Kanalbåtferie i Polen

I det nordøstlige Polen, rett sør for den russiske enklaven Kaliningrad, ligger Masuria – landet med de 1000 innsjøene som strekker seg fra sør til nord med et nettverk av innsjøer, kanaler og elver som slynger seg gjennom vakre, grønne skoger. Det er paradis for naturelskeren - hele området har en enestående fauna og en rekke sjeldne fuglearter. Området er også rikt på historie - Masuria var inntil 2. verdenskrig en del av Øst-Preussen og under båtferien kan dere se ruiner av borger og slott kneisende på mange bakketopper.

De mindre byene langs ruten har vært populære feriesteder siden 1920-årene - her kan man dyrke seilas, fisking og svømming, og det er mange festivaler og konserter gjennom hele sommeren. Byen Gizycko er en dynamisk by med jazz- og musikkfestivaler hver sommer og mange gode restauranter - her kan dere blant annet se ruinene av en enorm borg fra korsriddertiden. Mikolajki, hvor Locaboats base finnes, er en av de mest attraktive byene i Masuria - her finnes mange historiske bygninger, som dateres til det 18. og 19. århundre. Besøk også Wildlife-parken ved Kadzidlowo og se de pent renoverte tradisjonelle husene - og glem ikke Fort Boyen, som er et symbol på Polens vanskelige fortid. Ved den lille byen Wegorzewo er man bare 20 km fra den russiske grensen – byen er verdt et besøk med dens mange kunsthåndverkere og for den gode sandstranden ved Ogonki.

 

Masuria

I det nordøstlige Polen, rett sør for den russiske enklaven Kaliningrad, ligger Masurien – landet med de 1000 sjøer, som strekker seg fra sør til nord med et nettverk av sjøer, kanaler og elver som slynger seg gjennom vakre, grønne skoger. Det er paradis for naturelskeren - hele området har en enestående fauna og en rekke sjeldne fuglearter.

Inspirasjon til seilas med kanalbåt fra Mikolajki - Locaboat base: 

  • Sniardwy-sjøen - som har kallenavnet ”Mazuriens hav” – og sjøen er imponerende – og det er et fantastisk fugleliv der. Her viser naturen seg virkelig fra sin vakreste side: trær strekker seg helt ned til vannoverflaten, gamle piletrær også, og hegrer som lander som ballerinaer på sjøen.
  • Pisz-skogen – en nasjonalpark. For lenge siden var skogen et hjemsted for urokser, bjørner og jerv – en slags små bjørner med lange haler. Her bor også hjort, elg, rådyr, villsvin og mange flere vanlige dyr. Hvis du er heldig kan du kanskje se en liten gruppe ville, polske hester med sin grå pels og sorte manker. Man er nok ikke så heldig å få se ulver eller gaupe – de bor her – men dypere inne i det 86 000ha store skogområdet.
  • Byen Ryn som ligger i enden av Rynskie-sjøen.
  • Gizycko er en fornøyelse å besøke, spesielt i sommermånedene med mange jazz- og musikkfestivaler. Liker du golf, er det også mulig å slappe av med en runde golf. Gizycko er den største byen i området, gå en tur gjennom byens sentrum og spis på en av de mange lokale restaurantene.
  • Rydzewo er en sjarmerende by å besøke. Fortøy her og nyt noen av de lokale delikatessene i de mange restaurantene. Husk på å besøke kirken fra det 19. århundre.
  • Wilkasy er omgitt av vakre sjøer og et godt sted å fortøye. Besøk dette sjarmerende stedet der vannsporten er en del av kulturen.
  • Den sjarmerende byen Sztynort med det imponerende Lehndorf Slott, bygget i det 14. århundre, er en av de viktigste attraksjonene. Ta deg tid til å besøke den og oppdage den rike historien i en by preget av 2. verdenskrig.
  • Pisz er en av de mest populære byene i Polen. Byen ble hardt angrepet under 2. verdenskrig, men er blitt gjenoppbygd og er nå en rik og interessant by å besøke. Blant de historiske skattene kan du besøke det imponerende rådhuset og den spennende Jean Baptist-kirken, og ikke minst Tempelriddernes Johannisburg Borg
  • Ruciane Nida er en innbydende by ved sjøbredden omgitt av frodige frønne skoger. Fortøy her og gå på oppdagelsestur på dette sjarmerende stedet med mange restauranter.

Om kanalbåtferie i Polen - Praktiske tips

Unik natur og navigasjon på store, rene innsjøer - koblet sammen med korte kanaler. Gode fiske-og forankring for natten er tillatt.

Basene i Mikolajki og Gizycko.

Byen og havnen, finns ca. 240 km fra Warszawa flyplassen i det nordøstlige hjørnet av Polen den ved den russiske grensen. Taxi fra flyplassen kan ordnes for priser rundt € 250-300, vedlegg for kofferter og hunden kan forekomme. Det er et turistkontor nær basen. Båten kan bli tatt over når den er klare mellom klokken. 14 og 18, Felles instruks på startdagen kl. 15.30.

Dagligvarer - kjøp

Det er butikker i Mikolajki og Gizycko innen gangavstand fra havnen ogbyene har markedsdager i uken i løpet av sesongen. Prisene er generelt svært rimelige. Lokale spesialiteter inkluderer øl og vodka og ferske grønnsaker fra torget. Supermarkeder er åpen syv dager i uken.

Landemerker

Området har i generasjoner vært et ettertraktet feriested blant polakkene og har - etter polske forhold - mange havnkafeer og butikker. Dyrelivet er unikt med ville ulver, bjørner, bison, hjort og mange storkreir. Store skoger omkranser seilarealet. Området var inntil 2 verdenskrig, en del av Øst-Preussen og ble døpt i det 13. århundre. Det er mange ødelagte slott på bakketoppene , spesielt i området rundt Gizycko , Worgorzeno og Ryn. I sommermånedene er der mange festivaler og konserter i de små byene langs ruten. Nature Park og Zoo i Kadzidlowo er verdt et besøk, og det er mange fantastiske og vakre bygninger i området som kan dateres tilbake til det 18. og 19 århundre.

Seilareal

I Polen seiler du hovedsakelig på innsjøer som er forbundet av korte kanaler. Fortøyning og forankring i disse kanalene er ikke tillatt.

Porter, broer, fortøyning

Fortøyning i havner er fakturert etter kajmeter båten bruker - derfor anbefales det å fortøye akter vinkelrett på kaien.

Masuria

Masuria

Kanalbåtferie i vakre Masuria I det nordøstlige Polen, rett sør for den russiske enklaven Kaliningrad, ligger Masurien – landet med de 1000 innsjøene, som strekker seg fra sør til nord med et nettverk av sjøer, kanaler og elver som slynger seg gjennom vakre, grønne skoger. Det er paradis for naturelskeren - hele området har en enestående fauna og en rekke sjeldne fuglearter. Inspirasjon til seilas med kanalbåt fra Mikolajki - Locaboat base:  Sniardwy-sjøen - som har kallenavnet ”Mazuriens hav” – og sjøen er imponerende – og det er et fantastisk fugleliv der. Her viser naturen seg virkelig fra sin vakreste side: trær strekker seg helt ned til vannoverflaten, gamle piletrær også, og hegrer som lander som ballerinaer på sjøen. Pisz-skogen – en nasjonalpark. For lenge siden var skogen et hjemsted for urokser, bjørner og jerv – en slags små bjørner med lange haler. Her bor også hjort, elg, rådyr, villsvin og mange flere vanlige dyr. Hvis du er heldig kan du kanskje se en liten gruppe ville, polske hester med grå pels og sorte manker. Man er nok ikke så heldig å få se ulver eller gaupe. De bor også her, men dypere inne i det 86 000ha store skogområdet. Byen Ryn som ligger i enden av Rynskie-sjøen. Gizycko er en fornøyelse å besøke, spesielt i sommermånedene med mange jazz- og musikkfestivaler. Liker du golf, er det også mulig å slappe av med en runde golf. Gizycko er den største byen i området, så vi anbefaler en gåtur gjennom byens sentrum og spis på en av de mange lokale restaurantene. Rydzewo er en sjarmerende by å besøke. Fortøy her og nyt noen av de lokale delikatessene i de mange restaurantene. Husk å besøke kirken fra det 19. århundre. Wilkasy er omgitt av vakre sjøer og et godt sted å fortøye. Besøk dette sjarmerende stedet der vannsporten er en del av kulturen. Den sjarmerende byen Sztynort med det imponerende Lehndorf Slott, bygget i det 14. århundre, er en av de viktigste attraksjonene. Ta deg tid til å besøke den og oppdag den rike historien i en by preget av 2. verdenskrig. Pisz er en av de mest populære byene i Polen. Byen ble hardt angrepet under 2. verdenskrig, men er blitt gjenoppbygd og er nå en rik og interessant by å besøke. Blant de historiske skattene kan du besøke det imponerende rådhuset og den spennende Jean Baptist-kirken, og ikke minst Tempelriddernes Johannisburg Borg Ruciane Nida er en innbydende by ved sjøbredden omgitt av frodige grønne skoger. Fortøy her og gå på oppdagelsestur på dette sjarmerende stedet med mange restauranter. Les mer om kanalbåtferie i Masuria her
Les mer

Velg din destinasjon