Seil til Chateau de Caïx på en kanalbåtferie på elven Lot

I løpet av 18-tallet Chateau de Caix kjent under eierskap av forfatteren Marquis Jean-Jacques Lefranc de Pompignan, som, selv om han var medlem av Académie Française, i dag husket mer for sine feider med Voltaire enn for sine litterære kvaliteter.

Chateau Caix

Fortet, som gjennomgikk mange renoveringer og utvidelser gjennom århundrene nå fremstår som en stor herregård / slottet. Den danske Dronning Margrethe og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik, født Henri Laborde de Monpezat - og etterkommer av en gammel familie i regionen - kjøpte Chateau de Caix i 1974, og la det gå gjennom viktig oppussingsarbeid. Som en innfødt og en entusiastisk kunst elsker har Prins Henrik tålmodig gjennom årene skapt et autentisk eksempel på bygningsarven.

I dag står det slottet som en herregård fra det 18. århundre dominert av en firkantet tårn og flankert av fire "pepper hermetisert tårn". En stor terrasse mot sør med utsikt over vingårdene. Under Prins Henrik innflytelse er den 21-hektar vinmark, som tilhører slottet jevnlig blitt plantet. Vingårdene, som nyter en optimal sørvendt soleksponering, som ligger på en kurve av Lot River.'

Prins Henrik viner
Prinsen begynte å plante de omkringliggende felt med Malbech, den dominerende druen i Cahors vindistriktet. Cahor vindistriktet er klassifisert i ni forskjellige territorier for sine geologiske kriterier. Med et land dannet av kalkstein fra platået ved elven Lot tilhører vingårder som tilhører chateau til de beste områdene og gi rike, fyldige viner som passer best for lagring. Malbech-druer som dekker 80% av 21 HA eiendom, men det er også vokst Merlot og Tannat som ytterligere varianter.

I 2007 gjorde Prins Henrik noen store endringer for å utvikle sin vinproduksjon videre. Denne nye tilnærmingen ble vellykket betrodd sin nevø Guillaume Bardin de Monpezat, som har mange års erfaring i vinproduksjon og var tidligere administrerende direktør i Baron Philippe de Rothschild (Mouton) Bordeaux. Vinene fra Chateau de Caix er av prestisjetunge kvalitet og er tildelt premier i de store vin rangeringer og vinguider.

Prins Henriks vine

En av uthus på slottet er forvandlet til en resepsjon og vinsmake området og en butikk. Grupper og individuelle besøkende er velkommen og gitt omvisninger i vingård i kontortiden.

Dessuten kan du oppleve vinhøsten og Chateau de Caix på en båtferie på elven Lot, byr området utrolig vakker natur og fascinerende historie. Les mer om attraksjoner på Lot elven ved å klikke her.

Hvis du ønsker å besøke Prins Henrik slottet Chateau de Caix på en kanalbåt ferie i høst? Klikk her så finner vi den helt riktige kanalbåt til deg.