Istrias hemmelige og uoppdagede perler

Bli med på seileventyr i herlige kroatiske omgivelser. Her kan du nyte det klare vannet fullt ut og gå i land i hyggelige kystbyer som byr på vakre steinstrender og restauranter som serverer fisk i lange baner. Den sentrale delen i Kroatia har blitt veldig populær blant turister i løpet av de seneste årene, og det er ikke rart. Her kan du bli klokere på hvorfor Kroatia er så fantastisk en destinasjon. Bli inspirert til å sette kursen mot noen undervurderte destinasjoner og se frem til en coronavennlig ferie på havet i herlige Kroatia.

OBS: Kroatias minister for turisme og sport har sagt at det IKKE blir innført krav om vaksinasjonspass i landet. Derfor kan dere trygt bestille ferie her.

 

Nyd solnedgangen fra båden Tag på sejlferie i Kroatien Krystalklart vand i Kroatien
  1. Den billedskjønne byen Rabac er som tatt ut av den franske Rivieraen. Byen legger opp til både avslapning på de hvite strendene eller gøyale aktiviteter i alle former. Den vakre, frodige naturen er f.eks. opplagt å vandre eller sykle i, og de mektige fjellene gir vandreturene den helt riktige stemningen. Det er et hav av forskjellige ruter som bare venter på å bli nedlagt. Det klare, turkise vannet byr dessuten opp på vannski, vindsurfing, dykking og hva enn feriehjertet ellers begjærer. Ikke alt for lang unna Rabac finner du den historiske byen Rijeka, som fint kan besøkes på en dagstur. Her kan man slentre igjennom gatene og nyte de gamle bygningene.

  2. Lengre oppe i fjellene, ikke så langt unna Rabac, finner du den fine byen Labin. Plassert på en fjelltopp byr byen på en uforglemmelig utsikt, hvilket den lille landsbyen bygger videre på med sin fantastiske arkitektur og kunstneriske preg. Gå på oppdagelse i den bortgjemte byen og spis lunsj på de hyggelige, lokale kaféene. Byen har en rekke kunstgallerier som setter stemningen for besøket i byen. Kanskje finner du et stykke kunst til stuen?

  3. Hvis vi beveger oss over til Istrias vestkyst, ligger byen Poreč og venter på å få besøk. På de lokale strendene flagger de med blått, hvilket indikerer at de har utrolig gode forhold for vannsportsaktiviteter. Derfor finner du en rekke gøyale aktiviteter her – blant annet en vannpark med fargerike sklier. Den lille byen er lett å utforske til fots, og man kommer til å oppleve ekte middelhavskultur. Poreč tar deg med tilbake i tiden med sine romerske gater og historiske bygninger. Byen er over 6000 år gammel, og blant de gamle, historiske bygningene gjemmer det seg derfor et stykke UNESCO-verdensarv i form av Eufrasiana-bygningen. Bygningen, som tidligere var en kirke, består fortsatt av marmorblokker og vakker mosaikk. Gå heller ikke glipp av Decumanus-templet som er fortryllende å oppleve.

  4. Når du seiler rundt i Adriaterhavet, kommer du til å treffe på øya Rab. Øya er 22 km lang og naturen deler den i to. Den ene delen av øya er et stort fjellandskap, mens den andre er dekket av furuskog så langt øyet ser. I tillegg finner du masse strender, skjulte bukter som er ideelle å snorkle i, og et hav av kirker og slott som skaper en ekte kroatisk stemning. Dere kan gå på oppdagelse i de mange ruinene som øya gjemmer på. Du kommer ikke til å kjede deg når du besøker Rab. Den tradisjonelle livsstilen på øya inkluderer fiskeri og landbruk, hvilket man kan se på menykortet på de lokale restaurantene. Ikke reis fra øya før du har smakt på den friske fisken og de organiske grønnsakene. Prøv rettene med den lokale vinen, Cabernet Sauvignon, som den kroatiske familien Staničić har vunnet flere forskjellige priser for.

  5. Øya Krk ligger i Kvarner-bukta og er et ekte paradis med vidunderlige strender og krystallklart vann. Øya er den største øya i landet og gjemmer derfor på flere fantastiske byer som ligger og venter på å bli utforsket. Her finner du også en av de sjeldne kroatiske sandstrendene – nemlig den imponerende Baška Beach.
    Når dere ønsker litt aktivitet, kan dere besøke middelalderbyen Krk Town, som med sin dragende bygninger og hus er en opplevelse i seg selv. Gå heller ikke glipp av den lille fjellbyen Vrbnik, som kommer til å fortrylle dere med sine smale gater og utrolige utsikt over havet. Man kommer heller ikke utenom at Krk har noen helt fantastiske gastronomiske opplevelser i vente, og hvis dere ønsker å skjemme bort smaksløkene, bør dere besøke den gjemte resortbyen på nordkysten – Nijvica. Her gjemmer det seg en liten B&B, som har blitt holdt av den samme familien gjennom generasjoner og som har en fantastisk meny preget av frisk fisk og lekre desserter. Dere kommer ikke til å angre på å sette kurs mot denne perlen av en øy som venter på dere i det nordlige Kroatia.

Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det". Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten tusle gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Kroatia er det landet i verden som har de strengeste kravene til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser hvis du har et VHF-sertifikat. Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstreKroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.
Read more

Zadar & Biograd (Nord-Kroatia)

Zadar & Biograd (Nord-Kroatia)

Båtutleie og seilferie fra Zadar, Biograd og Sibenik Adriaterhavskysten er med sitt klare, rolige vann, milde sommerklima, idylliske landsbyer og historiske steder et praktfullt seilområde som gjør Kroatia til et av de beste seilfarvannene til en ferieseilas. Kornati Nasjonalpark, med sitt henrivende landskap, kan besøkes hvis man velger å seile i dette området. Området byr på så mange små og store øyer at det er blitt kalt en labyrint av uovertruffen naturlig skjønnhet.Den 5 000 km. lange kyststrekningen ligger beskyttet bak 700 øyer med utallige ankerplasser og havnebyer som passer til enhver seilers temperament. Du kan finne ensomme og romantiske ankerbukter for ro eller være en del av det lokale folkelivet i landets hyggelige havner og moderne, velutrustede marinaer. Storslått natur har forsynt dette rikholdige og avvekslende landet med fredfylte bukter, strender, fjell, eviggrønne lunder, snevre passasjer mellom øyene og åpne havområder med det reneste vann man kan forestille seg.Det praktfulle seilområdet i regionen rundt Zadar og Biograd tilbyr det beste av Kroatia og kombinerer bortgjemte øyer, vakre bukter og energiske byer med en fascinerende kulturell arv. Om seilas fra Zadar, Biograd og Sibenik Nyt både korte passasjer i beskyttet vann, samt lengre seilaser i stabil vind. Perfekte seilforhold Rik kulturell arv Travle byer Ubebodde øyer Bortgjemte bukter Det beste tidspunktet å seile på er april – oktober. I mai og juni er vindstyrken lett til moderat, mens juli og august er preget av stille vær – perfekt for de som foretrekker rolige forhold. Vinden kommer oftest fra vest, men senere på året, normalt i slutten av september, blir regionen rammet av perioder med den sterke bora-vinden fra nord, samt sirocco-vinden (fuktig vind fra øst-sørøst).Området har en tidevannsforskjell på 1-2 meter, og normaltemperaturen i seilsesongen er på 27°. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Seilbeviser: Du må ha et båtførerbevis for å leie en seilbåt i Kroatia. I tillegg må du også ha en VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å leie båt ved de fleste av våre partnere. Har du en VHF-sertifikat, er vi i stand til å tilby et mye bredere spekter av seilbåter til en bedre pris enn, om du ikke har en VHF-sertifikat. Derfor anbefaler vi, at du får en VHF-sertifikat hvis du ikke har det. Vurderer du å leie seilbåt eller katamaran i Kroatia ? - send oss en e-post med dine ønsker! Husk at det alltid er muligt å leie båten med skipper, kokk eller vertinne - kontakt oss for priser. Kontakt oss for ruteforslag
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64