Seil til de vakreste stedene på en one way rute i Kroatia

I Kroatia kan vi tilby deg muligheten til å oppleve de mest fortryllende øyene i Adriaterhavet. Start din seilferie i Trogir og slut seilferie i Dubrovnik.

Trogir - en verdensarvsby på UNESCO's liste

Før du drar ut på sjøen til bølgernes vuggen og en avkjølende bris, vil vi anbefale deg å utforske byen Trogir. Historien går tilbake mer enn 2000 år i tid, som kan ses på mange bygninger og vakre dekorasjoner byen har. På grunn av Trogirs geografiske plassering er der blevet kjempet om hvem som kunne styre byen. Det har bidratt sterkt til at Trogir er en verdensarvsby i dag. Byen består av tre deler: Den gamle bydelen (ligger på en liten øy), en fastlands del og en bydel på øya Ciovo. Den gamle byen er nærmest hovedattraksjon - besøk denne delen og nyt de bedårende bygningene og fascinerende gater.

Hva bør oppleves i den gamle bydelen i Trogir:

  • - Mange vakre kirker og katedraler, bl.a. det nyrenoverte Cathedral of St. Lawrence fra det 13.århundre.
  • - Fortet Kamerlengo fra det 15.århundre, som tilbyr en vakker utsikt.
  • - Grønnsaks markedet har mye å tilby og en helt spesiell atmosfære som er verdt å oppleve.

 

Krknajase Strand på øya Drvenik

Etter dere er seilt ut fra Trogir deretter set kurs mot den vakre stranden Krknjase på øya Drvenik. Øya er ca. 6 sjømil fra Trogir, så det er lett å finne ut til denne eventyrøya. Øya er mest kjent for stranden Krknjase og den blå lagune, som ligger på øyas sørøstsiden. Nyt utsikten over øya og en svømmetur, som det er naturlig å ta her.

Øyene Hvar og Vis og byen Bol

Seil videre til øya Hvar, som er kjent for sin vakre natur og kulturelt mangfold. Hvar tilbyr alt, historiske severdigheter, smakfull mat, fine strender og bukter, krystallblått hav - helt klart verdt en stopp på seilferie. Fortsett til Brač's sørside, hvor byen Bol er - Zlatni Rat er fortsatt en deilig strand, hvor du kan slappe av og nyte de drømmeaktige omgivelser. Når du er klar for noen aktiviteter, tilbyr Bol kulturelle severdigheter og en fascinerende historie som kan utforskes.

Deretter seil videre til øya Vis, som kalles en øy perle blant de mange nydelige kroatiske øyene. Mange områder har forblitt uberørt i flere tiår, og gir en autentisk opplevelse av den tidligere kroatiske levemåte, som tidligere besto av fiske og jordbruk. Mange turister vil aldri vende hjem etter et besøk på Vis, siden tiltrekningskraften har, kan være vanskelig å motstå. Så vær klar over det når øya besøkes på seilferien.

Hvar

Mljet National Park

På vei mot Dubrovnik kommer dere forbi National Park Mljet. To tredjedeler av øya er dekket med tykke pinner og eikeskoger, og halvparten av øya er en nasjonalpark. To saltvann innsjøer, Malo Jezero og Veliko Jezero, ligger i midten av parkens skoger og har flotte vandre- og sykkelstier. En liten båt tar seilere ut i Veliko Jezero for å besøke Benediktiner-klostret, som ligger på en liten øy i midten av innsjøen, og i dag fungerer som en restaurant. Du kan gå eller leie en sykkel i nærheten av Pomena eller Polace - uansett hva, er en tur i nasjonalparken en glede og en sikker høydepunkt for alle på en seilferie i regionen Dubrovnik.

Slutt seilferien i Dubrovnik

De mange attraksjonene i gamlebyen i Dubrovnik, inkludert sine berømte vegger. Veggene omkranser distriktet og stiger mer enn 25 meter opp i luften - og må ha vært en ugjennomtrengelig forsvarsanlegget. Du kan gå langs veggens topp og se ned i labyrinten av trange gater og pittoreske huser, butikker og historiske bygninger. Deretter kan du spasere langs hovedgaten Stradun eller dra ut i bakgatene før du tar en tur til Franciscan Monastery, den Dominikanske Kloster, Rektors Palass eller byens barokke katedral.

På kvelden vrimler det berømte Gundulic Square med elegante og festglade mennesker, mens det samme torg fungerer som landbruksmarked på morgenen. Dubrovniks Gamle Byen er en opplevelse i seg selv, og en av de mest unike og tiltalende destinasjoner i Kroatia.

Dubrovnik

Har du spørsmål til denne one way rute på en seilferie i Kroatia?

Vil du vite mer om mulighetene for en one way rute på en seilferie i Kroatia, og hvilke utvalg av seilbåter vi kan tilby deg, kan du kontakte oss.