Cookies

Crewed Charter - Lei en skipper

Crewed Charter

Selv om du er en erfaren seiler - selv om du har flere år med seiling og besitter alle de riktige sertifikater i seiling - kanskje du eier din egen båt og vet veien rundt i din lokale vann. Men likevel... kan det være lurt å ansette en skipper og enda en vertinne for din neste seilferie i Middelhavet, Karibia eller andre eksotiske steder.

Skipper

Lei en skipper

Den store fordelen ved å ansette en lokal skipper, er at du kan konsentrere deg om din ferie - bare slappe av og nyte reisen. F.eks. er skipper ansvarlig når du ligger på anker. Så du slipper for å være oppe hele natten urolig om ankeret vil holde eller ikke. Han har stor lokalkunnskap og vil gi ideer og tips til steder å besøke - steder som du kanskje aldri har hørt om eller ikke er i stand til å finne - som avsidesliggende viker med flott mulighet til å oppleve fargerike fisk og skilpadder mens du snorkler i krystallklart blått vann blant undervanns grotter. Skipper tar deg steder der du kan gå i land på leting og kanskje se lokale ruiner og andre kulturelle attraksjoner. Han kjenner de lokale farvann og dermed vind og værforhold, og kan sette den mest gunstig kurs i forhold til det. Er sjømannsdrømmen fortsatt levende kan du og andre interesserte deltakere få lov til å hjelpe skipperen med ulike oppgaver under reisen: styre båten, hjelpe med fortøyning og andre praktiske navigeringsoppgaver under reisen. Med en leid skipper på seilier ferie vil være en kombinasjon av dine egne ønsker og interesser blandet med den lokale og erfarne skippers kunnskaper - og derfor vil din seilferie være en fantastisk og unik opplevelse.

Vertinne / Stewardess

Vertinne

Hans / hennes jobb er å tilberette og servere lette måltider (forvent ikke en stor 3-retters middag), små forfriskninger, rengjøring av saloon og sånn - Hans / hennes jobb er ikke å vaske hytter og gjøre sengene. Før du tar fatt på reisen vil vertinnen gå på shopping - eller du kan bestille proviant på forhånd og deretter vil produktene være om bord når din ankommer. Du kan bestille en proviant liste - avhengig av hvilket område du seiler. En del av sjarmen til en ferie i utlandet, er å handle i de lokale supermarkeder eller besøke lokale markeder, men noen ganger kan det være en fordel å forhåndsbestille den tunge proviant - for eksempel drikkevann, andre drikker, etc.

Mat og innkvartering

I tillegg til kostnadene ved å leie en skipper, må han også ha egen hytte og mat. Du er ikke pålagt å invitere ham til restauranten, hvis du har tenkt å spise ute - men du må sørge for at han blir mett - så sørg for at det er mat i kjøleskapet. Men noen ganger har skipper venner eller bekjente på stedene i besøker - og generelt er skipper veldig diskret og du bestemmer selv hvor mye du ønsker å involvere ham. Og, hvis du velger å leie en vertinne eller flyvertinne - bør hun også ha sin egen hytte og kosthold på tilsvarende vilkår som skipper. De deler ikke kabinen.

nye opplevelser

Å leie en skipper vilje øker kostnadene, men det vil gi deg en helt spesiell seilferie med ekstra avslapping og mange unike opplevelser på steder som du sannsynligvis ikke ville ha tenkt på å ta til.

Artikler om Crewed Charter

Her er en liste over alle artikler om Leiet Skipper

2014

2013

2012

2011