Festival Musique Métisse - en musikalsk opplevelse på kanalbåtferie

På slutten av mai kan du lytte til fransk og europeisk jazz festival Musique Métisse, hvis du velger å gjøre en stopp i byen Angoulême i Charente-elven. Festivalen har eksistert siden 1976 og var den første i sitt slag i Frankrike. Programmet er spekket med band, som blander de ulike stiler av jazz, så du vil være i stand til å høre vestlige stiler som blir blandet med afrikanske, karibiske og latinamerikanske sjangere. I dagen under festivalen fylles atmosfæren av forførende jazzrytmer, som det er vanskelig ikke å danse og nynne med til.

Det er frivillige krefter bak organiseringen av festivalen, som hvert år tiltrekker seg 30.000 besøkende. Det er to musikk scener "Grand scene" og "Mandingue", der sangere og musikere opptrer. Så er det en annen scene "La Caz" i området kalt "Le Village", hvor du kan oppleve kunst, litteratur og kreative workshops som henvender seg til et litt yngre publikum.

I år kan du blant annet oppleve følgende artister på festivalen:

 

Billetten koster € 72 for alle tre kvelder, billett for en kveld koster € 35. På området "Le Village" er det gratis inngang. Festivalen holdes d.22., 23. og 24. mai 2015.

Idyllisk område ved Angoulême - perfekt for kanalbåtferie

Det er lett å komme til elven Charente - du kan fly til Bordeaux, derfra er det bare en kort taxitur / tog til våre baser ved elven. Du kan velge å seile fra basen i Douelle eller Bouziers.

Attraksjonene på elven Charente

  • - Angoulême er en vakker by som har en katedral St. Pierre fra det 12.århundre, og selve byen er omgitt av en vollgrav, som gir en vakker utsikt over landskapet.

  • - Opplev den elegante byen Cognac på turen nedover elven, hvor du kan få smaksprøver på de ulike destillerier Hennesey, martell og Rémy Martin.

  •  - En stor park for barn ved St. Savinien med basseng og "crazy golf".

 

Les mer om kanalbåtferie på elven Charente i Vest-Frankrike og severdighetene du kan se her.