Båt ferie på den vulkanske øya Tenerife

Utenfor kysten av Afrika hever imponerende vulkanske øya Tenerife opp fra havet og er et vakkert skue i horisonten. Kanariøyene er kjent for sine ville og vakre vulkanske fjell som minner en av naturens krefter. Øygruppen ligger ca 300 km fra vestkysten av Afrika og Tenerife er den største av øyene. Året rundt blåser nordvest vind, noe som gjør seiling på Tenerife spennende og noen ganger utfordrende.

På en seilferie i Tenerife kan du besøke noen av de mest uberørte øyene La Palma, La Gomera og El Hierro, som i lang tid ble sett på som øyene på verdens ende før Amerika ble oppdaget. Øyene har mange gode havner og marinaer, hvor du kan fortøye.

Vi har et stort utvalg av seilbåter og også noen katamaraner. For mer info om båtene, send oss en forespørsel ved å klikke her.

Seilas i Tenerife

Tenerife har Spanias høyeste punkt; vulkan Teide, vakre strender og koselige restauranter ligger ved siden av havet. Santa Cruz, Tenerifes største by, er en spennende by, som har en innbydende marina og mange gode butikker.

Øya La Gomera er en av Kanariøyene, turister ennå ikke har tatt over. Det kan være grunn til La Gomera ikke har de berømte hvite sandstrender, du som turist er på jakt etter, men på en seilferie har øya flere opplevelser å by på. Du kan finne huler rundt øya og den historiske havnebyen San Sebastian, der Columbus opprinnelig startet sin første ekspedisjon, er verdt et besøk.

La Palma er den mest eksotiske av Kanariøyene - det er resultatet av et vulkansk krater, og har en kystlinje med majestetiske klipper og svart vulkansk sand.

El Hierro er en av de minste øyene, men har mye å tilby. En dramatisk kystlinje sammen med krystallklare havet gjør det til et paradis for dykkere og snorkling.

En seilferie i Tenerife krever litt mer erfaring som seiler, eftersom det er det åpne Atlanterhavet, dere seiler i. Det kan være mer utfordrende enn Middelhavet. Avstandene mellom øyene er av betydelig lengde og vinden kan være sterk, men så lenge, man er klar over det, så er det et flott sted å seile. Mange seilere er bare glad for seiling på Tenerife på grunn av de svært jevn vinder som er her. Vinden vil generelt være fra 8-10,7 m/s - 17,2-20,7 m/s. Været er vanligvis solrik og varm.

Høydepunkter

  • - Los Gigantes - en spennende by som ligger ved foten av de imponerende fjellformasjoner
  • - Puerto de Tazacorte - en pittoresk landsby på øya La Palma
  • - San Sebastian - Livlig sjøfartsby på øya La Gomera og en vigtg byen Columbus
  • - Opplev hvaler og delfiner - oppdag mer enn 21 arter av hvalarter i Tenerifes farvann

 

Los Gigantes
På Tenerife vest kysten, Los Gigantes, som har en begivenhetsrik marina. Byen Los Gigantes ligger ved foten av de imponerende steile klipper. Bygget inn i fjellet er en gammel kirke og gågater hvor du kan nyte en spasertur. Dette området tilbyr et stort utvalg av barer, restauranter og butikker.

Puerto de Tazacorte
Byen Puerto de Tazacorte er en vakker liten by, som ligger på La Palma's vestkyst og sies å være den varmeste delen av øya. Byen er delt inn i to deler; havnen og landsbyen. Den koselige landsbyen har en vakker strandpromenade, en havn med fiske og en svart sandstrand. I tillegg består landsbyen av sjarmerende gater og smug, der de fargerike La Palma hus pryder gatene. Landsbyen har også et område av barer og restauranter, hvor du kan nyte lokal og fersk fisk.

San Sebastian
San Sebastian er den største byen på La Gomera og er litt av en maritim by. Det var også Columbus 'siste havn før han la ut på den lange reisen over Atlanteren. I byen kan du besøke Columbus' hus, som i dag er et lite museum i et 400 år gammelt slott festning og The Church of the Assumption, hvor han var ivrig kirkegjenger. San Sebastian er ikke mye besøkt av turister, men tilbyr likevel et godt utvalg av butikker, barer og restauranter. Du vil finne en koselig marina her og en flott strand. Havnen ligger på østsiden av øya hvor stranden også er.

Tenerife - et hotspot for hvaler og delfiner
I havet rundt øyene vil du kunne oppleve delfiner og grindehvaler leke i bølgene - de holder permanent her, fordi Kanariøyene er omgitt av et næringsrikt hav, og samtidig gir øyene beskyttelse mot vind og vær. Når Atlanterhavet også er ganske krystallklar, er det en fantastisk opplevelse å oppleve de vakre sjødyr her.

Det er opp til 21 forskjellige hvaler og delfiner i Tenerife's farvann; fra den gigantiske blåhvalen til den fryktede spekkhogger. Spermhvalen er en velkjent gjest, ligesom finnhval og seihvalen også er tilbakevendende gjester. Blant de mer sjeldent syner er blåhval og spekkhogger, men du kan være heldig nok til å oppleve dem.

Det beste stedet å se dem, er ved Tenerife's sørvestkyst ved Costa Adeje og Arona.

Ruteforslag 1 uke
Dag 1: Gå ombord på seilbåten i byen Santa Cruz
Dag 2: San Sebastian, La Gomera (28nm)
Dag 3: Puerto de Tazacorte, La Palma (60 nm)
Dag 4: La Restinga, El Hierro (65nm)
Dag 5: Puerto de Valle Gran Reyiseros, La Gomera (45nm)
Dag 6: Los Gigantes, Tenerife (25nm)
Dag 7: Santa Cruz, Tenerife (14nm)

Fly
Det er direkte fly fra Oslo til Tenerife med Norwegian. Du kan finne flybillet til 2.397 NOK t/r pr. mand inklusiv intjekket bagasje og plassreservasjon.

Er du interessert i å vite mer om en seilferie i Tenerife?

Send oss en forespørsel ved å klikke her, eller ring oss på tlf.+47 9017 4065.