Studietur til Tyskland med Le Boat

Hele Seatravel-teamet har vært på studietur til Tyskland hos Le Boat. I løpet av 3 dager har vi seilt kanalbåter i Mecklenburg og lært en masse om de forskjellige modellene, slusene og mye mer. Det var en fantastisk tur, der vi hadde været med oss, og Tyskland viste deg fra sin vakreste side.

Dag 1 - Marina Wolfsbruch og Rheinsberg

Tidlig om morgenen forlater vi Århus i Danmark, og setter kursen mot Tyskland. Været er strålende med skyfri himmel og opp mot 30 varmegrader. I løpet av bilturen passerer vi en rekke små, vakre landsbyer, med hyggelige brosteinsbelagte gater og sjarmerende tyske landsbyhus med nøye klippede hekker og hager.

Etter omtrent en omtrent syv timer lang kjøretur, inkludert pauser, ankommer vi Marina Wolfsbruch i Mecklenburg-regionen. Her ønskes vi velkommen på Le Boats kontor og får instruksjoner om båtene.

Vi er på tur med de to båtene Royal Mystique A og Horizon 4. Begge båtene har rikelig med plass og er utstyrt med store rom med toalett, salong, stort soldekk og fullt utstyrte kjøkken.

Før vi kan sette seil tar vi en tur til Rheinsberg, som ligger omtrent 10 minutter med bil fra havnen, for å handle mat og drikke til de kommende dagene. Også her er Tyskland et godt reisemål, da innkjøp kan gjøres svært rimelig.

Deretter er det bare å begi seg ut på de vakre kanalene. Naturen i Mecklenburg er fantastisk, og det er vanskelig å ikke senke skuldrene når du driver av sted langs elvene og nyter synet av frodige bredder og herlige utsikter over de rolige innsjøene. Det er også et rikt dyreliv her, og vi møter både ender og svaner.

Første stopp er den idylliske byen Rheinsberg, hvor vi legger til i den lille marinaen for natten. Rheinsberg er virkelig tysk landeidyll på sitt beste, med rekke av autentiske hus og butikker. Byens største severdighet er Schloss Rheinsberg, et vakkert renessanseslott fra 1566. I Mecklenburg kan du enten kaste anker i innsjøene for natten, eller legge til kai i en av byene med havn - mot en liten avgift. Det er forbudt å ankre opp og overnatte i kanalene.

Middagen nytes ute på soldekket, og med en vakker solnedgang over Rheinsberg og Grienericksee er det en perfekt avslutning på den første dagen vår.

Dag 2 - Sluser

Etter en hyggelig frokost på soldekket, setter vi kursen tilbake mot Marina Wolfsbruch og slusene. Slusene i Mecklenburg er enten fullt automatiske, betjente eller selvbetjente.

Slusen vi kjører gjennom er selvbetjent, og når vi ankommer legger vi oss i kø. Her bruker vi ventetiden på å strekke på bena, nyte finværet, spille kort og besøke hverandres båter. I slusen er det plass til omtrent 3 kanalbåter om gangen. Når det så er vår tur, seiler vi frem og aktiverer slusen ved å trekke i et håndtak – veldig enkelt.

Etter slusen seiler vi videre oppover kanalene og innsjøene til vi når Kleiner Pälitzsee, hvor vi kaster anker, spiser lunsj og tar en svømmetur i innsjøen. Etter en forfriskende dukkert heiser vi ankeret og setter kursen mot et overnattingssted. Kanalbåter er veldig enkle å styre, så når du først har prøvd det blir du raskt vant til å kjøre båten. Etter enda en sluse, denne gangen uten mye ventetid, seiler vi inn i en liten bukt på Großer Prevelowsee og ankrer opp for natten.

Begge båtene er utstyrt med grill på soldekket, så vi griller om bord med en herlig utsikt over den tyske innsjøens stille vann.

Dag 3 - Tilbake til Danmark

Dessverre har tiden kommet for å reise tilbake til Danmark, så etter en behagelig natt i våre romslige lugarer, vender vi tilbake til basen i Marina Wolfsbruch. Her leveres båtene tilbake, og så går turen hjemover.

Alt i alt en fantastisk tur som virkelig viser hva en kanalbåtferie kan være, spesielt når været er med deg. Det er ingenting mer avslappende enn å utforske elver og innsjøer i eget tempo, ombord på en luksuriøs og komfortabel kanalbåt.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64