Seilferie ved Tenerife til vinteren

Båt ferie på den vulkanske øya Tenerife

Utenfor kysten av Afrika hever imponerende vulkanske øya Tenerife opp fra havet og er et vakkert skue i horisonten. Kanariøyene er kjent for sine ville og vakre vulkanske fjell som minner en av naturens krefter. Øygruppen ligger ca 300 km fra vestkysten av Afrika og Tenerife er den største av øyene. Året rundt blåser nordvest vind, noe som gjør seiling på Tenerife spennende og noen ganger utfordrende.

På en seilferie i Tenerife kan du besøke noen av de mest uberørte øyene La Palma, La Gomera og El Hierro, som i lang tid ble sett på som øyene på verdens ende før Amerika ble oppdaget. Øyene har mange gode havner og marinaer, hvor du kan fortøye.

Vi har et stort utvalg av seilbåter og også noen katamaraner. For mer info om båtene, send oss en forespørsel ved å klikke her.

Seilas i Tenerife

Tenerife har Spanias høyeste punkt; vulkan Teide, vakre strender og koselige restauranter ligger ved siden av havet. Santa Cruz, Tenerifes største by, er en spennende by, som har en innbydende marina og mange gode butikker.

Øya La Gomera er en av Kanariøyene, turister ennå ikke har tatt over. Det kan være grunn til La Gomera ikke har de berømte hvite sandstrender, du som turist er på jakt etter, men på en seilferie har øya flere opplevelser å by på. Du kan finne huler rundt øya og den historiske havnebyen San Sebastian, der Columbus opprinnelig startet sin første ekspedisjon, er verdt et besøk.

La Palma er den mest eksotiske av Kanariøyene - det er resultatet av et vulkansk krater, og har en kystlinje med majestetiske klipper og svart vulkansk sand.

El Hierro er en av de minste øyene, men har mye å tilby. En dramatisk kystlinje sammen med krystallklare havet gjør det til et paradis for dykkere og snorkling.

En seilferie i Tenerife krever litt mer erfaring som seiler, eftersom det er det åpne Atlanterhavet, dere seiler i. Det kan være mer utfordrende enn Middelhavet. Avstandene mellom øyene er av betydelig lengde og vinden kan være sterk, men så lenge, man er klar over det, så er det et flott sted å seile. Mange seilere er bare glad for seiling på Tenerife på grunn av de svært jevn vinder som er her. Vinden vil generelt være fra 8-10,7 m/s - 17,2-20,7 m/s. Været er vanligvis solrik og varm.

Høydepunkter

  • - Los Gigantes - en spennende by som ligger ved foten av de imponerende fjellformasjoner
  • - Puerto de Tazacorte - en pittoresk landsby på øya La Palma
  • - San Sebastian - Livlig sjøfartsby på øya La Gomera og en vigtg byen Columbus
  • - Opplev hvaler og delfiner - oppdag mer enn 21 arter av hvalarter i Tenerifes farvann

 

Los Gigantes
På Tenerife vest kysten, Los Gigantes, som har en begivenhetsrik marina. Byen Los Gigantes ligger ved foten av de imponerende steile klipper. Bygget inn i fjellet er en gammel kirke og gågater hvor du kan nyte en spasertur. Dette området tilbyr et stort utvalg av barer, restauranter og butikker.

Puerto de Tazacorte
Byen Puerto de Tazacorte er en vakker liten by, som ligger på La Palma's vestkyst og sies å være den varmeste delen av øya. Byen er delt inn i to deler; havnen og landsbyen. Den koselige landsbyen har en vakker strandpromenade, en havn med fiske og en svart sandstrand. I tillegg består landsbyen av sjarmerende gater og smug, der de fargerike La Palma hus pryder gatene. Landsbyen har også et område av barer og restauranter, hvor du kan nyte lokal og fersk fisk.

San Sebastian
San Sebastian er den største byen på La Gomera og er litt av en maritim by. Det var også Columbus 'siste havn før han la ut på den lange reisen over Atlanteren. I byen kan du besøke Columbus' hus, som i dag er et lite museum i et 400 år gammelt slott festning og The Church of the Assumption, hvor han var ivrig kirkegjenger. San Sebastian er ikke mye besøkt av turister, men tilbyr likevel et godt utvalg av butikker, barer og restauranter. Du vil finne en koselig marina her og en flott strand. Havnen ligger på østsiden av øya hvor stranden også er.

Tenerife - et hotspot for hvaler og delfiner
I havet rundt øyene vil du kunne oppleve delfiner og grindehvaler leke i bølgene - de holder permanent her, fordi Kanariøyene er omgitt av et næringsrikt hav, og samtidig gir øyene beskyttelse mot vind og vær. Når Atlanterhavet også er ganske krystallklar, er det en fantastisk opplevelse å oppleve de vakre sjødyr her.

Det er opp til 21 forskjellige hvaler og delfiner i Tenerife's farvann; fra den gigantiske blåhvalen til den fryktede spekkhogger. Spermhvalen er en velkjent gjest, ligesom finnhval og seihvalen også er tilbakevendende gjester. Blant de mer sjeldent syner er blåhval og spekkhogger, men du kan være heldig nok til å oppleve dem.

Det beste stedet å se dem, er ved Tenerife's sørvestkyst ved Costa Adeje og Arona.

Ruteforslag 1 uke
Dag 1: Gå ombord på seilbåten i byen Santa Cruz
Dag 2: San Sebastian, La Gomera (28nm)
Dag 3: Puerto de Tazacorte, La Palma (60 nm)
Dag 4: La Restinga, El Hierro (65nm)
Dag 5: Puerto de Valle Gran Reyiseros, La Gomera (45nm)
Dag 6: Los Gigantes, Tenerife (25nm)
Dag 7: Santa Cruz, Tenerife (14nm)


Er du interessert i å vite mer om en seilferie i Tenerife?

Send oss en forespørsel ved å klikke her, eller ring oss på tlf.+47 9017 4065.

Kroatia

Kroatia

Lei seilbåt eller katamaran og opplev vakre Kroatia på en seilferie Mer enn 1200 vakre øyer skyter opp av Adriaterhavet utenfor Kroatias dalmatiske kyst – og gjør området til et av de mest fantastiske for ferieseilas i hele Europa. Kroatias intrikate kystlinje og dens øyer ble skapt av en dramatisk stigning i havnivået for 13 000 år siden. Området er rikt på fascinerende natur, beskyttede bukter og henrivende ankerplasser.Du kan leie seilbåt eller katamaran med eller uten lokalkjent mannskap (skipper & hostess) og dra på seilferie i tre forskjellige områder i Kroatia: Nordlige Pula (Zadar & Sibenik), Split i det sentrale Kroatia og Dubrovnik mot sør. Alle ligger ut mot Adriaterhavet.I sentrale Dalmatia finner du Split - byen er et fremragende utgangpunkt for en seilferie ut i områdets berømte skjærgård med øyer som Hvar, Brac og Vis. Den romerske keiseren Diocletian bygde et palass her fordi øyene i dette området er beskyttet av det asurblå havet på den ene siden og av høye, majestetiske fjell på landsiden.Dubrovnik i Dalmatias sørligste region er en gammel festningsby og kalles Adriaterhavets Perle. Den engelske forfatteren George Bernard Shaw sag engang: "De som søker paradis på jord, bør komme til Dubrovnik og finne det". Byens klima er typisk for Middelhavsområdet med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre. Besøkende seilere kan finne lunder av sitron-, appelsin- og mandarintrær ved siden av palmer og agaver, og du kan dessuten tusle gjennom renessanseparker, blomsterhager og steinplasser fra middelalderen. Farvannet rundt øyen omfatter et vell av øyer, blant annet Korcula, der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo sies å være født.Zadar i den nordlige delen av Dalmatia er en historisk betydningsfull region med stor naturrikdom og vakre landskap. De levende fargene er oftest det de besøkende først legger merke til. Det fargestrålende, blå havet står i kontrast til den dype, grønne fargen av pinjetrær og olivenlunder som strekker seg helt ned til kysten. Zadar er 3000 år gammel og er spesielt kjent for sine romanske kirker. Her i byen finner du den minste katedralen i verden. Kirken sies å måle bare 36 skritt på tvers. Hva kreves av seilbevis for å leie båt i Kroatia? Kroatia er det landet i verden som har de strengeste kravene til hvilke seilsertifikater man skal ha for å leie båt. Du skal som minimum ha Båtførerbevis og et SRC/VHF-sertifikat (radio-sertifikat) for å kunne leie en seilbåt i Kroatia. Hvis du ikke har et SRC/VHF-sertifikat, har vi hos enkelte partnere mulighet for å skaffe deg en dispensasjon fra dette krav, men du får et langt større utvalg av seilbåter til bedre priser hvis du har et VHF-sertifikat. Les mer om de forskjellige områdene i menyen til venstreKroatia byr dessuten på mulighet for spennende flåteseilas - spør om mer info.
Read more

Tyrkia

Tyrkia

Seilferie og båtutleie i Tyrkia Tyrkia utgjør en geografisk og kulturell bro mellom Europa og Asia. Her hvor øst møter vest overraskes man virkelig over den lokale vennligheten blant befolkningen og den hjertelige velkomsten. Uansett hvor du leier seilbåt i Tyrkia finner du alltid spennende steder å utforske og en seilferie i Tyrkia åpner opp for et vell av spennende opplevelser for alle aldre. Tyrkias kyster er ofte dekket av tykke skoger og majestetiske fjell reiser seg steilt mot himmelen. Øyer, bukter og lange halvøyer skaper et unikt og uberørt seilområde (området besøkes enda ikke av de hordene av turister man møter andre steder i Middelhavet) – noe som gjør Tyrkia til et svært spesielt seilområde. Den tyrkiske kysten er ideell til seilas og den strekker seg fra Gallipoli-halvøyen i nord ned til Antalya. Den fjellrike kysten er dypt innskåret med et stort antall bukter, halvøyer og fjorder - og er faktisk 1000 sjømil lang. Tyrkia byr dessuten på rik mulighet for flåteseilas.Tiltrekningskraften ligger i skjønnheten, bortgjemtheten, strendene, de stille byene og de mange imponerende middelalderbyene. Små, intime restauranter finnes ved mange ankerplasser og her kan man nyte en kald drink og et lekkert måltid med lokal mat. Den lune og gjestfrie befolkningen er med på å gjøre lystbåtseilas til Tyrkia til en veldig sjarmerende opplevelse. Seilsesongen starter i midten av april og slutter i midten av november. Det er alltid en mulighet å leie båten med skipper, kokk eller vertinne - kontakt oss for priser
Read more

Karibien

Karibien

Seilferie i Karibia - Lei seilbåt eller katamaran og få en opplevelse for livet En seilferie i Karibia gjør det mulig å blande storslåtte og vakre naturopplevelser med inntrykk av en spennende og annerledes kultur, morsomme attraksjoner på land og mye, mye mer - et vell av forskjellige opplevelser som vil oppfylle dine forventninger er aldri langt borte i Karibia. Krystallklart vann, pittoreske strender, naturskjønne forankringer og velutstyrte marinaer gjør Karibia til en ideell seilas-destinasjon for norske seilere. De stabile vindene, line-of-sight navigasjon og alle de trygge forankringene og fortøyningene gjør dette til en sjømanns drømmeferie.Rik på myter og legender om sjørøvere og skjulte skatter - og udødeliggjort av forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyr Karibia noe av den beste seilasen på kloden. Det rolige turkisblå vannet ruller inn mot skroget av båten, mens gigantiske stimer av tropiske fisker svømmer rett under overflaten og ved siden av båten. Overalt ses hvite sandstrender, omkranset av høye palmer og hyggelige strandbarer. Andre øyer forblir ubebodde og venter bare på å bli utforsket.Seatravel har mange års erfaring med å arrangere seilferier i seilbåt eller katamaran i Karibia og vi er klare til å hjelpe deg med å leie den perfekte båten (med eller uten lokalkjent skipper) – akkurat som vi også gjerne hjelper med å finne den beste flyruten og hotellovernattingen.Du kan leie en seilbåt fra en av våre moderne baser i De britiske jomfruøyene (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøyene (St. Thomas).  
Read more

Thailand

Thailand

Seilferie i Thailand - Lei seilbåt i Thailand og opplev paradiset fra vannkanten ... Svaiende palmer, korallrev, henrivende klippeøyer, et glitrende smaragdgrønt hav og sjarmerende landsbyer på øyene – dette er bare noen av attraksjonene som venter ved en seilferie i Thailand. Phuket, Koh Samui og Koh Chang er ideelle utgangspunkter for et seileventyr i en eksotisk verden, langt fra hverdagens stress og jag. Avslappet seilas – året rundt Vennlig befolkning Fremragende thailandsk mat Eksotiske Phi Phi Islands Hvite sandstrender Enestående snorkling og dykking Beliggende i hjertet av Sørøst-Asia er Thailand velsignet med en uovertruffen tropisk skjønnhet. Landet byr på fire særskilte seilområder der farvannene ved den sørlige halvøyen er mest interessante for seilere. Seilområdene utenfor østkysten av Phuket er blant de fineste i verden.Kneisende fjelltopper av kalkstein stikker opp fra det klare smaragdfargede og beskyttede vannet ved f.eks. Phuket og Koh Chang.  Marineparkene ved Similan- og Surin-øyene er blant de beste områdene i verden for snorkling/dykking. En seilferie i Thailand tilbyr et vell av naturskjønne og bortgjemte ankerplasser - uberørte med hvite sandstrender, og ville ubebodde øyer, med livlig natteliv og moderne feriesteder. Den imøtekommende og gjestfrie thailandske befolkningen gjør sitt for at din seilferie til Thailand blir helt spesiell – det er ikke uten grunn at Thailand kalles ”Smilets land”.
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64