Kroatia og den dalmatiske kyst tilbyr mer enn tusen forskjellige øyer, hver med sin egen sjarm. Det kan derfor være vanskelig å utpeke den aller beste, men enda vanskeligere er det å besøke dem alle på en enkelt seilferie .Vi gir derfor vårt bud på de 10 beste kroatiske øyene, som definitivt er verdt et besøk på din neste seilferie til dette nydelige seilområdet.

 

Korčula

Korčula er både en øy og en festningsby med bygninger og gater plassert i et fiskebeinsmønster. Den er kjent for Moreška, som er en dans med sverd, som vises ved spesielle anledninger. Korčula sies også å være fødestedet til Marco Polo.

 

Hvar

En verdenskjent øy med gamle vegger, oransje tak, lavendeljorder, fantastiske vingårder, ujevne fjell, perfekt klima, vakre strender og bukter, unik god mat og er på UNESCOs verdensarvliste.

 

Pakleni-øyene

En øygruppe på ca. 20 øyer, som hovedsakelig er ubebodd. Øygruppen ligger motsatt av Hvar by med mange vakre strender og bukter, samt en frodig vegetasjon. Den er perfekt plassert for seilere og for de som søker avsidesliggende steder.

 

Brač

Her finner du noen av de vakreste strendene i verden. Opplev Zlatni Rat-stranden som endrer form etter vindens retning. Øya er et must å se med sitt rike dyreliv, planter, grotter og til og med ørkener. Det er også herfra at steinene som har blitt brukt til å bygge Budapest-parlamentet, Berlins Riksdagsbygning og Det hvite hus i Washington, er blitt levert fra.

 

Vis

Gå ned til stranden og svøm i krystallklart sjøvann i Stiniva-bukten, som ligger mellom to høye klipper. Den mer enn 200 år gamle festningen, King George den tredje, også kjent som Fortica, er en annen fantastisk turistattraksjon som du ikke må gå glipp av. Besøk den blå hulen på den nærliggende øya Biševo, som reflekterer solens stråler på en måte som gir havet et blendende blått lys.

 

Mljet

Mljet er både den grønneste dalmatiske øya og en nasjonalpark med to saltvannsøyer og et fantastisk landskap. Øya har smakfulle olivengårder og vingårder. Sørg for å besøke den tradisjonelle fiskerlandsbyen Polače før du seiler videre.

  

Cres

Cres kan by på skjulte bukter og alle typer strender, både sandstrender, klippe-strender og steinstrender. Noen er merket med miljømerket Blått Flagg, som arbeider mot et bærekraftig miljø på strender og marinaer over hele verden.Utforsk bymurene og sin renessanse kirker og -paladser.Prøv kroatisk middelhavsmat med den lokalt produserte olivenoljen.

 

Lošinj

Denne øya kan by på helseturisme basert på tradisjoner som er flere hundre år gamle. Det er mange museer på øya, blant annet Museum of Apoxyomenos (gamle greske idrettsstatuer) er absolutt verdt å nevne .Du kan også besøke en vannpark i Čikat eller en undervanns arkeologisk park.

 

Dugi Otok

Dugi Otok er den lengste kroatiske øya og er hjemstedet for Telašćica nasjonalpark, som er et av de mest populære turistmålene for seilere. Øya har fantastisk natur og det er et ideelt sted for en rolig ferie. Ikke gå glipp av muligheten til å besøke Sakarun-stranden, som er den mest populære sandstranden i Zadar-regionen.

 

Solta

Nyt den uberørte naturen, lokal rødvin, fredelige strender og rent blått hav. De mange sport- og seilalternativene gjør denne øya til et flott feriemål.