Båtferie på Lot-elven - en fantastisk naturopplevelse

Mulighetene er mange når du seiler på Lot, men her er noen av høydepunktene langs elven:

På Lot-elven kan du oppleve noe av det fineste naturen har å by på, samt et veldig variert landskap, fra din kanalbåt. På bildet øverst kan du se Pont Valentré, som ligger i byen Cahors. Byen er en gammel regional hovedstad, med mange brosteinsbelagte gater og vakre hager. Byen har gjemt på imponerende arkitektur som stammer helt tilbake til middelalderen. Opplev de sjarmerende markedsdagene onsdag og lørdag, som byen er så kjent for. 
På Frankrikes nasjonaldag 14. juli anbefales det å legge til kai ved den unike Pont Valentré-broen fra det 14. århundre, for å oppleve fyrverkeri som markerer Bastilledagen.

Få minneverdige opplevelser ved å sykle på pramdrager-stiene.

Lot-floden

Gå i land og sykle gjennom det vakre landskapet på leide sykler. Kjøp lokale råvarer i landsbyene, lag mat i båtens kjøkken og avslutt dagen med å nyte en god middag under åpen himmel på båtdekket.

St. Cirque Lapopie - "Frankrikes vakreste landsby"

Lot-floden

Lot-floden

Det er ingen tilfeldighet at Cirque Lapopie har kallenavnet "Frankrikes vakreste landsby". Byen er utsøkt med små historiske gater - det er som å vandre rundt i et friluftsmuseum.

Forhistoriske hulemalerier

Lot-floden

Besøk grotten "Peche Merle" i nærheten av byen Cabrerets. Grotten har fantastisk godt bevarte forhistoriske vegger med malerier av mennesker, mammuter, bison og hester. Her kan du se karakteristiske dryppsteinformasjoner som stalaktitter, stalagmitter og pisolitter.

Lot-floden

Mellom byene Cahors og   Saint-Cirq Lapopie, finnes det i alt fire "Chateaux des Anglais" eller på norsk "engelske slott ".De atypiske konstruksjonene er skåret inn i klippeveggene, og skulle hjelpe til med å skjule datidens befolkning for fiendtlige angrep.

Les mer om de "Engelske slottene" her.

Besøk H.K.H Prins Henriks vinslott

Lot-floden

Gå i land ved byen Caix, for å besøke Prince of Wales sitt vinslott Château de Cayx. En kort gåtur opp en liten bakke, fører deg til slottet og den vakre hagen. Du vil og ha mulighet til å smake på slottets vin, i den gamle vinkjelleren.

Skipper på egen båt
En båtferie er perfekt egnet til sightseeing, og det gir deg mange muligheter og selvbestemmelse, som du ikke kan få på andre måter .Det er mulig å stoppe og bo på flere steder eller bo i noen dager et sted hvis du for eksmpel forelsker deg i et område.Det er helt opp til deg og ditt reiseselskap, ettersom det er du som er skipper på turen.

Les mer om alle severdighetene og attraksjonene som du kan se på Lot-elven her