Dra på oppdagelse i moderne kunst

Akkurat som de fleste av våre destinasjoner har Bretagne i Frankrike mange muligheter for forskjellige aktiviteter og interesser som du kan fordype deg i. Her finner du obligatoriske franske slott, koselige markeder hvor de lokale diskuterer siste nytt, og bryggerier som produserer populær cider fra Bretagne. Det er allikevel en spesiell ting som gjør at Bretagne skiller seg ut i mengden og det er nettopp muligheten for å utforske moderne kunst, særlig i området rundt Nantes.
 

Nantes' "Sculpture by the River"

Det ligger flere offentlige kunstverk både i og utenfor Nantes by som ligner det kjente konseptet "Sculpture by the Sea". Her ligger kunstverkene plassert langs elven La Loire, i stedet for på stranden. Det er fullt mulig å seile i elvebåt ned til Nantes by, men ikke videre langs med La Loire-elven. Mange av kunstverkene ligger til gjengjeld innenfor rimelig gåavstand og sykkelavstand, samtidig som man kan benytte offentlig transport, hvis man vil se kunstverkene som ligger lengst vekk fra byen. Les mer om kunstruten og de forskjellige kunstverker her. Nedenunder ser du et reiseforslag, passende med en ukes seilas.  

 

Fly til Nantes

Du kan fly fra Oslo lufthavn til Nantes med kun én mellomlanding. Fra Nantes lufthavn til basen Sucé-sur-Erdre, som er utgangspunktet for seilas i området, er det kun 30 km og derfor lett å ta seg fram