Kanalbåtferie i Camargue

To rekker av menn i svarte hatter med hvite hingste, som bærer lanser og er vakt for en statue innpakket i et stykke gull stoff. Rundt om ryttere er nok av folk som roper og synger "Vive Sainte Sara". Musikere spiller flamenco musikk på guitar. Ryttere og publikum går mot havet og ser ut til å bevege seg som en helhet - som en blanding av en religiøs prosesjon og en fest. Og det er akkurat hva denne scenen som fra en Fellini-film representerer.

Hvert år d. 24.mai er den lille by Saintes-Maries-de-la-Mer vert for sigøynernes pilegrimsreise. Legenden om St. Sara dateres tilbake til det 16.århundre og pilegrimsreisen er en unik mulighet for Europas sigøynere å samles for å tilstå deres tro og kultur. Middelalderkirken Saint-Maries er hjem for Sara-la-Kali (den svarte Madonna) statuetten. Hun er ikke anerkjent av Vatikanet, men feiret som den vigtigste helgen av sigøynere. Et besøk i krypten hvor den svarte Madonna bor er viktig for Rom. Her kan du kjøpe lys og be om at hun vil hjelpe deg med de problemer som plager deg. Det er håndskrevne notater i nærheten av Madonna som bevis på folks bønner for henne.

Pilgrimprosesjonen er akkompagnert av musikk og forvandler den "sovende" by ved havet til en vill karneval med musikk og dans i gatene. Det er et spørsmål om tid hvor lenge du kan oppleve og feire dette pilegrimsfest - mange steder er sigøynere fortsatt uvelkomne i lokalsamfunn og derfor uvelkomne.

Dagen etter gjentages prosesjonen og med to Maria'er (statuetter) på et mer rolig tempo. Denne dagen vil du også kunne se tyrefegtning i arenaen og hesteshow. Her ved Middelhavet er der akkurat den rette temperaturen for første sjø bading.