Et eventyr venter deg på kanalbåtferie i Bretagne

I Bretagne seiler du på elvene Erdre og Vilaine og / eller på Canal de Nantes en Brest, som ble gravd ut under Napoleons fangen - hardt og møysommelig arbeid, som nå resultert i en vakker vannvei gjennom den franske landsbygda.

Suce sur Erdre

Min båtferie startet fra basen i Suce sur Erdre, som er en vennlig og rolig by på Erdre River med kafeer med flotte terrasser og et par gode restauranter. Du kan også få noen gode spaserturer langs elven. Det er ruinene til et gammelt kloster bygget av protestanter i 1562. Rett ved siden av basestasjonen er en god pizzeria med en stor terrasse med utsikt over elven og båtene. I tillegg til pizza serverer også lette lunsjer rettet.

Rimi Shopi er om 1 km fra havnen. Videre er det en baker, slakter, tobakk og banktjenester.

Legg til ved gjesteplasser på pontoon, som ligger foran turistkontoret. Det er gratis for 48 timer, og det er toaletter og dusjer.

Fra basen i Suce sur Erdre er en god idé å starte bådferie med en enkel seiling for byen Nantes. Det er en tur på ca 1½ time - uten låser og Nantes er det en god idé å forankre på øya Ile de Versaille, sentrum av byen. Det er en "marina" med en havnesjef, men det er gratis å forankre i 48 timer. Her bader fasiliteter og broen som forbinder øya med byen er stengt om natten - du vil motta et kort for å komme gjennom. På øya Ile de Versailles er en vakker liten japansk hage med eksotiske planter og fossefall, etc. Langs den vakre elven Erdre er ca 15 slott alle privateide og fint restaurert - men er en av slottene utformet for bedrifter og mange kjendiser har fester og bryllup der.

Nantes - Jules Verne fødested, design og arkitektursenter

Nantes er Bretagne gamle hovedstaden og i dag er Frankrikes sjette største by med mange interessante museer og utstillinger og gode shoppingmuligheter. Store deler av den gamle byens gågate med bare 3 linjer trikker, slik at du enkelt kan komme seg fra ett sted til et annet. Besøk de gamle gågater i Bouffay distriktet, Graslin Teater (1788) og den overdådige interiøret i den tradisjonelle "chocolateri" Gautier Debotté som har blitt klassifisert som et nasjonalt monument. Klær fra de største designernavn og folk fra den lokale moteverdenen kan bli funnet i rue Crébillon. Den spesielle Passage Pommeraye er en arkade i tre nivåer, som forbinder Crébillon med Place Commerce. Dette arcade har mange interessante butikker som selger fantastiske moteklær og juveler. I byen finner du en rekke museer, interessante bygninger, vakkert restaurert katedralen og slottet Chateau des duserer de Bretagne. Nyt Brittany spesialitet Galettes og Crepes på terrassen på slottet og nyte den nydelig restaurerte bygninger.


Nantes er kjent for å være fødestedet til Jules Verne, som ble født her i 1828. Sørvest for Nantes (rue de l'Hermitage) er et museum dedikert til den verdensberømte forfatteren Jules Verne (1828- 1905). Museet viser personlige effekter fra forfatteren og modeller og tegninger som illustrerer hans romanser. Foruten originaldokumenter, første utgavene av hans romaner, signert verk og mange andre ting relatert til forfatteren. Nærheten (Rue des Acadiens) er en utmerket planetarium. Dobree Museum er en annen flott museum av sosial og politisk historie og viser en stor samling av klassiske og middelalderske antikviteter - alt fra musikkinstrumenter og klær til våpen og historiske dokumenter.

Barna vil elske den enorme og spesiell mekanisk elefant som ble gjort av Royal de Luxe teaterkompani og elefanten har nå plassert under Les Machines de I'Ile paraply. Du kan ha en tur på denne merkelige "levende" dyr og nyte utsikten fra ryggen mens de vifter med sine gigantiske ører og sprayer vann fra sin canister på forbipasserende. I en høyde på 12 m er det fantastisk.

Frankrikes eldste magnoliatre funnet i Jardin des Plantes.

Ikke gå glipp av noe i Nantes - Nantes kjøpe et pass for 24, 48 eller 72 timer, og det gir gratis tilgang til mer enn 20 attraksjoner, museer og monumenter, og gratis offentlig transport. Markedet er åpent hver dag unntatt mandag - om 15 minutter fra kaien - som også er loppemarkedet på Place Viarme på lørdag formiddag. Fra mars til oktober arrangeres flere festivaler og musikkarrangementer. Du kan leie kanoer og kajakker fra øya Ile de Versailles. Myr land rundt byen Nantes er hjem for mange arter av fugler gjennom hele sommeren. I mars og april er det karneval i byen; mai og juni barokk musikkfestivaler; 14/07 et stort fyrverkeri og konserter; slutten av august jazzfestivaler - om 80 konserter langs elva i løpet av de tre dagene og i oktober kelterfestival. Det beste stedet å nyte en aperitiff er foran Ile de Versaille, hvor det er to kafeer med terrasse: Bar de l'Erdre og le Canotier (der det er konserter i helgene). I byens gamle kvartalene rundt Place du Pilori-Bouffay distrikt) er det flere koselige og livlige puber med terrasse også. Det er et bakeri og en aviskiosk i nærheten av Ile de Versailles (ved trikkeholdeplassen) og en rekke butikker i byen Nantes. Spise et måltid i den legendariske restauranten "La Cigale", som ligger på torget ved teateret. Her kommer kjendiser fra fjern og nær for å se og bli sett - som folk har gjort det siden midten av 1800-tallet. Nyt godt forberedt mat i den spesielle atmosfæren av de fargerike dekorasjoner.

I vannspor på Napoleons straffangene

Dagen etter seiler vi tilbake langs elva forbi Suce sur Erdre og Nort-sur-Erdre (Le Boat base). Dette er en koselig typisk fransk småby vakkert beliggende med vakker natur rundt. Nort-sur-Erdre er slutten av navigasjon på elva Erdre, men ikke så langt fra byen er inngangen til Nante en Brest-kanalen. Denne kanalen ble gravd ut av hånden under Napoleon av straffanger i løpet av de 10 årene. Kanalen er 240 km lang og har 74 sluser og undergrunnen er granitt - så det har vært en tøff periode på den tiden.

Det er 16 sluser på linjen til Redon. Den første og den siste som er operert av en lås mester og en "Skolen Lock". Her låsen operatør en liten video film om hvordan å operere de manuelle låser underveis, og du kan få hjelp til å seile med de første låser, hvis du vil det eller mener det er for vanskelig å jobbe med de manuelle låser.

Det ville være en god idé å dele navigasjon på kanalen i to og fortøye på byen Blain for natten. Ekstra Ning Seter ligger i behagelig avstand til restauranter og sentrum - kun 5 minutters gange. Her er også toalett i dusjen. Blain har en historisk fortid - besøk Castel de la Groulais fra det 12. århundre -. En av de viktigste fortene i Bretagne - nå er der kunstutstillinger. Besøke Museum of Blain - kunst og tradisjoner med en samling av "Feves des Rois". Museet, som har blitt restaurert nylig, har en fin utstilling av håndarbeid mm; del er dedikert til de forhistoriske og Gallo-romersk tid. Besøkende kan også se en veldig stor samling av fødsel scener fra franske provinser og andre land. Skogen Groulais er ideell for fotturer, sykling og den tiltrekker seg mange naturelskere gjennom hele sesongen. I begynnelsen av august, Saint Laurent Festival, som er mer enn 100 år gammel. Dekorerte flåter og orkestre vandre gjennom gatene, servering på torget og fyrverkeri. I midten av september, det er en annen festival, som arrangeres i nærheten av Chateau de La Groulais hvor 250 mennesker kledd opp og sliter med å ta slottet. Nyt middag i restauranten "Cochin", 6 quai Surcouf (ved havnen) - Tlf. 02 40 79 01 22 Her finner du en koselig atmosfære og en deilig fransk gourmetmat - stengt søndag kveld og mandag og tirsdag.

Guenrouët - en ideell stopp på kanalbåtferie

Guenrouët er en fin og koselig stopp - her er et svømmebasseng med sklie mm, minigolfbane og utleie av kano / kajakk mm Byen med butikker er bare om 200 meter fra her. Byens kirke har noen vakre glassmalerier. Her er en baker, slakter, aviskiosk, etc. og lokale produkter selges sjømat fra en stall på kirketorget, kan du også kjøpe den spesielle cider, håndverk, etc. Her er en mulighet for lokal fotturer, bueskyting, fiske, tennis og minigolf. CIDER KERISAC skal normalt ikke åpne for publikum, men de har en butikk hvor du kan kjøpe cider, eplejuice, etc. og det er håndverkere som selger sine produkter av keramikk, lærvarer, etc. Legg til pontongene i havna foran turistkontoret og svømmebassenget. Båtplasser er gratis i 48 timer, og det er offentlige toaletter.

Redon - du vil falle for byens gamle port sjarm med gangveier etc. Ta en spasertur langs elven Vilaine opp til Chateau du Mail og Richelieu tårnet på den gamle kaia, omringet de elegante husene fra det 18. århundre. Tidligere eide kapteiner og eiere. På turen tilbake bør du ikke gå glipp av det gamle klosteret Saint smake - grunnlagt i 832 - en av de viktigste klostrene i Bretagne p.gr.af den strategiske plasseringen der Nantes - Brest kanalen møter elven Vilaine. Det er et offentlig svømmebasseng i byen. Også besøke "Museum of the Batellerie" for et historisk perspektiv på Bretagne kanalene, sjømenn og deres livsstil. Det er mange kafeer og barer - så bare gå en tur og bli fristet. Legg til havnen - havneavgift for natten er avhengig av båtens lengde. I løpet av sommeren blir holdt i havne livlige festivaler med tradisjonelle sjømannssanger og serverer blåskjell og chips osv.


Glenac er en liten landsby med ca 400 innbyggere. Legg til flytebro. Det er ikke mye her, men det er et mangfold av flora og fauna. Det er ingen butikker i tillegg til en god restaurant "Black Bass" (stengt på torsdager), som også har et småskala salg av dagligvarer.

La Roche Bernard: Byen er virkelig verdt et besøk. Historisk en viktig havneby, og det er fremdeles en blomstrende seiling sentrum og gatene er fulle av små butikker og spisesteder. Her er markedet på torsdag morgen. Besøk Seaborne Vilaine Museum i Château des Basses Fosses. Gjennom hele sommeren er det maleri og skulptur utstillinger og håndverk markedet i juli og august. Det finnes mange forskjellige restauranter av forskjellig kvalitet og pris. Du kan leie båt bare satt til forsiden av restauranten på Quai des Douanes eller prøve å spise sjømat bord i båten "Les Copains d'à table" i den gamle havnen.

Gjør et fargerikt stopp i La Gacilly på din kanalferie

La Gacilly - fra mai og utover sommeren byen er fantastisk med fargerike blomster overalt. Det er mer enn 30 håndverksbedrifter som tilbyr ting kvaliteten av tre, glass, keramikk, etc. Byen er også hjemmet til den berømte Yves Rocher selskap, som inkluderer et senter skjønnhet, botaniske hager med mer enn 1000 forskjellige planter, en historisk utstilling mm Foruten Yves Rocher komplekset kan også besøke de mange artistene som har valgt byen for å arbeide og stille ut sine arbeider. Det er en åpen svømmebasseng. Turistkontoret arrangerer turer av varierende lengder rundt i byen og ut i det omkringliggende området. Det er mange små barer i byen for en drink. På Hotel de France tilbyr tradisjonell fransk mat tilberedt med lokale produkter med fire forskjellige menyer og à la carte menyer. Legg til den lille havnen i Gacilly - rett ved siden av byen. Legg til kaia og her er dusjforholdene og kan fylles med vann. Nyt en organisk måltid i restauranten "Aux Enfants Gat'thés" i gamlebyen.

Josselin sentrum og det imponerende slottet. Slottet, som har blitt ødelagt mange ganger, men deretter gjenoppbygd, er kanskje den vakreste i hele Bretagne. Fremfor alt, viser det to helt forskjellige stiler, avhengig av hvilken side du står. Sett fra kanalen, er det en imponerende middelalderslott, tungt bevoktet og dominert av de store runde tårn. Fra terrassen presenterer den nyeste fasaden en sann blonder arbeid i stein, som er en stor kontrast til resten av fasaden / bygningen. Men Josselin er mer enn et slott. Man må ta seg tid til å spasere de trange gatene og beundre de gamle husene rundt sentrum - middelalderske bydelen St. Croix. Her er markedet på lørdag morgen. Du kan leie kano, spille minigolf, ridning og muligheten for gode turer. Det er mange barer, restauranter og gode butikker. Prøv for eksempel. lokale spesialiteter pannekaker med cider og den koselige atmosfæren Creperie-Grill La Sarrazine. Ekstra utstyr: det er to alternativer - en liten pontong før låsen og en lang flytebro og et godt sted ved foten av den mektige slottet Rohan.

Du kan komme til disse byene fra baser fra begge Nicols, le Båt og Locaboat - og det måtte være den mest spennende delen av Bretagne med hva lokalbefolkningen fortalte oss. Jeg hadde i hvert fall en flott tur og nøt de mange severdighetene, som var å se.


Hvis du har spørsmål om en kanalbåtferie i Bretagne, eller ønsker å vite mer, ta kontakt med meg her.