Inspirasjon til båtferie i Brandenburg

Dette seilasområdet byr på avslapning, kultur, naturopplevelser og storbyferie. Mange hovedsteder ligger ved vannet, men kun i én kan man seile med kanalbåt. Når du er kommet til Berlin, seiler du gjennom Parlamentskvarteret, forbi Riksdagen og forbi Museum-sjøen.

De 183 kilometer lange vannveiene innenfor byen byr på få sluser i et perfekt vannveisnettverk som nesten fungerer bedre enn t-banen. Byen har 12 vannveier der man nesten kan se hver eneste attraksjon i hovedstaden. Fra sin egen kanalbåt kan man besøke noen av byens kvarterer f.eks. Charlottenburg eller Kreuzberg på en ny måte.

Berlin byr på riktig mange, bekvemt beliggende fortøyningssteder. I byens sentrum kan dere fortøye kun få skritt fra Brandenburger Tor og Alexanderplatz med fjernsynstårnet.

Som et attraktivt alternativ til Metropolen er en avstikker til den inntrykksfulle byen Potsdam å anbefale. Potsdamer Havel har et utall av fortøyningssteder – fra din kanalbåt kan du lett komme inn i selve byen og spasere i den historiske Altstad og ”det hollandske kvarteret” – også et besøk på slottet ”Sanssouci” er et must.

Berlin - Tyskland

Berlin er kjent for sine utallige kulturelle institusjoner og alsidige natteliv. Takket være en utrolig god metro er det enkelt å komme seg rundt i byen. Berlin har flere broer end Venezia og en voksende vannsportsturisme. Storbyen rommer et hav av severdigheter, så spørr på turistkontoret for ytterligere inspirasjion. Basepersonalet har muligvis også en guide til byen.Besøk bl.a. Alexanderplatz, Check Point Charlie (den tidligere grenseposten) og det tidligere Østberlin. Fjernsynstårnet har markeret byens sentrum siden 1969. Det finnes et hav av måter å bli kjent med Berlin på; til fots, med buss, i båt, på sykkel eller sporvogn. Nesten hvert distrikt har sin egen stil og sjarme. NB: det er 12 fortøyingssteder i den indre byen mellem Köpenick, Erkner og Spandau. På fortøyingssteder som er markeret med et hvidt P på en blå bakgrunn er det gratis at ligge i 24 timer – det er god tid til sightseeing og shopping. Hold øye med symbolet med en gul bølge som angir praktisk informasjon som overnattingsmuligheter, gratis gjesteplasser for kanalbåter, toaletter eller eks. restauranter, hvor hunder er velkomne. Basen vil gi deg flere tips og informasjoner før dere seiler fra basen.
Les mer

Brandenburg an der Havel

I byen som har navngitt hele regionen kan du gå på oppdagelse i en utrolig vakker natur med elva Havel som knutepunkt. Byen er hjemsted for et av Europas største vannsportområder, hvor sjøen Beetzsee byr på mange forskjellige aktiviteter på vannet. De mange innsjøene og vannveiene er også hjem for mange fuglearter som vil begeistre de naturglade. Her kan du se både storker, traner, ørn og et veritabelt menasjeri av andre fugle- og dyrearter. Brandenburg an der Havel har også en utrolig rik historie som går helt tilbake til de første bosettelsene av slaviske stammer i området. I dag kan du se eksepsjonelle eksempler på gotiske mursteinsbyggeri i både kirker og byens fire vakttårn som fortsatt står tilbake fra den gamle bymuren fra middelalderen.  
Les mer

Werder

På kanalbåtferien din i Brandenburg er det nesten uunngåelig å støtte på Werder, blomsterbyen, som ligger vakkert på en liten øy på elva Havel. I løpet av sommerhalvåret er det en rekke festivaler i byen hvor du kan nyte byens skjønnhet. Werder er også et opplagt sted å stoppe opp og hive kroken på vannet for å se om du kan få fisk. Her kan du fange arter som malle, ål og braser. Hvis du heller vil på landlige oppdagelser, er vinavl det neststørste næringslivet etter fiskeri i Werder. Vinavlen kom til området med munker fra cistercienserordenen som kom til Brandenburg fra Champagne-regionen i Frankrike og grunnla et abbedi i 1180.
Les mer

Oranienburg

Midt i en skog nord for hovedstaden Berlin ligger den sjarmerende, historiske byen Oranienburg. Her skuer det imposante, hvite barokkpalasset over Havel-elva og vitner om regionens storhetstid under kongeriket Preussen. Byen het opprinnelig Bötzow, men etter at Grev Frederik Vilhelm giftet seg med Louise Henriette av Oranien-Nassau bygde han den første delen av palasset til sin nye hustru. Palasset ble navngitt Schloss Oranienburg av Louise Henriette, og kort etter fikk hele byen navnet Oranienburg. Hvis du vil skjemme bort sansene og gi de yngre medlemmene av selskapet en god opplevelse er det bestemt verdt å ta en tur gjennom det store hagekomplekset som ligger i forlengelse av palasset. Dere kan f.eks. gå på oppdagelse i de 16 "hagerommene" som er designet i hver sin unike stil. Hvis det skal litt mer gang i den kan dere besøke det store lekeområdet som også inneholder en samling av gøyale hagenisser.  
Les mer

Caputh

Fra basen i Potsdam kan du sette kursen rett over Templiner See for å komme til byen Caputh. Selv om navnet antyder noe annet, er byen bestemt ikke kjedelig og kaputt. Her finnes mange muligheter for vannsportaktiviteter på vannet, eller du kan gå en fin vandretur i den idylliske naturen rundt byen. I byen finner du også flere interessante byggverk som bestemt er besøket verdt. Legg veien forbi slottet med dets flotte hager designet av den berømte landskapsarkitekten Peter-Joseph Lenné som også har designet hagene i Sanssouci-palasset i Potsdam. Byen er også kjent for sin flotte kirke med et frittstående klokketårn og for å være hjemsted for sommerhuset til Albert Einstein. Den kjente vitenskapsmannen rakk å ha huset i 4 år før han ble drevet på flukt av nazistene. Sommerhuset er det eneste tilbakestående av Einsteins eiendommer da han forlot Tyskland.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+45) 46 97 55 70