Lefkas - en ukes tur i det varme joniske hav

Lefkas, også kjent som Lefkada eller Lefkada, er en av de syv øyene i Det joniske hav vest for Hellas. Det er den fjerde største øya i Hellas. Den største byen på øya kalles også Lefkada. Øya er skilt fra fastlandet ved bare en 50 meter smal kanal og koblet til fastlandet med en lang promenade og en brygge. Lefkada er den eneste øya bortsett fra Evia, som kan nås med bil.

Oppdage øya der Jackie Kennedy giftet seg

Seilareal består av ni små øyer, inkludert Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri og Skorpios - sistnevnte øya er mest kjent for å ha vært Onassis familiens private øy. Aristoteles Onassis giftet Jacqueline Kennedy på øya i 1968. Du har rett til å svømme fra to av strendene.

Foruten de krystallklart blått hav og flotte strender, er det mange andre attraksjoner på Lefkas - hele øya har en vakker natur og et vell av historiske steder, museer og klostre.

Send oss en forespørsel for ønsket seilferie - vi har mer enn 25 års erfaring

Den avslappede gresk atmosfære

Øya Meganisi er den neststørste øy utenfor østkysten av Lefkas. Det er tre landsbyer med mindre enn 2000 innbyggere, her er en typisk gresk atmosfære. Her kan du slappe av med utsikt over de omkringliggende områdene, gå langs strendene eller nyte en ouzo med lokalbefolkningen i en taverna. Fra Meganisi seil gjennom det vakre sundet som skiller Kalamos og fastlandet.

Ved ankomst på Kalamos og Kastros kan du se bukten samt den rolige og hyggelige byen Kalamos med fiske, minimarked og flere tavernaer. Du kan også ta turen til Porto Leone - en forlatt landsby med ankerpladser og blekende flokker av geiter. Byen ble forlatt i 1953 etter et stort jordskjelv, men kirken er fortsatt i bruk.

I Vathi på Ithaca vil finne en nyere og større havnen dypt i bukta. Byen er vakker med tradisjonelle hus. Herfra er det en fergeforbindelse til fastlandet med mulighet for utflukt til "Odysseu palass" 1 time fra byen. Her vil du også finne et arkeologisk museum og shopping.

  Lefkas - en ukes tur i det varme joniske hav

Nyt en gresk middag under furutrær i Fiscardo

En must-see for seilere, som ankommer i Kefalonia, er Fiscardo i nord-østlige punktet på øya. Her vil du finne en pittoresk fiskelandsby med vakre 1700-tallet venetianske husene mellom pinjetæer og koselige restauranter.
Kefalonia er den største av de joniske øyene, og er et populært feriemål. Her er den dramatiske naturen og mange vakre bukter og den steinete kystlinje har små sandstrender.

Les mer om seilvær i de joniske øyene

Ta en snorkeltur i asurblå vannet under grotter

Seile mot Meganisi tangent vestkysten å svømme i hulene Papanikolis Sea Cave. Etter opplever en svømmetur i varmt og klart blått vann i hulene seilte vestover til Spartochori.

Du kan svømme gjennom grotter i Hellas

Av Spartochori på øya Meganisi finner du beskyttede fortøyninger på broer i bukten og koselige tavernaer. Byen Spartochori er en tradisjonell uberørt by med en port, stein hytter, tradisjonelle tavernaer og et utvalg av lokale butikker og et marked. Her står tiden nesten stille - men det er liv i tavernaer. Det er fantastisk utsikt over fjellene og over havet i dagslys.

Sjekk tilgjengelighet på seilbåter i skolens sommerferie i 2015

Lefkas by - De joniske øyas "hovedstad"

Lefkas Byen ligger på nordsiden av øya. De fargerikt malte hus i byen med den karakteristiske jordskjelv beskyttet arkitekturen gjør byen spennende. Byen har en tradisjonell og hyggelig atmosfære med et rikt kulturliv. I august er det kunst og litteratur festival med musikk, dans og teater, som finner sted i skyggen av Santa Maura Fort i solnedgang.

Du kan også ta en tur til sentrum av byen med mange turistbutikker, hvor du også finner interessante gallerier og gullsmedbutikker. Kafeene og restaurantene i byen er ideelt for å nyte en drink på mens du ser på det lokale livet.

Kontakt oss for mer info

Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64