Opplev Tour de France fra elvebåten din

Opplev Tour de France 2022 fra elvebåten din!

Tour de France 2022 blir et av årets største sportsbegivenheter og i år ligger ruten ekstra gunstig. I tillegg til en start hos våre danske naboer, kommer feltet nemlig gjennom mange områder i Frankrike hvor vi har båter liggende.

Derfor har du en unik mulighet for å oppleve Touren på nært hold, enten fra land eller vann. Uansett om du er stor sykkelfan eller ikke, er det en stor opplevelse å se de mange rytterne suse forbi og føle den magiske stemningen som alltid er til stede når Tour de France går av staben.

Men du må være rask! Det er populært å kombinere kanalbåtferien med et glimt av Tour de France-rytterne. Derfor er det en god idé å få bestilt reisen din så tidlig som mulig. Da er du også sikker på å få de beste båtene til den beste prisen.8. etappe - Dole til Lausanne, 9. juli 2022Flodbåd Frankrig Tour de France

Seil fra Dole eller St. Jean De Losne.

8. etappe går fra Louis Pasteurs fødeby, Dole, over den sveitsiske grensen til Sveits’ 4. største by, Lausanne. Dole ligger i området Bourgogne Franche-Comté, som byr på essensen av Frankrike - her finner du nemlig noe av det meste innenfor fransk mat og vin.

I Bourgogne ligger det et hav av vingårder som du kan besøke og få lov til å prøvesmake noen av de ettertraktede dråpene. Du finner også lokale markeder med friske, franske råvarer. Du kan også ta en tur til den historiske byen Dijon, som bl.a. er hjemsted for Dijonsennepen.

Selve Dole er en gammel by full av utrolig arkitektur og vakre gater. Med etappestart i byen har du god tid til å komme helt tett på det store Tour de France-opptoget og se rytterne helt nærme. Etappen starter om formiddagen fra bymidten.
16. etappe - Carcassonne til Foix, 19. juli 2022Flodbåd Frankrig Tour de France
Seil fra Castelnaudary, Trebes, Homps, Le Somail, Port Lauragais, Bram eller Argens.

16. etappe går fra Carcassone til Foix igjennom det vakre området rundt Canal du Midi. Canal du Midi er en gammel fransk kanal som ble etablert i det 17. århundre og strekker seg over 240 km i det sørlige Frankrike.

Når du seiler på Canal du Midi, seiler du forbi en del av det gamle Frankrike. Du seiler forbi eldgamle broer og vakre akvedukter oppført for hundrevis av år siden. Samtidig kan du nyte det franske landskapet med bølgende vinmarker og sjarmerende landsbyer.

Feltet starter i byen Carcassonne som ligger midt på Canal du Midi. Det er en historisk by som er spesielt kjent for sin store og imponerende middelalderborg som kneiser på bakken sør for byen.

I Carcassonne har du mulighet for å suge Tour-stemningen skikkelig til deg siden det er gang i byen hele morgenen og formiddagen til feltet har kjørt av gårde.
19. etappe - Castelnau-Magnoac til Cahors, 22. juli 2022Flodbåd Frankrig Tour de France
Seil fra Cahors eller Douelle

19. etappe starter i den lille lansdbyen Castelnau-Magnoac til middelalderbyen Cahors, som er vakkert omringet av Lot-elva.

Lot-elva strekker seg mer enn 450 km gjennom det sørlige Frankrike, og området er spesielt kjent for sin ville natur. Det er gode muligheter for å se otere, isfugler og herjer. Elva er omkranset av steile kalksteinsklipper mange steder, hvilket gjør seilturen ekstra vakker.

Hvis du seiler mot vest fra Cahors, kommer du også forbi det kjente Château de Cayx, som eies av den danske kongefamilien.

Cahors ligger eventyrlig vakkert ved Lot-elva og har en gammel bydel som helt klart er verdt et besøk. Cahors er målby på etappe 19., og det er derfor en god idé å komme i god tid så du kan få en plass på oppløpsstrekningen.

Frankrike

Frankrike

Opplev Frankrikes historiske kanaler og elver På en elvebåtferie i et av våre 12 franske områder kan du se frem til avslappende opplevelser med deilig gastronomi og vakre omgivelser. Velkommen til Frankrike Nyt Frankrikes indre vannveier i eget tempo på en ferie hvor dere kan kose dere med et intenst, men avslappet møte med landets folk, historie og kultur. De franske kanalene og elvene renner gjennom noen av Europas vakreste og mest varierte landskaper. På et av de mange fargerike torgmarkedene kan dere handle inn mat til en piknik langs elvebredden, hvis dere ikke foretrekker å kose dere med et gourmetmåltid på restaurant i en av de pittoreske festningsbyene. Alternativt kan dere slappe av med en fredelig kveld i salongen ombord på båten - med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder. Om seilas i Frankrike I Frankrike er nivåforskjellene mellom hav og det fjellrike landskapet store. Derfor er vannstanden regulert, på korte eller lengre avstander, med et velfungerende slusesystem. I fjellrike områder kan slusene ligge tett. Båtelevatoren i Alsace er en helt spesiell opplevelse. Byggingen av det imponerende, 8000 km lange kanalsystemet som forbinder de store franske elvene begynte for ca. 800 år siden. Langs kanalene er det ofte gamle lekterveier hvor folk tidligere gikk og slet med å trekke fullastede båter mot strømmen. De gamle vannveiene har med tiden mistet sin økonomiske betydning, men i dag har de åpnet igjen med restaurerte broer og låsesystemer til glede for alle som ferierer på vannet. Seilas i 12 forskjellige områder Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner – alt fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+45) 39 16 33 44