Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Nederland.

Takk den tidlige våren og besøk denne berømte blomsterparken med over 7 millioner blomster. Tulipaner fra Nederland er verdensberømte. Drømmer du om å se nederlandske tulipanmarker må du besøke Nederland i april/mai måned. Det er også på den tiden hvor den største blomsterparken i verden, Keukenhof, åpner sine dører. Blomsterparken kan besøkes fra båten din med utgangspunkt fra basen i Vinkeveen eller Loosdrecht.

Hvert år blir det plantet mer enn 7 millioner blomsterløker. 4 paviljonger og de fine hagene viser en fantastisk kolleksjon av tulipaner, hyasinter, påskeliljer, orkideer, roser, nelliker, iris, liljer og mange andre blomsterarter. Du vil bli helt overveldet av lukten og fargene.

Hvert år lager de et helt nytt image med et hovedtema. Parken er bare åpen 8 uker i året, men hvert år tiltrekkes ca.800 000 besøkende. Det er uten tvil det beste stedet å se tulipaner i Nederland. Keukenhof er helt enestående og en uforglemmelig opplevelse for folk i alle aldre. Man kan ta pause fra båten og sykle til parken langs tulipanmarker og det enestående nederlandske landskapet.

Et godt tips er å kombinere et besøk i Keukenhof med blomsterparaden. Blomsterparaden starter først i mai, avhengig av været, og slutter i Haarlem om kvelden. Omkring på ettermiddagen passerer den Keukenhof, men husk å være ute i god tid og finn et godt sted langs ruten, fordi det er veldig mange tilskuere som skal oppleve den fantastiske paraden.

Keukenhof er en institusjon i Nederland, men generelt er det utallige blomstermarker fulle av tulipaner, påskeliljer og hyasinter i området omkring Lisse. De blomstrer ikke på samme tid hvert år. Blomstringen starter normalt midt i mars, men er avhengig av temperaturen. Duften man opplever ved å stå ved siden av en mark full av hyasinter, kan ikke sammenlignes med den fineste parfymen.

Dersom du, etter en slik blomsteropplevelse, er fysen på en forfriskning eller et måltid er et godt lokalt tips restauranten «De Vier Seizoenen» i Lisse. Her kan man få lokale produkter og de har en god 3 retters meny. Hvis du liker kinesisk eller italiensk mat finner du også det i Lisse.