Koronavirus og pakkereisen din med Seatravel

Trygghetsgaranti på pakkereisen din med Seatravel

Med Seatravels Trygghetsgaranti får du:

 • Full refusjon av pakkereisens pris hvis pakkereisen din ikke kan gjennomføres som følge av Korona. Dette gjelder uansett hvilke reiseanbefalinger Utenriksdepartementet har gitt på kjøpstidspunktet. Pengene tilbakebetales senest 14 dager etter at reisen din har blitt annullert.

Vi anbefaler dessuten at du tegner en reiseforsikring som gir en sikker dekning i forhold til COVID-19.

Hvis du kjøper en pakkereise hos Seatravel, er du alltid i sikre hender. Vi er medlem av Rejsegarantifonden (medlemsnummer 206) som eksisterer for å sikre kundene og pengene deres hvis et reisebyrå går konkurs. Hvis du kjøper en pakkereise, er du i tillegg dekket av Pakkerejseloven, som sikrer at du får pengene dine retur hvis en reise ikke gjennomføres. Når du kjøper en reise hos Seatravel er du altså både dekket gjennom Pakkerejseloven og Seatravels medlemskap i Rejsegarantifonden, hvilket betyr at du er sikret på absolutt beste vis. Les nærmere om hvordan du er dekket av Rejsegarantifonden her.

Vennligst bemærk at Trygghetsgarantien kun gjelder ved kjøp av pakkereiser. For at reisen din kan kategoriseres som en pakkereise, må du i tillegg til båtleie kjøpe en av nedenstående ytelser:

 • Hotellinnkvartering på utreise/hjemreise i forbindelse med transport i bil
 • Fly eller billeie
 • Hotellinnkvartering på destinasjonen pga. Ekstra dager før eller etter seilas.
 • Leie av skipper i forbindelse med båtutleie (NB: gjelder ikke hvis skipper skal betales kontant på basen).

Overstående MÅ kombineres med båtleie og kan dessuten også kombineres med hverandre. Det som er viktig for at det kan kategoriseres som en pakkereise, er at ytelsene bestilles og betales på samme tid. Hvis du derimot ikke ønsker en pakkereise, kan vi undersøke hvilke fleksible bestillingsbetingelser som gjør seg gjeldende for din drømmebåt!

Hos Seatravel vekter vi tryggheten din ved bestilling av reise høyt. Vi tilbyr deg derfor Trygghetsgaranti som gjør at du kan bestille din neste pakkereise helt uten bekymringer. Vi er stolte av å ha tilbakebetalt alle kundene våre senest 14 dager etter reisen deres, så du kan trygt bestille en reise hos oss på tross av disse usikre tidene.

Vi anbefaler derfor at du legger reiseplaner som du pleier!

Samtidig er det viktig at du sørger for å ha en god reiseforsikring. Vi anbefaler både en reiseforsikring og en avbestillingsforsikring, som gir deg en større sikkerhet i forhold til COVID-19. Hør med ditt eget forsikringsselskap for å vite mer om mulighetene når du bestiller en reise.

Hvordan situasjonen utvikler seg den kommende tiden, avhenger av en hel haug av faktorer som bl.a. Utenriksdepartementet anbefalinger, mulige flyforbindelser, osv. Vi anbefaler at du følger nøye med på Utenriksdepartementet og Folkehelseinstituttets råd og veiledninger, som blir oppdatert løpende. Vi håper på tålmodigheten og forståelsen dere i denne ekstraordinære situasjonen!

Du kan alltid kontakte oss hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine her. Kontakt oss på +45 391 63 344

COVID-19 OG REISEN DIN

COVID-19 har i høy grad påvirket turistbransjen og nordmenns reisemuligheter i 2020. Selv om deler av verden er åpen for turister, endrer situasjonen seg konstant og Utenriksdepartementet oppdaterer støtt og stadig reiseveiledningene. Hvis du har spørsmål til disse reiserådene, vil vi prøve å besvare dem så godt som mulig hos Seatravel.

Hvordan forholder du deg hvis du har kjøpt en pakkereise hos oss?

Hos Seatravel følger vi situasjonen nøye og legger oss 100% opp etter anbefalingene fra Utenriksdepartementet (UD). I tillegg følger vi UDs reiseråd vedrørende de forskjellige destinasjonene, og siden blir oppdatert løpende – i reiserådene kan du lese nærmere om anbefalinger og regler i forskjellige land. I tillegg følger vi veiledningene fra Danmarks Rejsebureau Forening og Pakkerejseloven i forhold til koronavirussen. Under kan du se hvordan du bør forholde deg i forhold til den kommende pakkereisen din.

 • Hvis UD fraråder innreise til feriedestinasjonen din når avreise nærmer seg
  Hvis du har kjøpt en pakkereise til et land som Utenriksministeriet plutselig fraråder alle ikke-nødvendige reiser til, kan du få refundert det fulle beløpet for pakkereisens pris. Det gjelder uansett om myndighetene i det pågjeldende landet har valgt å åpne grensene sine. Det samme gjelder hvis reisedestinasjonen din har innreiserestriksjoner eller karantenekrav for nordmenn på avreisetidspunktet. Her får du også det fulle beløpet betalt tilbake for pakkereisen din. Hos Seatravel er det viktig at vi tilbakebetaler alle kundene våre så fort som mulig hvis pakkereisen deres har blitt avlyst pga. korona. Alle kunder har derfor fått pengene sine retur senest 14 dager etter at reisen skulle ha vært gjennomført. Det er også mulig å motta et gavekort på pakkereisens beløpet – det kan du jo bruke på en ny reise hos oss i fremtiden.

 • Hvis UD fraråder innreise til feriedestinasjonen din når du kjøper reisen din
  Du kan fritt kjøpe en reise til et land uansett Utenriksdepartementets reiseråd i kjøpsøyeblikket. Siden reiserådene endres løpende, vet vi ikke hvordan situasjonen er på avreisetidspunktet, og det er ikke usannsynlig at et land som frarådes å reise til nå, kan åpne for innreise om noen måneder. Du kan derfor kjøpe en reise til et land som er «rødt» på kjøpstidspunktet. Hvis UD fraråder ikke-nødvendige reiser til den gjeldende destinasjonen på avreisetidspunktet, får du full refusjon av pakkereisens pris – altså OGSÅ hvis du kjøpte reisen på et tidspunkt hvor det respektive landet var markert som rødt. Pengene tilbakebetales senest 14 dager etter av reisen skulle ha vært gjennomført.

 • Hvis pakkereisen din ikke kan gjennomføres
  Hvis pakkereisen din eller en stor del av den ikke kan gjennomføres, har vi rett til å avlyse reisen. Dette vil f.eks. være tilfellet hvis UD fraråder alle ikke-nødvendige reiser til landet reisen går til, hvis transporten til destinasjonen ikke kan gjennomføres, hvis avtaler med leverandører må endres eller annet. I tilfellet av at en reise ikke kan gjennomføres gir vi deg beskjed så raskt som mulig, og du har krav på å få tilbakebetalt beløpet som du har betalt for pakkereisen.

 • Ombooking eller gavekort?
  Hvis pakkereisen din blir avlyst pga. UDs anbefalinger eller det pågjeldende landets innreiserestriksjonene for nordmenn, kan du enten velge å få pakkereisens pris refundert eller motta et gavekort på pakkereisens beløp. Hvis du derimot har interesse i å ombooke pakkereisen din til en ny dato eller destinasjon, kan vi undersøke mulighetene for deg. Dette krever at vi undersøker mulighetene hos våre partnere/leverandører, derfor kan en ombooking ikke garanteres. Vi gjør selvfølgelig alltid vårt beste for å hjelpe deg.

 • Avbestillingsregler
  Hvis du ønsker å avbestille en reise til et land som Utenriksdepartementet ikke fraråder å reise til, gjelder våre normale reisebetingelser.

 • Betalingsfrister
  Selv om vi står i en unik situasjon, endrer dette ikke på vår normale betalingsfrist. Betalingsfristen fremgår i ordren din. Manglende innbetaling av restbeløp vil anses som å misligholde avtalen. Dette betyr at vi kan annullere bestillingen din og at depositumet ditt går tapt. Hvis du selv ønsker å annullere reisen din, gjelder de normale avbestillingsreglene våre. Innbetaler du derimot restbeløpet, har du overholdt din del av avtalen, hvilket gir deg rett til full refusjon av pakkereisens pris hvis reisen blir annullert på bakgrunn av UDs reiseråd. Det er naturligvis vår anbefaling at du innbetaler restbeløpet, siden du både gjennom Pakkerejseloven og Seatravels medlemskap i Rejsegarantifonden er sikret på best vis.

 • Refusjon
  Vi refunderer prisen på pakkereisen senest 14 dager etter reisen blir annullert.
  Produkter som er forbrukte/påbegynte som f.eks. premie for avbestillingsforsikring eller reiseforsikring kan ikke refunderes.
  Det samme gjelder ytelser kjøpt i forbindelse med reisen, men direkte utenom reisebyrået, som f.eks. parkering på flyplassen, billeie, togbilletter, inngangsbilletter, utflukter m.m.

 

Hvis det kommer endringer i reisen din, informerer vi deg alltid om dette!

Frankrike

Frankrike

Opplev Frankrikes historiske kanaler og elver På en elvebåtferie i et av våre 12 franske områder kan du se frem til avslappende opplevelser med deilig gastronomi og vakre omgivelser. Velkommen til Frankrike Nyt Frankrikes indre vannveier i eget tempo på en ferie hvor dere kan kose dere med et intenst, men avslappet møte med landets folk, historie og kultur. De franske kanalene og elvene renner gjennom noen av Europas vakreste og mest varierte landskaper. På et av de mange fargerike torgmarkedene kan dere handle inn mat til en piknik langs elvebredden, hvis dere ikke foretrekker å kose dere med et gourmetmåltid på restaurant i en av de pittoreske festningsbyene. Alternativt kan dere slappe av med en fredelig kveld i salongen ombord på båten - med et glass vin fra en av regionens lokale vingårder. Om seilas i Frankrike I Frankrike er nivåforskjellene mellom hav og det fjellrike landskapet store. Derfor er vannstanden regulert, på korte eller lengre avstander, med et velfungerende slusesystem. I fjellrike områder kan slusene ligge tett. Båtelevatoren i Alsace er en helt spesiell opplevelse. Byggingen av det imponerende, 8000 km lange kanalsystemet som forbinder de store franske elvene begynte for ca. 800 år siden. Langs kanalene er det ofte gamle lekterveier hvor folk tidligere gikk og slet med å trekke fullastede båter mot strømmen. De gamle vannveiene har med tiden mistet sin økonomiske betydning, men i dag har de åpnet igjen med restaurerte broer og låsesystemer til glede for alle som ferierer på vannet. Seilas i 12 forskjellige områder Seatravel tilbyr seilas i 12 forskjellige franske regioner – alt fra Alsace med sjarmerende bindingsverkshus nord i Frankrike over landlige Bourgogne med majestetiske vinslott, til Camergues sjøer med østersbanker og rosa flamingoer. For ikke å glemme idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områdene langs Charente elven, samt solrike Aquitaine og den berømte Canal du Midi sør i Frankrike.  
Read more

Italia

Italia

Velkommen til Venezia og Friuli-regionen i Italia Opplev Venezias vakre, livlige lagune eller det fredelige livet langs Friuli-regionens indre vannveier. De to seileområdene i Italia, Venezia-området og Friuli-regionen, er som to vakre, men veldig forskjellige søstre. Det er umulig å ikke bli betatt av deres ulike unike sjarm. Venezia er den smarte søsteren som alltid har det travelt. Her er det full aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen er Venezias rolige motstykke. Her kan du se frem til avslappet seiling til øyer, kanaler og spennende byer, som du kan utforske i ditt eget tempo. Romantiske Venezia er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 små øyer. Man kan vanskelig forestille seg noe mer romantisk enn å komme seilende fra lagunen med kurs mot Venezia. Fra dekket på båten får du en imponerende utsikt over Doge-palasset og Sukkenes bro, og havnefronten med de historiske bygningene og de berømte gondolene. Seil til Murano og besøk de verdensberømte glasskunstnerne i glassblåserverkstedene, se hvordan de fineste kniplingene blir laget i Burano eller besøk Torcello med sin imponerende basilika. Feriestedene langs Lido egner seg best til folk som liker å bade, så hvis du foretrekker mer fred og ro, er en seiltur på elvene Sile og Brenta mot Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venezia er stedet for å slappe av og nyte livet på vannet. Her kan du seile på kanaler til øyer med sjarmerende byer og spennende museer. Hvis du vil bade, kan du dra til kjente badesteder som Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære golfbanen i Grado.  
Read more

England

England

Oppdag de fantastiske landskapene i England og Wales Seil i vakre områder som historiske Themsen nær London eller i det tradisjonelle midtengelske og walisiske landskapet Gled deg til en kongelig opplevelse mens du seiler på de buktende elvene og kanalene gjennom Englands vakre og grønne landskap. Her føler du historiens vingesus når du seiler forbi vakre gamle byer og landsbyer med hyggelige puber og nydelige engelske hager med tilhørende perfekte gressplener og formklippede hekker. En båtferie i England og Wales vil være en ferie full av kontraster på grunn av den behagelige vekslingen mellom land og by. Fra elvebåten har du fred og ro til å oppleve Englands og Wales’ evige grønne daler med beitende saueflokker og sjarmerende landsbyer med bindingsverkhus med halmtak. Prøv den engelske klassikeren bangers and mash på den lokale puben, eller utforsk en av de større byene. Flere steder er det mulig å fortøye båten direkte ved berømte slott og herregårder. Dra på båtferie i England og opplev The English Way of Life fra orkesterplass på dekket av elvebåten din. I Wales kan du glede deg til spesielle opplevelser blant waliserne. På samme måte som i England, venter et fantastisk grønt landskap på deg, med kanaler som fører deg forbi gamle borger og rolige landsbyer. Her kan du prøve deilige nasjonale retter som welsh rarebit, som er en slags krydret ostesmørbrød, eller cawl, som er en mellomting mellom suppe og lapskaus.  
Read more

Skottland

Skottland

Sjarmerende Skottland I Skottland finner du altomfattende naturopplevelser, koselige puber og utmerkede golfbaner. Velkommen til Skottlands magiske høyland, hvor fjell, innsjøer og dype daler omgitt av lyngkledte åser og grønne vidder danner et fantastisk vakkert miljø for elvebåtferien. Legg båten til kai ved gamle bygninger eller ved en koselig skotsk pub, hvor alle møtes i en hyggelig og varm atmosfære og hvor en liten dram av ren malt whisky varmer sjelen. Langs kanalene finner du mange sykkel- og turstier, ideelle for å få litt mosjon på landsbygda under båtturen. Med Seatravel kan du dra på elvebåtferie i to veldig forskjellige områder i Skottland. Caledoniakanalen Caledoniakanalen går tvers gjennom de mange innsjøene i det nordlige Skottland, for eksempel den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skottlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du seiler fra båtbasen i Laggan i den vestlige delen av Caledoniakanalen, hvorfra du fritt kan bevege deg ut i det dramatiske og ville høylandet. The Highlands er et unikt sted i verden, fulle av bakketopper, høye slott, idylliske byer ved sjøen, hyggelige puber og melodiske sekkepiper. Falkirk Her seiler du i tradisjonelle Narrowboats på vannveiene mellom de to skotske metropolene Edinburgh og Glasgow. Turen begynner i Falkirk omtrent midt mellom de to storbyene, og her kan du oppleve Falkirk Wheel, et bemerkelsesverdig roterende slusesystem som forbinder Forth & Clyde (mot Glasgow) og The Union Canal (mot Edinburgh). Sistnevnte byr på slusefri seiling, mens begge kanalene strømmer gjennom rolige landsbyer og langs vakre golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Kanalbåtferie i Irland I Irland er det mulig å seile på den vakre kanalen Shannon - det byr på et vell av spennende aktiviteter og interessante steder å utforske. En båtferie på Shannon-Ernes elver og kanaler vil være ferieseilas gjennom Irlands eviggrønne vidder og dramatiske landskap. Så langt øyet rekker ses konturen av fjell i det fjerne og romantiske daler der gamle klostersamfunn, som Clonmacnoise, sør for Athlone og keltiske middelalderborger kneiser langs sjøbredden. En perlerad av blå innsjøer er et paradis for lystfiskere - her finnes ørret, laks, abbor og brasme. Henrivende små landsbyer som Carrick, Leitrim og Killaloe lokker med hyggelige puber og hus malt i sterke farger - gled deg også til å oppleve irenes livsglede og morsomme lynne - det gamle irske ordspråket "En fremmed er en venn du enda ikke har møtt" vil du snart oppdage ofte er i bruk når båten fortøyes i en liten hyggelig havn underveis. Myter og legender og den irske historien spenner seg over årtusener med forhistoriske kultsteder og kongeseter, tidlige kristne klostre, høykors og festninger - alt i harmoni med irenes hverdag. Trenger du en pause fra alle inntrykkene, er det alltid mulig å nyte en fløyelssvart Stout eller en original Irish Whiskey på en av de utallige pubene på din vei og kveldsstunder fulle av stemning ved møtet med de alltid så varme og imøtekommende irene, deres historier og folkemusikk. Golf - Få land har så mange og så utrolig vakkert beliggende golfbaner av internasjonal standard som Irland. Og mange av dem ligger rett ved vannet med en formidabel utsikt. Hvorfor ikke kombinere din kanalbåtferie med et par formiddager på golfbanen?  
Read more

Belgia

Belgia

Hjertevarme Belgia Flandern ønsker deg velkommen med deilig sjokolade, smakfulle øl og et vell av vakre broer. La deg sjarmere av fantastiske Flandern, berømt for sin velsmakende sjokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sitt utrolige gourmetkjøkken. Regionen Flandern, som ligger i den kystnære delen av Belgia, er rik på kultur og naturlig skjønnhet. Her seiler du med utsikt til vindmøller, enger, myrer, sandstrender og travle byer fulle av imponerende arkitektur. Over alt møter man Flanderns historie, og den ene flotte borgen erstattes raskt av den neste. Flanderns spennende historie og kulturarv kommer også til uttrykk i de mange katedralene og slottene. I Gent kan du blant annet beundre katedralen St. Bavo og nyte den fantastiske utsikten over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Du kan også besøke de dramatiske museene for 1. verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryterett i Belgia som er laget av oksekjøtt kokt i øl. Eller hva med "Konijin i gueze" – en populær kaninrett tilberedt med øl. Og glem for all del ikke å smake på den verdensberømte lokale Praliner-sjokoladen. Belgia er et perfekt reisemål for ølsmaking og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, og for champagne, lambic og andre drikkevarer. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyr omvisninger og ølsmaking, og i Dulle Griet Bar i Gent finner du mer enn 500 forskjellige slags brygg på menyen. Du kan også delta i en av Belgias utallige ølfestivaler, som finner sted året rundt. Les mer om ølfestivalene og våre tips om å kombinere en elvebåtferie med en av dem på bloggen vår her. Man kan trygt ta barna med på båtferie i Belgia. I fornøyelsesparken Bellewaerde Park kan man både kjøre berg-og-dal-baner og se sjeldne dyr. Mer avslappende er det i Brielmeersen Park i Deinze, som tilbyr minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og elver krysser de vakre lavtliggende kystområdene ved vår destinasjon i Belgia. Naturområdet her er et fristed for både sjøfugler og badegjester. Vannveiene er en så betydelig del av Flanderns infrastruktur at man finner mange broer på kryss og tvers i hver eneste by. Faktisk kan Gent skryte av mer enn 120 broer!  
Read more

Nederland

Nederland

Seil i din egen kanalbåt på kanalene og elvene i Nederland Gled deg til å seile gjennom fargerike tulipanmarker i det nederlandske landskapet, hvor de tradisjonelle vindmøllene tårner opp over hustakene. I Nederland er det stor tradisjon for å leve livet på vannet. Seil i din egen flotte kanalbåt og lev som en ekte nederlender! En båtferie er den beste måten å oppleve dette vakre landet på, samtidig som du kan skaffe deg venner og bekjente blant den vennlige lokalbefolkningen. Du kan beundre de tradisjonelle vindmøllene som omkranser seilruten din og sykle en tur i nærområdet. I tillegg kan du legge til kai i hyggelige marinaer med moderne fasiliteter eller like ved byens torg. På en kanalferie i Nederland kan du seile i ditt eget tempo forbi fargerike tulipanmarker, hyggelige landsbyer og kosmopolitiske storbyer. Her kan du oppleve alt fra de viktigste verkene til nederlandske kunstnere til noen av landets berømte oster. Her tilbys aktiviteter til alle aldersgrupper, og du kan også bade og fiske i de nydelige innsjøene. Friesland-Amsterdam-regionen er fylt med historie og kulturarv, noe som særlig gjelder byene Amsterdam og Utrecht. Besøk Anne Franks hus i Amsterdam, Det kongelige slottet og Dom-plassen i Amsterdam. I historiske Utrecht bør du ikke gå glipp av en tur til Stadskasteel Oudaen – et befestet hus som er omgjort til et bryggeri. Vannsport: Sjødistriktet er berømt over hele Europa som en destinasjon for vannsportferier. Seiling er ikke bare en fritidsaktivitet i Friesland – det er en livsstil. Sjekk vannsportstedene i Sneek og Grow, hvor man kan leie kajakk, jetski og seiljoller. Sykling: Nederland er kjent for å ikke ha noen bakker, noe som gjør landet perfekt for sykkelturer. Lei sykler som kan tas med ombord, sånn at du kan sykle forbi tulipanmarker og restaurerte vannmøller. Eller kanskje frister det mer å stoppe i en landsby og nyte en porsjon østers eller dampede muslinger mens verden passerer forbi? Fiske: Det er veldig populært med lystfiskerferie i dette området, og de fleste stedene er det mulig å fange gjørs, karpe, gjedde, brasme, mort og abbor. Nettverket av kanaler, elver og innsjøer danner en vakker kulisse, så hvorfor ikke ta en sjanse og prøve å fange kveldsmaten selv? De søvnige fiskerlandsbyene i det nordlige Friesland tilbyr en flott vri til kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flotte husvegger fra 16- og 17-hundretallet. Legg båten til kai direkte ved torget i de maleriske byene eller ved et hyggelig spisested med utsikt til hverdagslivet langs kanalen. På seilturen gjennom de grønne landskapene på vannveiene, som har inspirert så mange berømte flamske malere, finner du velholdte tradisjonelle gårder med stråtak. I tillegg seiler du forbi naust med snåle andereder på gavlen og tradisjonelle seilbåter fra en tid da vannet var den vanligste transportformen. Mange gamle tradisjoner er bevart, og ombygde elveprammer med blomsterkasser, hagebenker og klær som henger til tørk, er fortsatt en livsstil og boform for en stor del av befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64