Cabrera-øyene - uberørt natur og tidligere fengsels øya

Cabrera øyene ligger sør for kysten av Mallorca og på de fantastiske strender, kan du virkelig føle deg som Robinson Crusoe. Cabrera ble et naturreservat i 1991 og har siden vært styrt av den spanske National Institute of Natural Parks. Øygruppen består av hovedøya Cabrera og 18 mindre øyer. Med mer enn 450 plantearter og 150 fuglearter er Cabrera et unikt og også veldig følsom økologisk system, og det er derfor bare en liten del av øya rundt Puerto de Cabrera, som kan besøkes av turister. Det er kun tillatt å dykke i de to bukterne Cala Galiota og Es Dimoni, men de er til gjengjeld et sant paradis for dykkere. Siden det er et naturreservat, er det forbudt å fiske, jakte og samle planter i området.

kort-cabrera-mallorca-seilferie

Kort over området

Seil på oppdagelse ved Cabrera

Når du kommer til denne uberørte paradis og har kastet anker i Port de Cabrera på nordøstsiden av øya, ser du Cape Llebeig med sin fyrtårn. Ved siden av havnen finner du et slott fra det 14.århundre, som opprinnelig fungerte som et forsvar mot pirater. Under Napoleonskrigene, ble øya til et fengsel for franske soldater - det er fortsatt et monument. Du vil også finne et lite museum, hvor du kan lære mer om Cabrera historie. Øyas historie er full av tøffe episoder. Øya og slottet ble brukt som fange øya for totalt 9.000 franske fangene etter slaget ved Beilén. Mellom år 1809 og 1811 begynte fangene å komme frem i grupper - den mest tallrike gruppen utgjorde 4.000 menn, som ble holdt som fanger på øya i 5 år. Bare noen få overlevde. Det finnes ikke vann på øya, slik at de ble tvunget til å samle vann når det regnet, drikke saltvann, fange mus og liknende, og eller kom noen båter fra Mallorca til øyen med lite mat noen ganger. I midten av øya er et monument til den tragiske forløp. Etter legenden var det en gang også et kloster, som var bebodd av opprørs munker, som danset naken på stranden.

Men høydepunktet av et besøk til Cabrera er den uberørte kysten med krystallklart vann. Som du ser på bildet er havet her bare for å hoppe i med sitt krystallklare vann og vakre farger.

cabrera-mallorca

I bukten Cala Gandulf finner du den berømte Cova Blava - "Blå Grotte", som har en unik lysrefleksjon i sitt indre.

cova-blava-cabrera-malloraca

MERK: Hvis du ønsker å oppleve Cabrera øyene og forankre en natt i området, må du søke tillatelse minimum 28 dager innen. Det er vanligvis ikke et problem å få og det kan bestilles gjennom oss og båtbasen i Mallorca. Klikk her for information.

Hvordan kommer jeg til Cabrera og hva kan jeg forvente å se på øya? Klikk her for svar.

Vi har et stort utvalg av seilbåter og katamaraner - send oss en forespørsel ved å klikke her og vi finner den beste båten til deg.