Elvebåtturen vår på Themsen startet fra basen i Benson, og etter en god natts søvn var vi klare til å starte seilasen. Vi var seks personer fordelt på to elvebåter. Etter et par prøveturer fram og tilbake i havnen, tok vi over roret etter at vi hadde passert den første slusen. For en opplevelse det var! Det var ikke vanskelig å la seg imponere ved synet av slusemesterens perfekte lille miniatyrhus med den kortklipte plenen ved Benson Lock, hvor vi startet en to dager lang seilas.

I en elvebåtseilas er det viktig at man jobber som et lag og samarbeider ved slusene, noe vi fant ekstra sjarmerende. Det var både hyggelig og lett å seile gjennom slusene, og selv de av oss uten seilerfaring fikk raskt sving på sakene. Man lærer raskt når man først har forstått hva man skal gjøre, og slusepersonalet var i tillegg serviceinnstilt og alltid klare til å hjelpe oss.

Den første dagen på elven så vi vakker natur, samtidig som vi opplevde mange flotte hus og hager i vannkanten. Det var en flott opplevelse å se England fra elven mens vi satt på båtens soldekk med en kopp kaffe og en croissant i hver hånd. I tillegg fikk vi se et flott utvalg av hva de klassiske, engelske hagene kan by på av perfekte gressplener, velpleide hager, formklipte hekker og nydelige drivhus.

I det store og hele var det mye å se på fra båten. Vi opplevde stor aktivitet på elven, hvor vi møtte konkurranseroere i fullt antrekk, samt hilste på lokale seilere på søndagstur med familien. Både på vannet og langs vannkanten opplevde vi masse fugleliv – blant annet nydelig ville svaner og andepar med massevis av andunger på slep. Langs vannkanten så vi også mange fiskere, samt et par kyr som drakk av elvevannet.

Landskapet på ruten skiftet mellom hyggelige små landsbyer og vakre naturområder med digre hengepiler helt ned til vannkanten, samt åpne marker med kveg, sauer, hester og til og med alpakkaer! Etter en tradisjonell britisk middag bestående av «pies and mash» og «fish and chips» på den lokale pøbben «The Three Horseshoes», gikk vi mette og fornøyde tilbake til båtene og drakk en kveldsøl i salongen.

Ønsker du mer info om elvebåtturene våre til England? Les mer her

.