Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. 2193 0664

Bilder fra området - Leeds

Bilder fra området - Leeds
Les mer

Wigan

Wigan, en spændende by med en stolt industriel fortid, findes et stykke vest for Manchester. Wigan har i lang tid været kendt som et kulmine-område. Den første mine blev grundlagt i 1450, og i storhedstiden var her 1000 miner indenfor en 5 kilometers radius af Wigans bymidte. I løbet af den industrielle revolution, resulterede Wigans formidable netværk af kanaler i et dramatisk økonomisk boom og derved en stor stigning i befolkningstallet. En af byens mest kendte lokationer er Wigan Pier, som er et vigtigt stop for handel på Leeds-Liverpool kanalen, der blev udødeliggjort af George Orwell i bogen ”The Road to Wigan Pier”. Bogen fokuserede især på de forfærdelige arbejds-og leveforhold for de, som arbejdede i kulminer i 1930´erne. Wigan Pier kan stadig besøges i dag. Idag er kulminerne væk og i løbet af de sidste par år er store områder, der tidligere bar præg af minedriften, blevet renset og forvandlet til moderne bebyggelser. Byen er derudover idag fyldt med smukke grønne områder.  Du skal endelig ikke tro at Wigan er en grå industriby – tværtimod er her blevet gjort en stor indsats for at modernisere byens udtryk – og her findes mange spændende attraktioner. Eksempler på attraktioner kunne være: Haydock Park Racecourse – Tag et par timer på væddeløbsbanen. Turnpike Gallery – Galleriet specialiserer sig i nutidig kunst fra hele verden. Trencherfield Mill Engine – Se en af de største damp-motorer, der nogensinde har drevet en mølle. Astley Green Colliery Museum - Besøg områdets sidste tilbageværende kulmine-struktur.
Les mer

The Standedge Tunnel

En av de helt unike tingene du kan oppleve på en kanalbåtferie i Storbritannia er å seile gjennom de mange kanaltunnellene hvor du passerer under de mange bakkene som finnes i det britiske landskapet. Den eldste og lengste av disse er Standedge Tunnel som er nesten 5 km mellom Marsden og Diggle i det nordlige England. Som et av de 7 vidundrene på de britiske vannveiene er det en helt unik opplevelse når jorden åpner seg og nærmest sluker båten din. Heretter følger en tur gjennom bakkenes undergrunn ned til knappe 200m under overflaten før tunellen 5 km senere spytter både båt og besetning ut under den åpne himmelen igjen. Det tok nesten 17 år å bygge tunellen før den stod ferdig i 1811. Den ble brukt frem til 1944, hvor den stengte pga. forfall. I begynnelsen av dette årtusen lykkes det å restaurere og gjenåpne tunellen slik at turister i dag kan seile gjennom den underjordiske kanalen. Vær oppmerksom på at du må booke passasje gjennom tunellen på forhånd.
Les mer

Leeds

I det nordlige England seiler du rundt i en vakker, fredfull natur det este av tiden, men du kan også oppleve pulserende storbystemning i Leeds, som er en av de største byene i England. Her kan både du og hele reiseselskapet finne noe med et hav av shoppingmuligheter, en perlerekke av museer og et hav av andre kulturelle opplevelser for både store og små. Byen vokste seg stor på bakgrunn av en omfattende tekstilindustri. Det betød at fabrikker til en lang rekke formål i klesproduksjonen skjøt opp her på slutten av 1800-tallet og fremover. Slik har Leeds lenge vært sentrum for shopping, og det kan du også nyte godt av. Når du trenger til både vått og tørt etter en opplevelsesrik dag i Leeds finnes det masse restauranter og puber som kan hjelpe deg. Spesielt i området rundt Granary Wharf kan du nye forfriskninger rett ved vannkanten.  
Les mer

The Bingley Five-Rise Locks

Fra basen i Reedley kan du seile ut på den flotte Leeds & Liverpool Canal gjennom det varierende nord-engelske landskapet frem til landsbyen Bingly. Her åpnet slusesystemet Bingly Five-Ris, det eldste av de 7 vidunderne på britiske vannveier, helt tilbake i 1774. Slusesystemet er en såkalt trappesluse, hvor de nedre portene i en sluse utgjør de øvre portene i den underliggende slusa. Gjennom snart 250 år har slusene hevet og senket båter de 18 meterne som er i nivåforskjell fra bunn til topp. En tur opp trappen tar mellom 45 min og 1 time, mens en nedstigning kan klares på 20 til 30 minutter. Det er en helt unik opplevelse å bevege seg opp gjennom den bratte trappeslusen og belønningen på den andre siden er ca. 25 kilometers slusefri seilas gjennom landskapet.
Les mer

Burnley

Når du glir av gårde gjennom Leeds og Liverpool Canal om bord på narrowbåten din, vil en tur gjennom Burnley være en helt spesiell opplevelse. Byen ble for alvor stor under industrialiseringen hvor den ble sentrum for produksjonen av bomullsklær. De store møllene og fabrikkene ble drevet av vannkraft, og særlig i området kalt Weavers’ Triangle kan du bli klokere på byens historie. Et annet høydepunkt når du seiler gjennom Burnley er demningen Burnley Embankment som fører Leeds og Liverpool Canal gjennom sentrum i byen og over Calder-dalen. For å unngå å bygge en rekke sluser som kom til å senke båtene når de skulle transportere varer til og fra byen, valgte man å bygge en demning som på sine høyeste punkt er opp til 18 meter over bygningene under. Demningen er en av de 7 vidunderne på de britiske vannveiene.  
Les mer

Manchester - Mitt England & Wales

Kjent som Nord-Englands hovedstad, er Manchester en av Englands ledende byene - og var faktisk verdens første industrielle byen. Manchester, byen hvor Rolls møtte Royce, har klart å gjenskape seg selv det siste tiåret - og er i dag en spennende og levende by.
Les mer

Reedley (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Med ideell beliggenhet på Leeds- og Liverpool-kanalen, ved inngangen til Yorkshire Dales, er muligheten til å seile i et vakkert naturområde med flott utsikt fra båten og et rikt dyreliv.
Les mer