Start ferieplanleggingen nå!

Bestill tidlig – men hvorfor det?

Er du en av dem som venter til siste øyeblikk med å bestille? Hva om prisen synker?

Det kan være fristende å se tiden an av frykt for å gå glipp av et godt last-minute tilbud. Men slår du til tidlig, får du fritt valg i alle hyller – hvis du venter, er båten kanskje allerede tatt.

Den beste prisen

Best mulig ferie til best mulig pris – det er jo dét vi helst vil ha! Vår erfaring er at du får den billigste båtferien hvis du bestiller ferien så tidlig som mulig og drar nytte av bestill-tidlig-rabattene.

Vi kan ikke nekte for at det blir tilbudt ”last-minute-rabatter” hvis en båt ikke har blitt leid ut 1–1½ måned før starten av leieperioden. Det kan se fristende ut hvis man sammenligner priser og oppdager betydelige ”last-minute-rabatter”. Men – båtene som ikke har blitt solgt 1–1½ måned før avreise, er ofte de som var overpriset i utgangspunktet.

Hvis en båtoperatør introduserer 20-25 % ”last-minute-rabatt” kort tid før avreise, men prisen på båten i utgangspunktet var 40-50 % høyere enn prisen for tilsvarende båter som var tilgjengelige da bestillingssesongen startet, betyr det at den reelle besparelsen uteblir eller er minimal.

Størst utvalg av båter i begynnelsen av bestillingssesongen

De som bestiller først, velger selvfølgelig båtene hvor man får best valuta for pengene; den største båten, den nyeste båten, den beste beliggenheten, den beste reiseperioden. De har tilgang til det største utvalget, mens de som venter må velge fra nederste hylle. La deg derfor ikke lure av store rabatter senere i sesongen – du er alltid best stilt hvis du bestiller så tidlig som mulig.

Vi pleier å si at det å få valuta for pengene når man velger leiebåt, kan sammenlignes med å gå i butikken for å kjøpe frukt og grønnsaker: ”Når du kommer tidlig, er utvalget stort. Du har mulighet til å velge de beste produktene.  Hvis du kommer sent, kan du bare velge blant det som er blitt liggende igjen. Du kan ikke se hva andre kunder ble tilbudt tidligere, fordi det allerede er blitt solgt”.

Billige flybilletter

Hvis du er avhengig av å kjøpe flybillett til destinasjonen, blir bestill-tidlig-effekten ofte enda større. Vår erfaring er at prisen på flybilletter som regel stiger betydelig jo nærmere avreisetidspunktet man kommer.

Disse tre effektene forsterker hverandre, og konklusjonen er derfor at det alltid er en stor fordel å bestille båtferien så tidlig som mulig.

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64