure og ovenover et fort. Inde i byen er der monument efter monument – Hvar er en velbevaret juvel. Besøg fortet ”Fortica”, katedralen og teateret (grundlagt i 1612 og er et av de eldste i Europa) og franciskanerklosteret. Der er et godt natteliv som tiltrækker mange og festen varer til den lyse morgen.  

Buktene på Hvar – der er mange bukte omkring på øyen hvor man kan ligge for anker både på nord- og sydsiden og der er for det meste huse – oprindeligt fiskerhuse – og nu er mange sommerhuse andre er helt øde så du kan føle dig som Robinson Crusoe.

Basina bukten er en af de mest pittoreske bukter på øya og den ligger på nordsiden midt på øya. Den er omgittt av pinjeskov og oliventræer, lavendel og vinfelt med en skøn natur, ren strend og klart vann. Der er 3 fantastiske huler og du kan velge å bade ved grus-strenden, solbade på de flade store sten eller svømme ud til klipperne i havet. Det er et meget spændende område for surfere (især for ikke så øvede).

Ivan Dolac er en turistlandsby på den sydlige del af Hvar og er berømt for sine vinfelt som giver en usædvanlig god vin. Udover den gode vin er omgivelserne fuld af aromatiske planter (lavendel og rosmarin) og andre af floraen som hører til Middelhavsklimaet.

Milna ligger ca. 6 km fra byen Hvar i en beskyttet hule med 2 sandstrender adskilt af en pinjeskov. Ovenfor ligger bugten og landsbyen Malo Grablje og i nærheden er der flere smukke og fredelige strande. Der er marked og 7 restauranter i Milna hvor du kan nyde frisk fisk, hjemmedyrkede grøntsager, olivenolie og lokale vine.

Seatravel har mange baser tæt på Hvar og mange muligheter for å leie seilbåt og dra på seilferie i Kroatia - blandt andet i Split, Trogir og Kastela - læs mere om området ved at klikke her

Du kan også sende os en forespørgsel ved at klikke her - så finder vi gerne en passende båd og eventuelt flybilletter


 

 

 

 

 

 

Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det". Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten tusle gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Kroatia er det landet i verden som har de strengeste kravene til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser hvis du har et VHF-sertifikat. Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstreKroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64